懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位,昨天去看Oscar report, 結果係好高危,1:5,而家我book左2月中做抽羊水,我心情好亂,我已經好努力控制自己,我好怕心情會影響bb,但真係好難,我唔知而家可以點,好擔心!

想抽絨毛,可以快啲知結果,但係流產機會高啲,唔敢做.....

我真係好驚好擔心,一諗起眼淚就不停甘流.....

好亂,個心真係好亂!

另外,請問有冇人知道想做nifty可以在那裡做?結果準確嗎?要book好耐嗎?

男爵府

冷靜d,我見有媽媽1:2都冇事,你去六月媽媽會睇下。

大宅

樓主,

唔洗擔心咁多, oscar result好多時都係假陽性, o個時我既 result係 1:2, 真係好驚, 最後決定等耐d安全d抽胎水, 結果bb正常, 下個月出世lu.........所以比d信心自己同阿b啦!

good luck!!!

複式洋房

你可以參考呢個post,呢位mama都有類似情況.
http://www.baby-kingdom.com/foru ... page%3D1&page=1

我見jm話nifty可以去dr劉子健到做.呢個係clinic website
http://www.hkparamount.com/

希望可以幫到你.加油! bring us good news la!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:Oscar 高危1:5 好亂

大宅

我都係高危呀,不過就係1/44,你唔好甘擔心啦,其實醫院都俾我做羊水N 絨毛呀....但我怕危險呀,所以都係做NIFTY,我26/1去做NIFTY r..你努力呀,我同你一樣都好擔心,但呂好放棄呀,OSCAR都唔係甘準詐...

複式洋房

多謝各位,我會打去dr lau度問下.....Anyways,感激各位支持!

複式洋房

回覆 camaychanyip 的帖子

嗯!一齊努力,希望我地的bb會健健康康康啦!

複式洋房

camaychanyip 發表於 12-1-19 13:55
我都係高危呀,不過就係1/44,你唔好甘擔心啦,其實醫院都俾我做羊水N 絨毛呀....但我怕危險呀,所以都係做 ...

嗯!一齊努力,希望我地的bb會健健康康康啦!

複式洋房

meimei11 發表於 12-1-19 13:40
劉子建教授有得做nifty , tel: 25269388, 你可以寄個空白電郵download資料:[email protected], 準確 ...
Really thanks ar!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

複式洋房

你地係咪向私家check ? 因為我向政府check, 佢話有問題先call 我 ?
點先係meet standard ?

大宅

引用:你地係咪向私家check+?+因為我向政府check,

原帖由 mouse888 於 12-01-19 發表
你地係咪向私家check ? 因為我向政府check, 佢話有問題先call 我 ?
點先係meet standard ? ...
係政府做嘅檢查,從來都係"no news is good news"!

伯爵府

畀面勳章 大廚勳章

我都係高危1:14,前日抽咗絨毛,今朝醫院姑娘打黎話個b無事,好正常。希望你個b都係健健康康。

男爵府

i am oscar 1:23 very high risk , nifty done pending result , support you don't worry

複式洋房

我係喺政府check,今晚再同老公傾抽羊水好定做nifty, 如果係抽羊水都係喺政府抽,我係瑪嘉烈的。
但真係好多謝你們,現在個心定了一點,之前聽朋友都講過自己係高危,但都係1:300度,琴日見到自己report,1:5, 真係連個心都跳埋出來。

希望一切順利啦!一有結果一定同大家講,但現在才感到生一個健康小孩,係得來不易,我而家每天都同bb講叫佢努力,要健康。

希望正在等消息的姐妹,你們的小b, 都係健康啦!一齊努力!

男爵府

我今日收到電話1/60我仲未冷靜到!我諗左好多無謂嘢!接受唔到陀住既bb係有問題,更面對唔到人工流產!!

大宅

我都係高危1/44..大家努力呀,我26/1去做NIFTY希望大家互相祝福,順利過關,希望大家新年俾好消息大家..其實我都好擔心......唉

大宅

我想問各位高危的媽媽,你們係唔係度頸皮個到都好正常無事GA?

複式洋房

唔好擔心呀,果啲都係統計數字啫,放鬆心情做 diagnosis test啦。
有冇問題,粒卵子或精子形成時已決定咗,與其擔心都無謂。

雖然比例無咁高,我都抽過胎水,好快同埋睇住超聲波做,好安全,唔使驚。我唔痛,只係覺得有嘢挭住一陣。

其實照超聲波,也可看到BB的器官, feature;如果都見到鼻骨,各器官發展都好,腳骨長度正常,唔使太擔心呀。

同BB傾吓偈,大家有信心啲;真係忍唔住,喊吓出來都好,但唔好諗埋一面呀!

首頁

尾頁

跳至