自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我對鋼琴係零認識,因為個女要學琴,但係屋企地放有限,所以只諗到窗邊or 屋內分體冷氣機下面有位置放鋼琴。。屋企近海,窗邊怕濕氣重。

如果放部琴响分體冷氣下,可以嗎?

Guaguamaman  練琴時,小朋友不要凍到,才最重要  發表於 12-1-20 16:22

珊瑚宮

好奇

男爵府

如鋼琴放响分體冷氣機下面,有咩保養需要注意呢?

有無bk 媽咪部琴係放响分體冷氣下面?

大宅

1. 如果屋企濕氣重, 就記住長期插住電制防潮;

2. 如放在分體機下就緊記要在琴面舗布, 因為你唔會知道幾時有機會冷氣內的喉管淤塞而滴水既。

男爵府

咁係咪蓋琴套就可以?還是要加多一塊布?
長開暖管後,還需要放吸濕大笨象嗎?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

分體冷氣隨時會飆水出來,仲放個琴响下面。。。接水?

子爵府

回覆:如鋼琴放响分體冷氣機下面,有咩保養需要注意呢?

危危哋

平平安安,開開心心
凡事不強求,活得開心

男爵府

我娘家部分體冷氣壞起上黎噴水滴水噴得好厲害
如果你真係要放呢個位,一定要買防水琴套,套哂整部琴果種
成人每日應進食400g蔬果

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

分體式一塞喉就會狂滴水或噴水, 你仲放部琴係下面, 真係危危乎

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我以前都係放係分體機下面, 調音師話唔好, 果個位置太濕, 太接近冷氣, 後來我搬左個琴去對面, 調音師話好好多

男爵府

暫時諗到呢個位放琴咋,唯有買個防水套,套住先

首頁

尾頁

跳至