懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:忍左好耐, 我老公的強國親戚終於都旅遊完畢返大陸啦...我實

樓主,你真係好有教養,EQ高!俾我一定黑面到爆大肚已經辛苦,仲要服示班大陸人,吾知傻,俾我,吾好話住,連踏入屋企都no way!我成曰都話,如果我發左達能夠買千尺大屋,一定要買2房only, 一間兩公婆,一間BB,個廳大d,駛乜多房!我老公都同意!

大宅

回覆:忍左好耐, 我老公的強國親戚終於都旅遊完畢返大陸啦...我實

樓主,你好勁比我第一日已經趕佢地走

男爵府

比著我?老公都冇面比

大宅

痴根!真係有D咁嘅人!唔怪得呢到Dmama喺公立醫院比D B6偷m巾尿片,真係絶對唔出奇

大宅

你對你老公班強國親戚太好了,比我實發晒脾氣
我一路睇你嘅遭遇都覺得你慘!但都忍唔住笑,你寫得太生動了

大宅

⼁⼁

大宅

對注⼃⼁⼂⼀⼃

大宅

對注依d人,最好整個關二嫂咁嘅角色係到對付佢地,實在太厚顏無恥

lovebabyking  agree  發表於 12-1-25 15:38

伯爵府

忍左好耐, 我老公的強國親戚終於都旅遊完畢返大陸啦...我實

樓主啲忍耐力好強 俾我就一定趕佢地走啊!
我真係未見識過啲咁既親戚,見識到既真係b都俾佢地激到咇左出黎

大宅

樓主EQ真係好高, 容忍到佢地咁樣入侵自己屋企, 遲下bb出左世真係唔好再招呼佢地喇! 衛生對bb真係好重要

大宅

心平氣和 well done

大宅

樓主好似抉擇男女o既大佬同大嫂咁忍得,對屋企人超付出!

別墅

仲未搵到電話…我又打定輸數了…想起來, 其實強國親戚受過大學教育, 有不錯的職業, 在強國有車, 有幾層樓, 絕對唔係UNEDUCATED果種人…但說出來的話, 就不太動聽啦…

強國親戚說:...香港人不是靠強國, 早就無了...沒有東江水, 水都無得你飲...

我心諗: 香港不買你強國的東江水, 東江水都要留入大海, 香港三年用110億將海水化淡不可以嗎? 這110億擺明是給供港水局賺啦...
新加坡還不是用 NANO TEXTILE FIBER 過濾海水,...今時今日, 不一定要用DISTILL 方法啦...營運成本低了好多,...無了香港買東江污水, 供港水局可以收工了...

強國親戚說: 香港人不是靠強國, 金融中心地位不保了...

我心諗: 95年起咁多間強國企業來香港上市招股集資, 是香港人付了超過一半的抽水數呀...幾十萬億呀大佬...仲有人行O係香港發行人民幣債券俾香港水魚買, 係邊個支持緊邊個?

我唔SURE我係咪唔小心俾強國親戚睇到我 FB...

有一段數落簡體字的段子如此寫:
漢字簡化之後,親(亲)不見,愛(爱)無心,產(产)不生,廠(厂)空空,麵(面)無麥,運( 运)無車,導(导)無道,兒(儿)無首,飛( 飞)單翼,湧(涌)無力,有雲(云)無雨,開關(开关)無門,鄉(乡)里無郎,聖(圣)不能聽也不能說,買(买)成鈎刀下有人頭,輪( 轮)成人下有匕首,進(进)不是越來越佳而往井裏走,只有魔,還是魔。
你看,連從小學簡體字的大陸同胞都有感而發,可見大家都知道簡體字禍害中國文化...

好似得罪左佢地咁...

男爵府

引用:就係咁...個鐵閘竟然俾佢斬返正常...咁都得

原帖由 雙魚媽媽 於 12-01-25 發表
就係咁...個鐵閘竟然俾佢斬返正常...咁都得?! DRAWBACK 係留低左長長O既菜刀痕跡O係鐵閘同木門框...呢幾日 ...
If I were u, I would tell my husband "I deserve the latest Chanel bag or a diamond ring!"

你真係超勁!
我不明白你老公點解要接佢地來住!比著我,套用大陸語言「門都沒有」!!唔使旨意!

別墅

點解接佢地來住? 因為答應了老公的爸爸媽媽囉...
強國親戚就算有D錢, 都會覺得香港酒店物非所值...

強國親戚就算有D錢, 都不代表不貪小便宜的...

大宅

畀面勳章

樓主你好強!你bb一定都會eq好高!相反,我一定會離家出走左!

大宅

樓主你真係好脾氣,比着我嬲爆,可能我自己搬去酒店住,老公你執番好個難攤子先好叫我番黎

KAYIBABY1987  以+唔見電話!佢出去住.電腦呀wii呀.咩都無埋都似.!  發表於 12-1-25 20:13
lovebabyking  x2  發表於 12-1-25 18:27

用戶要求終止服務

好EQ~俾著我一定會叫老公出錢俾我住酒店,佢D親戚走左搞掂番間屋先•••

別墅

其實我都有唔開心, 只係唔想發脾發影響BB,...
如果唔係有BB, 我應該會發脾氣囉...

依家, 留低O係屋企O既...係一地瓜子殼, 花生衣, 食物包裝袋同埋污漬...
我都未有心機開始執屋...

男爵府

回覆 回覆:雙魚媽媽的帖子

我好佩服你如果俾我一定會發癲,而且一開始聽到強國人我已經唔會俾佢嚟,到此一遊還可接受,日日走上嚟?NO WAY

首頁

尾頁

跳至