懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:忍左好耐, 我老公的強國親戚終於都旅遊完畢返大陸啦...我實

你個電話係咪俾強國親戚偷咗呀?

別墅

個電話我搵番啦...

原來我老公同我收埋左...老公打電話番來CHECK 我STATUS搵到啦...

開心番

子爵府

回覆:忍左好耐, 我老公的強國親戚終於都旅遊完畢返大陸啦...我實

恭喜你部電話安全我真係好佩服你!希望你加油執好屋等BB來臨啦好人有好報

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

我好佩服你!

別墅

你忍耐力實在太勁。

大宅

趣教勳章 叻叻勳章

樓主:對你的遭遇,除了深表同情外,也想問一問 (有關B6comment,不必多說了,因為已經陳述了),今次事件你C6有沒有對你表明歉意,更重要的是有沒有對這個家有歉意, 如果今次事件是one-off event,而你C6始終是support你和整個家,只是忍氣吞聲,我覺得你都 "讚" 左, Good Luck

男爵府

回覆:雙魚媽媽 的帖子

我好佩服你,你真係好忍得

公爵府

畀面勳章

引用:忍左好耐, 我老公的強國親戚終於都旅遊完畢

原帖由 雙魚媽媽 於 12-01-25 發表
忍左好耐, 我老公的強國親戚終於都旅遊完畢返大陸啦...我實在太開心啦...

其實我依家已經有8個月BB, 所以 ...
你老公都唔覺得有問題?

各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

公爵府

畀面勳章

引用:忍左好耐, 我老公的強國親戚終於都旅遊完畢

原帖由 雙魚媽媽 於 12-01-25 發表
忍左好耐, 我老公的強國親戚終於都旅遊完畢返大陸啦...我實在太開心啦...

其實我依家已經有8個月BB, 所以 ...
你老公都唔覺得有問題?

各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

大宅

聽到都想殺人

侯爵府

佩服!佩服!樓主,你既eq真係好高!第時bb一定同你一樣好有教養

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

翡翠宮

畀面勳章

你好勁,比著我出聲好耐mouth:

禁止訪問

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

別墅

忍左好耐, 我老公的強國親戚終於都旅遊完畢返大陸啦...我實

樓主,你的eq 真的令我佩服,我也相信你老公知道他們的厲害,才預先幫你收好個電話,祝你倆生個可愛的寶寶

珍珠宮

好媽媽勳章

我反對你用忍耐的方法,會縱壞佢地的.
唔好有下次!

別墅

你真高EQ, 換轉我,我一定黑面(最小), 老公都一定唔好過, 明知老婆大肚唔中意又唔激得,都俾佢哋嚟屋企又住又食又偷, 攪到血壓高都有份。你嗰班所謂educated嘅親戚係唔係讀呀孔乜乜嗰間北京大學架? 咁有'學識'都唔識教仔,又口出狂言。換轉我哋香港人,一定會教小朋友要有禮,到人哋屋企唔可以亂攪人地D嘢。都唔明佢哋點做人父母, 一D家教都冇。

我老公都好多強國親戚,老爺嗰邊D親戚都係粗人,不過未衰到數臭香港人同偷嘢。我奶奶嗰D親戚反而令我有D驚喜,藝術人,cc文文又有禮。所以我唔介意佢哋到香港。如果強國多D呢類知書識禮嘅人,就唔會攪到強國人人見人憎。

別墅

其實今次係我第二次招乎老公O既強國親戚...

上一次O既經驗係唔錯O既, 上一次係老公O既表哥一家人, 爸爸同個女都係教書, 各方面都OK 嫁, 只係表嫂比較八卦, 鍾意問人一個月幾錢人工, 層樓幾錢, 按幾錢, 可以儲到幾多錢...等...

所以先會有今次囉...但今次之後, 應該唔會有下次LU :;pppp:

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

別墅

其實嚴格來說, 食物呢, 點講好呢...我本來係預左D親朋上來拜年一齊食...

咁佢地唔算係偷, ...佢地係O係我面前直接拎走晒,
只係無問過我同埋無得我同意姐...就咁拎左去囉.

條頸巾係借...不過無還...
至於個電腦袋...我真係唔知佢地用咩理由拎左, 要等我老公返來問一問...

可能見我唔出聲, 所以先拎左咁多野走...:;pppp:

首頁

尾頁

跳至