夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

邊個唔鍾意99架?

我唔like佢就係人都知啦~
佢想攞左我個仔嚟湊呀,
唔係多得佢,我就有2個仔啦,
我本身已經諗住生3個起,但好夢破碎,惡夢要開始了~

話說我嗰時意外又有左,我老公同99講,
99就叫我老公唔好要woo,咁就冇左啦~
之後又叫我唔好隔咁耐先生第二個,話有個伴woo,
我就話30歲先2第二個,其實我唔會再生啦,已經死心啦,
等佢恨下,恨到死為止啦!
~真係火都嚟埋~

99=
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

禁止訪問

Re: 邊個唔鍾意99架?

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

咪係law,我咁憎99都係因為佢太聽99話啦,
所以唔好話我衰,我會離間佢地感情,
如果唔係就到99離間我地感情架啦~

~心中已有不能磨滅的陰影,只會直到永遠~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

別墅

我都唔中意99~~成日借d意同我老公講我唔做野~~我做野果陣佢又出左街~~唔通我下下等佢係度先做咩 :tongue:

男爵府

邊個唔鍾意99架?.............[size=x-large]here

大宅

個問題應該係, 邊個會鍾意99??????

我個奶奶大細超到討厭的境界.

公爵府

如果我要講佢d衰野可能會講十年都未講得晒呀 不過佢最衰既就係鍾意o係你面前講亞a..見到亞a又講亞b...之後見到亞b就講你壞話,重之個個新抱&佢自己d仔個個都有問題,佢眼中只有佢個女最好,重要經過佢把口出o黎既說話肯定唔會個個都接受得到,因為佢會講到好絕..好傷人心架

民房

我都入黎發洩下先...雖然我未結婚~
但係我男朋友個亞媽剩係偏心佢d家姐同細佬妹..
買哂d零食就全數收埋o係房..
細佬妹要咩有咩..我男朋友要乜冇乜..
錢又係我男朋友比最多..乜都冇~
仲要成日鬧我男朋友唔拎錢返屋企..
比左錢佢即刻x熟狗頭咁既樣..
仲第二日有涼茶飲添~
呢d咁既亞媽唔要都擺喇..

男爵府

winky-ceci,
莫講話你男朋友阿媽係咁, 我自己的媽咪又係一個版, 平日無乜點樣, 到出糧當天, 媽子會準備一煲靚湯加紅棗水, 飯菜特別豐富, 平日的日子邊有咁好待遇呀! 到現在與奶奶相處, 可能她幫我帶小朋友, 對佢會客客氣氣一點!奶奶本身很愛鍚自己的仔女, 特別是我老公! 也許經常見面及每樣事都為奶奶著想緣故! 說句真, 始終不是自己媽咪, 又不能對她不好, 費事老公難做, 但有些事情睇唔過眼, 我不會忍氣吞聲的!

別墅

可以話當佢透明囉~生完亞B都無幫過手~
又無比D好野我食~乜都係我自己一手一腳~
所以我都唔會叫佢一聲99~話之佢~橫掂又
唔係一齊住~睬佢都有味!!
:mrgreen:~~ KARIS ~~

男爵府

Hi ! esther1029,
以前囡囡剛剛出世, 真係唔鍾意99! 點解!? 係因為初初答應我會帶囡囡的, 點知後來怕店舖生意忙,沒有空去照顧囡囡, 當時佢話可以交去幼兒中心照顧, 每個月學費由佢支付! 你唔知我當時嬲到震, 囡囡出世3個月, 要帶去幼兒中心, 我係擔心佢容易病倒, 真的每個月來一劑, 每個月睇佢食藥心都實埋! 我地兩公婆又要返工, 無人照顧, 唯有出此下策!直到而家囡囡四歲, 經常體弱多病,可能拜佢所賜! 之前沙士關係再無返中心, 佢便開始幫我帶囡囡到現在, 回想當初, 老公又唔爭氣, 如果唔係, 囡囡不會從少受藥物折磨喇! :-(

禁止訪問

複式洋房

[IVY124: 如果我要講佢d衰野可能會講十年都未講得晒呀 不過佢最衰既就係鍾意o係你面前講亞a..見到亞a又講亞b...之後見到亞b就講你壞話,重之個個新抱&佢自己d仔個個都有問題,佢眼中只有佢個女最好,重要經過佢把口出o黎既說話肯定唔會個個都接受得到,因為佢會講到好絕..好傷人心架]

exactly same as my mother-in-law, 但佢就連自己個女, 老公, 總之全世界人都講, 做戲簡直一流.

男爵府

大廚勳章

本來拍拖時都唔係咁唔鍾意,但自重過大禮果日佢罵過我阿媽,之後回門重假惺惺話自已好易相處,我就好憎佢

別墅

勁黑我曾囉,佢自己又唔係未做過人新袍,成日係我唔係道又或者我唔知既時候同我老公講話我呢樣果樣,樣樣野都比佢話,做乜都話,去死啦 ,係佢搞到我地三個要搬黎同佢地一齊住嫁,我地自己原本係住緊私人樓,層樓係我老公個阿公買比佢嫁,只係我老公果時未夠18歲落唔到佢名,就落左99同62名,佢地鐘意點都得啦,果時我同老公講點解唔改返你名,點知老公話99話唔好,我心諗佢淨係話唔好嫁啦,好啦到最後就由原本千幾呎既私人樓要搬黎公屋既一間二百呎都冇既房仔,我娘家自己間房仲大過呢道啦,仲有三個人訓,我地唔係平時咁訓,係打橫訓呀,d腳出晒張床掂地嫁,個仔仲細未知辛苦,仲要話我成日唔做野,我做野唔洗比你地睇下嘛,到你地睇到我唔洗訓啦,佢地係開舖頭既,我都要返去食飯,食到9:30~10:00,返到黎我仲要幫個仔沖涼、煲水,佢地兩個唔幫手都算,我老公個細佬得果十歲人仔講野都可以好難聽嫁囉,又係話我唔做野,講真我做野我下午都做晒啦,洗唔洗到10點先開始做野呀??我唔洗訓嫁??仲有呀,BB夜晚喊要飲奶都好正常姐,佢地三個景然可以係道嘈話【快d比支奶佢飲啦,好嘈呀,點訓呀??】咁喎,都冇人性嫁,唔幫手就算啦,仲要係道嘈,我夠覺得佢地好煩好嘈咯! 有一次平日99無端端打黎話唔煮飯出街食,我只係問左句【點解既?】都要比人話,佢唔係係我面前講,係同我老公講話我做乜點解喎,都冇解既,我都只係好心問句點解會出街食姐,果日係平日我以為佢病左或者做野時整親姐,都要比人話囉,我老公話比我聽佢最曾人問點解,頂,我點知姐,仲有呀我老公從未話過比我聽99唔鐘意人地問佢點解囉,呢家人都有病嫁,應該話既唔話,唔應該話既就話,都痴線既,例子:知我老公食煙唔話,只係係屋企食先話,講粗口唔話因為佢地自己都講,個細仔又係講粗口冇禮貌唔話,我覺得我個仔做錯野我會話佢,但佢景然話做乜話佢,個仔係我既我鐘意點就點,關你鬼事呀?? :tongue:

大宅

我本來唔係好憎奶奶, 大家見到面客客氣氣就算, 但有時佢既態度令我好憎佢, 我現時非常不滿佢, 最好唔好見面.

男爵府

我係度諗, 點解咁多人唔鍾意99, 是否佢地上一代99思想封建, 佢地帶埋落來現在呢!? 我諗以前做新抱都唔敢俾面色99睇,好像我99咁, 佢老爺年紀老邁, 記性唔好, 每年夏天返大陸旅行, 幾個月後回來時又話屋企唔見錢, 唔俾佢返去打掃地方,佢地一口咬定係我99做的, 我99當時不知好嬲定好笑, 返到屋企對住佢老公喊左一輪, 唉! 莫講話呢個年代做人新抱難, 其實佢地都受埋唔少氣者!如果所有99唔擺款, 唔霸道的話, 呢個世界就安靜了!

別墅

睛靈勳章

原本我對我99對有種尊敬心態同佢有傾有講 , 有時仲會諗下佢個人都無乜野 , 如果可以既話想比多d野佢 (e.g. 關心 , 時間 , 金錢 ) , 但最近無啦啦開始同佢有左心結 , 可能連佢自己或我老公都唔知 !!! :cry: :cry:
話說 ~~~ 一結左婚就申請公屋 , 排隊期間租私人樓 , 不久有左 , 加埋亞b名 ; 亞b上年年尾出世 , 因為無人揍2個月度就返育嬰院 , 朝朝同我一齊出門口夜晚一齊返屋企 ; 直至今年收到通知排到 , 咁
~ KIT KIT & KIT KIT DADDY , I LOVE U ~

別墅

睛靈勳章

(接上集)
到安排左亞b入黎住 , 以前就因為要照顧亞b最快都要成9:00至可以做其他野 (e.g. : 煮飯 , 拾屋 , 洗衫等家務) , 而家亞b去左 99 度 , 如果唔去睇下佢會唔會比人覺得"放抵左個仔就什麼都唔洗理, 睇都唔睇 ... " 所以差不多日日放工都去左逗留 , 因為亞b一般9:00左右訓 , 所以都係果個時間走 ... 其實同以前無分別 , 只係不用照顧佢 , 時間無多到 :-| :-| 起初因為日日去睇亞b放工唔敢加班 , 驚返到入去好夜 , 好打擾 , 咪留返星期六至 OT , 點知第三個星期我隻老就話我個個星期六都咁晏(佢知我加班) 你99炸型去唔到街 , 佢每個星期都係得星期六出九龍去行下或買下野 , 佢晏接仔佢咩都做唔到 , 你以後唔好遲過3:00入去接佢呀 ..... 這是我第一次不滿 , 有咩問題咪直接同我講 , 我都成日話 "你有咩打算同我講聲 ,我可以就時間" , 佢咩都無同我講就咁比我隻老"嘈"條氣真係好唔順 .... ...... (二集完 , 之後係結局 .. 唔好話我長氣霸晒D位 )
~ KIT KIT & KIT KIT DADDY , I LOVE U ~

別墅

睛靈勳章

(接二集)
那沒有辦法 , 上算求人 , 咪星期六一放工就咩都唔做邊到都唔去 , 第一時間去接仔 LO !!! 跟住到第四個星期我隻佬又同我講 "你99叫你唔洗成日上去 , 佢睇得掂亞B架喇 , 你成日上去攪到D妹唔返屋企食飯 , 晚晚出街食呀 , 咁你咪去少D LO ! 佢地講係屋企有人係度唔可以想點就點 .... " 我真係忍唔到 , 佢D女唔返屋企食飯就關我事 , 我仲好有"外人" feel 添呀 ! 好 .... 你唔鍾意呀 , 我就只係星期六接亞b果日至到 , 其他時間 , 佢唔請我上去我一步都唔會踏入去 !!! 唯有冷落下我個b , 早知係咁我令願好似以前咁亞b跟出跟入 , 好日唔求人 , 一求人都抬唔起頭 ! 我同我隻佬講 : "咁我唔上去啦 , 費事啦 , 到時佢唔好話我唔去睇下個仔呀 , 你估走來走去好爽呀 .... 佢到時再話我我賁問佢你想我點呀!咁又唔係咁又唔係 !! " 我係以氣用事 , 而家仲頂住呀 , 之後隻佬叫我上去 , 我話 : 你想上自己上 , 我唔去 !! :tongue: 我d朋友估會唔會因為我無錢比返佢 ,佢或佢d女唔鐘意 ? 我就話理得佢咁多 , 總之以後河水不犯井水 ! 唉 ... 又唔知係咪我隻佬表達有問題呢 ... 雖然你地睇完可能話只係小事 , 但睇怕這件小事都唔洗忘記

首頁

尾頁

跳至