母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

餵到其中一邊損了,又唔知阿b食唔食到。。。

複式洋房

堅持下去,BB如果食得好應該睇他尿片的重量,每日有六七個尿片就代表他食得夠,你姿勢錯左先會損,你可以打去健康院問下教你點做

用戶要求終止服務

回覆 回覆:李心的帖子

依家仲係醫院,有姑娘教都係咁。。。

伯爵府

環保接龍勳章

剛生完仲係醫院餵唔到係好正常, 我估十個有七個全人奶媽都係咁, 只要堅持同識求助, 總會成功的.

複式洋房

回覆:剛生完,餵唔到奶

搽少少100%羊舒緩,埋身餵住另一邊先;損呢邊較谷了就泵,唔直接磨位乳頭等佢好返;由家人或護士幫手用杯餵。我之前大概一日就見焦,頂到唔太痛就再埋身,會較泵多,BB學到啜好啲,上奶亦快。
係要BB張大咀吸住乳葷,頭仔貼身啲食,先唔會再被佢脷仔舐損。

複式洋房

回覆 steppenwolf 的帖子

可能你未上奶ja,最緊要放鬆D,如果損o左可以用返人奶搽好快好返,當時我係醫院唔識餵食到你2邊損晒,最後都係健康院D姑娘慢慢教,努力!!!

用戶要求終止服務

剛生完,餵唔到奶

Thx~仍在努力中,姑娘好忙,唔得閒慢慢教,阿b又成日掛住瞓覺唔飲奶。。。不過我一定會繼續努力的

大宅

回覆:steppenwolf 的帖子

最緊要餵多啲,無奶照俾佢啜,唔肯啜都要擠出黎,咁先易上奶。頭兩三星期一日要餵8~12次。努力!

大宅

不過埋身真係好難!!!!阿b食唔到,不停咁喊,好唔忍心!!!
泵奶兩邊共只得30-50ml一次,都要補奶粉,要用其他野餵,更難!!!!
三個鐘阿b飲一次奶,泵奶要30分鐘,餵奶要45分鐘,掃風,抱直阿b10分鐘,餘下1個鐘多休息......人都癲!!!!!

禁止訪問

大宅

回覆:steppenwolf 的帖子

Bb咁細,個胃仔好細架,只要佢有尿尿,就唔洗咁擔心。其實人好奇妙的,佢唔飽自然會再努力d啜,總會有一日學會。我嗰時都係比bb啜到起水泡,真係好痛,你可以用自己d奶奶搽﹐會好好多。加油呀!我bb十日左右忽然食得好好,而家仲食得好叻添

禁止訪問

大宅

回覆 steppenwolf 的帖子

我剛生完,阿B9日大,9成人奶,都係一生完比佢啜,雖然你唔知佢食幾多,但若有排大小便就證明有食到,開頭几日真的很辛苦, 不要放棄,我現在餵得幾好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊