母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

俾佢哋激死!做咩你唔俾奶粉,係都要俾孫仔食人奶?你老公都係食奶粉大之嘛!其實我第一日b仔番屋企已經不斷打擊我餵人奶. 我都唔嚴泵奶同谷奶辛苦, 諗住趁有產假2個月食到幾耐就幾耐啦,都係想bb好!點知佢哋想可以早d接b仔同佢哋住 (原本諗住番工後先安排b仔同佢哋住等佢哋湊!), 一坐完月就想轉食奶粉等佢哋可以接b仔走!雖然我係泵媽,但個仔係我而且坐完月後仲有一個月產假,點解咁快要離開我身邊喎!咁恨”玩” bb不如自己生番個啦,湊左咁多個仔女仲未夠咩!激死!

結果99話:最衰你餵人奶,唔係可以早d接b仔同佢哋住!  我心諗:嘻嘻!人奶萬歲!

yanng013  我個B仔都未出世, 99已經叫定我唔好餵人奶喇! 好彩有C6撐我啫^^ 都痴痴既  發表於 12-2-6 15:11

大宅

回覆:62 & 99話:做咩你唔俾奶粉,係都要俾孫仔食人奶?

因為餵人奶個b健康同聰明,仲要慳好多囉~
我媽同奶奶都有少少唔想我餵人奶,好在我婆婆女麻女麻都撐我同埋有經驗,我係繼續堅持全人奶㗎!

別墅

引用:俾佢哋激死!做咩你唔俾奶粉,係都要俾孫仔食

原帖由 amgle^_~ 於 12-02-05 發表
俾佢哋激死!做咩你唔俾奶粉,係都要俾孫仔食人奶?你老公都係食奶粉大之嘛!其實我第一日b仔番屋企已經 ...
佢地好無知同自私叫!為左自己早啲有得玩,就犧牲BB長遠的幸福!人奶媽要有10000個堅持㗎,排除萬難,努力加油,支持你

大宅

回覆:amgle^_~ 的帖子

返工都可以繼續泵奶俾人餵,妳要努力堅持,唔好俾無知嘅6299影響B仔健康呀!

男爵府

我明天返工,今日交比我媽同我99一人湊一個,我都照每日每個B冰3杯奶比佢地餵。
我媽就一定有比佢食,唔知我99會唔會倒左佢喇。
但遲下睇返便便紀錄應該知。

大宅

回覆:62 & 99話:做咩你唔俾奶粉,係都要俾孫仔食人奶?

好憎d 99為左自己有得湊b 就用不同借口叫你餵奶粉,我成日都叫佢個仔多d 扮bb 俾佢阿媽湊返佢自己

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

62 & 99話:做咩你唔俾奶粉,係都要俾孫仔食人奶?

嗰時我99喺我佗住bb時已經叫我唔好餵人奶喇,話如果我餵人奶佢就冇得餵,又話呀邊個邊個親戚兩胎都係餵奶粉不知幾好,我當時冇理佢,後尾先知道原來佢有舖餵奶癮嘅,一見到我哋要補奶粉俾呀b,即刻衝過嚟搶住餵,明明打梗麻雀都可以暫停唔打住

yanng013  哈哈......我諗我99都應該會係咁...煩  發表於 12-2-6 15:15

別墅

引用:好憎d+99為左自己有得湊b+就用不同借口叫你

原帖由 Sammyan 於 12-02-05 發表
好憎d 99為左自己有得湊b 就用不同借口叫你餵奶粉,我成日都叫佢個仔多d 扮bb 俾佢阿媽湊返佢自己

...
哇哈哈

大宅

我99都係諗住有得揍B, 所以來同我坐月, 點知我餵人奶, 佢冇得揍B再加上夾唔來, 住左2晚就走左了, 你要加油呀!

禁止訪問

62 & 99話:做咩你唔俾奶粉,係都要俾孫仔食人奶?

大宅

回覆 mingx25 的帖子

99乜倒左佢咁漇呀, 滴滴都係做媽媽既心血, 滴滴皆辛苦呀!

大宅

回覆 ireneyam 的帖子

99覺得冰奶係雪櫃嘢, 食左都唔健康!番工後除非我親自餵, 唔係實掉晒佢! 餵奶粉佢隨時俾佢食都得, 方便嘛! 激死!

大宅

我老爺都係5係好like我人奶b,,因為太貼身

大宅

回覆:amgle^_~ 的帖子

雪櫃有咩唔好?唔通99買咗啲餸返屋企唔係擺雪櫃?唔通奶粉新鮮D咩?由隻牛擠出黎嘅奶到俾BB食隔咗都唔知幾耐!妳問99罐頭係咪新鮮D啦。

大宅

一定要堅持呀

別墅

引用:雪櫃有咩唔好?唔通99買咗啲餸返屋企唔係擺

原帖由 ireneyam 於 12-02-05 發表
雪櫃有咩唔好?唔通99買咗啲餸返屋企唔係擺雪櫃?唔通奶粉新鮮D咩?由隻牛擠出黎嘅奶到俾BB食隔咗都唔知幾 ...
講得好

伯爵府

你問佢:新鮮雞、冰鮮雞、雪藏雞同罐頭(齌)雞邊樣最好?邊樣最唔好?

別墅

MUD D 99 可以咁嫁...:;pppp:

複式洋房

引用:好憎d+99為左自己有得湊b+就用不同借口叫你

原帖由 Sammyan 於 12-02-05 發表

...
講得好!

大宅

回覆 回覆:雙魚媽媽的帖子

激氣!辭工全職餵奶啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊