懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我好怕痛,又唔想開刀,有冇jm試過無痛分娩可以分享下。我打算仁安生

禁止發言

回覆:無痛分娩

男爵府

趣教勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係呀
穿水之後有宮縮,一陣陣痛不過可以頂得順仲可以行來行去
等左幾個鐘之後就越來越痛得密
醫生就係背後打止痛針
好利害真係麻曬,得少少痛仲可以訓
等生得時就藥效開始過肚裡感受到收縮痛
其實會有痛先至知道幾時可以用力推
不過頂得順
如果無打針一定痛到要生要死
最後順產成功好満意!
好快就可以落床走

複式洋房

引用:我係呀 穿水之後有宮縮,一陣陣痛不過可以

原帖由 Aurorasea 於 12-02-06 發表
我係呀
穿水之後有宮縮,一陣陣痛不過可以頂得順仲可以行來行去
等左幾個鐘之後就越來越痛得密
但我想問喺背脊打果支針痛嘛?因為我身超怕打針!

男爵府

回覆:Renee719 的帖子

我都怕打針,但打咗少好多痛楚都值得。我想問下枝針係邊個時候打?一開始陣痛就打,還是臨生先打?

男爵府

我都好想做無痛,但聽講政府醫院係weekday先有得做

別墅

正煩緊開刀又驚復原慢, 順產又怕頂唔住又有人話無痛一樣咁痛!!睇完過來人分享..好似無痛好D WOR咁請問有無人知仁安無痛同開刀價錢係咪差不多呢?

男爵府

引用:正煩緊開刀又驚復原慢,+順產又怕頂唔住又有

原帖由 harl 於 12-02-06 發表
正煩緊開刀又驚復原慢, 順產又怕頂唔住又有人話無痛一樣咁痛!!睇完過來人分享..好似無痛好D WOR:g ...
仁安無痛好似係順產價加八千

大宅

引用:Quote:原帖由+harl+於+12-02-06+發表正煩緊

原帖由 kaka-bb 於 12-02-06 發表
仁安無痛好似係順產價加八千
咁我想問政府有無得做無痛架?

男爵府

回覆 kaka-bb 的帖子

仁安好似係按時間計價ge。首幾個鈡幾錢,跟住一個鈡幾錢

大宅

陪月勳章

聽完你咁講,又ok 呀。不過,我啲朋友叫我唔好用無痛,因為係脊骨度打針,怕有影響,腰骨痛。但我好怕我會痛到求生不得,求死不能。唔知法國醫院無痛收幾錢?

大宅

無痛分娩

竹做左無腰酸背痛。

[url=http://www.friso.com.hk/index.jsp][img]http://friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=MIKE&mn=AMY&y=2011&m=11&d=7&bg=bg3&mk=pragnancy2.png[/img][/url]

禁止訪問

大宅

陪月勳章

我剛剛係威記做咗無痛,星期六下晝做,要自己request,, so far無不良反應,生果陣,打完無痛仲可以瞓陣,但臨生都會停藥,點都會痛一陣。

男爵府

引用:我剛剛係威記做咗無痛,星期六下晝做,要自

原帖由 小松鼠_911 於 12-02-06 發表
我剛剛係威記做咗無痛,星期六下晝做,要自己request,, so far無不良反應,生果陣,打完無痛仲可以瞓陣,但 ...
乜唔係平日先有得做架有冇限額架每日?

大宅

回覆:Aurorasea 的帖子

請問生得時係停藥定係減藥呀?會唔會之前一d都唔痛,生得時才突然十級痛架?

大宅

我剛剛上星期係st.paul生左bb,因我由晚上十點陣痛到朝早,每五分鐘痛一次,但當時只開左兩度,整晚冇訓過。到早上十時要催生,到產房時只開左五度,醫生話應該等多兩個鐘才開到十度,但當時我已經好痛及好疲累,我立刻決定用無痛分娩,在脊骨位打支針,打針唔痛,因為當比起陣痛開到7度時,打針時唔痛的。打左針,只有少少陣痛感覺,我可以休息下,等到十度醫生會減少少藥,等你有痛的感覺可以用力push。So far,我覺得無痛分娩好好,我現在腰骨冇痛。

大宅

陪月勳章

引用:我剛剛係威記做咗無痛,星期六下晝做,要自

原帖由 小松鼠_911 於 12-02-06 發表
我剛剛係威記做咗無痛,星期六下晝做,要自己request,, so far無不良反應,生果陣,打完無痛仲可以瞓陣,但 ...
痛一陣係咪超痛嗰種?定係可以接受既痛?

男爵府

引用:Quote:原帖由+小松鼠_911+於+12-02-06+發表

原帖由 BG930 於 12-02-06 發表
痛一陣係咪超痛嗰種?定係可以接受既痛?
應該係超急屎,唔係點用力必佢出黎?

複式洋房

但係人地話, 由唔係好痛, 但突然十級痛, 會覺得更辛苦...請問到左生時停藥, 是不是真係突然好痛架???

首頁

尾頁

跳至