懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

carolpuiyee 發表於 12-2-7 09:42
回覆 kaka-bb 的帖子

我上星期催生,用左無痛分娩生第一胎!

我都係屯門醫院生, 聽完你咁講, 都無咁驚喇希望到時一切順利啦

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

回覆 emimi 的帖子

你係邊間醫院做啊??

大宅

p_kotone 發表於 12-2-8 12:19
唔會話一停薬就10級痛喇!我生阿女就係仁安做無痛,我記得停左藥到下半身開始唔麻痹好似要過成四,五個鐘先 ...

好似好有道理呀, 平時打咩麻醉都要一輪先醒/ 回復唔麻痺啦......

伯爵府

引用:Quote:p_kotone+發表於+12-2-8+12:19+唔會

原帖由 catcatyin 於 12-02-08 發表
好似好有道理呀, 平時打咩麻醉都要一輪先醒/ 回復唔麻痺啦......
當然有道理喇!我自己打過嘛

複式洋房

我有聽過唔止一個人話用完脊骨打針既無痛分娩方法後個腰骨不時會痛,可能都係睇打針人既手勢?
分享: 我上月響QE順產, 我只係用左d幫助減痛既方法, 陣痛時用熱袋(由小痛到大痛我都陣痛左超過一日架), 生果陣聞氣(3度落產房,人手穿羊水即開到8度,生埋出黎共用左半個鐘). 我自己覺得生仔既痛係可以接受既, 要我排最痛係比醫生整穿羊水果下, 之後係陣痛, 最後先係生仔. 我好彩唔駛剪會陰, 朋友話剪果下都幾甘.

公爵府

回覆 回覆:Ho_BB的帖子

我係澳門生ga
我陣痛係後面腰痛,一下一下腰骨好似斷左咁,但我聽其他人係肚痛,唔知係咪咁所以支針對我冇用

別墅

如果O係政府生, 係唔係自己REQUEST就可以有?

別墅

同埋好似都有D風險...我睇左呢個...有DD驁...

http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/epidural.html

男爵府

回覆:yanng013 的帖子

我都係屯門生,用左無痛可以休息下,停藥後我有聞笑氣,到生果陣我都唔覺得肚痛,只有急屎感覺,之後無腰痛無頭痛無唔舒服!超正!

大宅

陪月勳章

想問有無jm係浸會做過無痛分娩,幾$? 同埋無痛分娩有人話好危險...有D驚呀....

子爵府

之前我係美國生....足足"吉"到第4次先"吉"到......當時真係比人"吉"到半C.....但3年了....條腰要無野wor~~
不過當然頭幾日真係好......痛!!!

首頁

尾頁

跳至