跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

11:30am集合啊!

大宅

畀面勳章

引用:11:30am集合啊!

原帖由 ym5678 於 12-02-11 發表
11:30am集合啊!
我要返工黎唔到呀~但可以為大家更新情況嗎?我非常關注事件進度~

男爵府

可以!希望有多D家長參與,等高層明白我地唔係放個小朋友返學有老師教就算,學校各方面我地都關心,發生咁大件事唔應該隱瞞我地。

大宅

畀面勳章

引用:可以!希望有多D家長參與,等高層明白我地

原帖由 ym5678 於 12-02-11 發表
可以!希望有多D家長參與,等高層明白我地唔係放個小朋友返學有老師教就算,學校各方面我地都關心,發生咁 ...
唔該晒你~如果再有咩行動請上黎報料,儘量通知其他唔上黎嘅家長,所以要多啲家長知真係要係學校門口或者由其他人再通知,以我所知唔係太多家長上黎bk

洋房

一個咁nice咁盡責嘅校長,竟會受到這様對待,實在太不公平了!!!
我哋一定會力撐到底

cathy_1118  撐撐撐撐撐撐撐  發表於 12-2-12 00:58
sandywl    發表於 12-2-11 22:57
ym5678    發表於 12-2-11 22:05

大宅

畀面勳章

回覆:三育

其實有冇家長嘗試過揾校董傾下發生咩事同埋黎緊佢地人事上有咩安排,當然我最希望係一切可以回到原點,梁校長同曾小姐可以復職,如果唔得我唔敢想像其他老師會有幾多會辭職...一班合作無間而融合嘅教學團隊令家長放心俾小朋友係呢間學校學習,小朋友亦係好愉快嘅氣氛下上堂,如果出現變動係我最唔想見到嘅結果

btw, 我覺得校方應該揾人出黎交代下,同埋佢地黎緊嘅安排,小朋友好敏感,雖然佢地未必受到好大影響,但事發只係四日,佢地已經感受到有問題,件事越拖得耐對佢地影響就越大,希望件事早日解決~

水晶宮

畀面勳章

有無ask鄭教士

民房

鄭教士?無見佢好耐啦喎!唔通又同呢件事有關?!

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

鄭教士今年開學已經無做喇!聽聞係同哩件事有關,今年轉咗個叫“帶教士”既男人!
我嗰日都要返工嚟唔到呀....但我一定會撐校長同曾小姐!
希望大家繼續報料!
一個教會名義,仲要做教學,但竟然可以做出哩D事!實在好可悲!我哋既細路仲要起度返學架,好難接受LAW~~~

水晶宮

畀面勳章

我call佢問下咩事

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:有無ask鄭教士

原帖由 701003 於 12-02-11 發表
有無ask鄭教士
死火~~我哋呢㧗新嚟嘅家長連鄭教士係邊個都唔知Tim 佢係學校舉足輕重嘅人

洋房

聽聞前校長會接手,馮小姐會回歸,到時都唔知會變成點
小朋友的茶點會繼續縮水,如(每人一片柑或橙,迷你麵包一個減至半個,提子5粒減到1至3粒,利賓納加水再加水,粥像水一樣.........)就如曾小姐話像乞丐一樣,簡直慘無人道.........
"明早8:30開始於學校門外會有上下午班拉橫額簽名行動,請代通知各家長擁躍支持!!!屆時校長都會返黎......"

男爵府

elaineyeung127 發表於 12-2-12 17:14
聽聞前校長會接手,馮小姐會回歸,到時都唔知會變成點
小朋友的茶點會繼續縮水,如(每人一片柑或橙,迷 ...
我可以 話係最不受影 響的家長,因我仔己有小學收左。但我都會支持校長.曾小姐。佢地實在係投訴冇門先企出同家長講,而家大家都知道咩事,總好過有日返到學校入面連老師都冇都唔知咩事。今日佢地都講左會教埋今學期

男爵府

畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

ym5678 發表於 12-2-12 17:42
我可以 話係最不受影 響的家長,因我仔己有小學收左。但我都會支持校長.曾小姐。佢地實在係投訴冇門先企出 ...
咩事???d老師都唔做???

男爵府

三育

做咩要迫走校長

大宅

畀面勳章

咁係咪即係全部老師都係教埋今個學期??

水晶宮

畀面勳章

邊個話以前茶點咁刻薄ga以前有奶飲,有通粉,有蛋糕食ga....
果個曾小姐做咗好耐咩?無端端亂咁up
前校長(古校長)回歸都無問題,佢都好好人,馮小姐亦非衰人,你哋放心啦
改朝換代呢d嘢......,當年梁老師(現時梁校長)上位時都換過一批新老師啦古校長時代有幾個好好ge老師話就話去讀書,讀完書又係無得返轉頭
我覺得梁校長同古校長都係好為小朋友ge校長,家長唔使緊張!

大宅

回覆 ym5678 的帖子

到現在為止我可以說完全不知發生啥事????一切只可以等明天才知~~連老師都唔做???係指全部老師嗎???哀搞到甘叫小朋友點讀書阿???

水晶宮

畀面勳章

根本成件事都只係估估下,老師應該唔會大換血
家長們亦要查清真相,唔好被人利用

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:根本成件事都只係估估下,老師應該唔會大換

原帖由 701003 於 12-02-12 發表
根本成件事都只係估估下,老師應該唔會大換血
家長們亦要查清真相,唔好被人利用 ...
同意啊!大家要理智,唔好比其他人3言兩語就影響咗

記住首要係唔好影響學生

首頁
12345...17

尾頁

跳至