懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:ST PAUL --->實在太過份!!!

「第二日, 由流啡變成流血, 但無肚痛, 中午方醫生親身打來, 說我是懷孕, 因驗到有懷孕賀爾蒙, 但數值十分低, 唔樂觀! 叫我遲幾日回去再驗血!! 無藥亦無須去醫院。」---->係呢段,佢提過「方醫生」,咁個醫生係咪方敏豪呢?

複式洋房

講個醫生名出名黎,等其他媽咪唔好揾佢接生,張件事放上FB,等傳媒宣揚出去,等St.Paul比人點名批評到好!支持你,希望你快D收拾心情等第二個寶貝來臨.

大宅

其實流啡就唔應該再陰照。

e個醫生真系啊!

大宅

loviris 發表於 12-2-13 14:36
其實流啡就唔應該再陰照。

e個醫生真系啊!

我5W同6W, 分別流啡同流血, 急症都係照陰超.
我諗係因為個胎囊太細, 一家要陰超先照到~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

希望你快d kee番好個身體啦,真係睇到想喊

大宅

回覆 little.devil 的帖子

甘有可能...
因為我都系5W的時候流啡,甘醫生就話唔幫我照陰超。
但超聲波個陣時系見到個胚胎。

複式洋房

真係好過份,你第一次去睇見你流啡就應該快一點幫你跟進,流啡可大可小的,根本佢地無故及安全,一心只係諗做唔做到你生意,實在好過份!不知所謂!而家咩世界,醫院公德如何,私院就可以打正牌只故做生意?醫生醫德在那?好失望!!

大宅

我雖然唔係st paul 生, 不過都係st paul做產檢, 我當初去睇st paul完全因為親戚話有位醫生好好, 建議我去睇...
不過每一次睇都發覺呢間醫院已經變成大陸人嘅醫院, 香港人反而係異類, 每次睇10個有9個都係大陸人, 仲個個都有中介帶嚟, 1個大肚婆成村人陪睇, 好多時令到其他人無位坐.
每一次都要等好耐, 明明book咗4:30 要等到7點幾先有得睇, 中間都唔知俾幾多人打咗尖而我唔知.
我仲親耳聽到中介安排專車接大陸孕婦直返國內東莞, 都只係2000幾蚊, 咁抵俾我都嚟
因為我已經係政府預約咗, 所以再去st paul睇嘅機會都唔多, 我亦唔想浪費我嘅時間同金錢換嚟無質數嘅產檢, 同政府姑娘睇症嘅時間一樣咁短嘅服務, 只係多幾張超聲波相

大宅

JP908 發表於 12-2-11 10:20
「第二日, 由流啡變成流血, 但無肚痛, 中午方醫生親身打來, 說我是懷孕, 因驗到有懷孕賀爾蒙, 但數值十分低 ...

其實st paul 駐院嘅得2個婦產科醫生, 我相信都係其中一個, 我產檢都係睇佢, 不過我好記得我第一次睇佢嘅時候, 我9w, 佢已經同我講"你咁遲先嚟, 無哂位啦, 人地一有咗就即刻嚟留位"
不過因為有親戚話好先睇落去, 但係睇完今胎無下次

大宅

回覆:ST PAUL --->實在太過份!!!

睇到好嬲

首頁

尾頁

跳至