懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我次次食完野拮手指都底過5...仲要係未飽肚仲搞到頭暈暈...依家唔想去覆診...想直接睇私家算...

男爵府

畀面勳章

回覆:有冇人有妊娠糖尿但冇去覆診/冇跟營養餐?

up

大宅

如果係食完野, 先 '5' 度, 絕對係正常WOH>.

我都覺得政府有D 煩, 我剛都係飲完糖水唔PASS, 要返去見營養師, 重話要入院一日跟餐好煩呀..

男爵府

畀面勳章

michaelytt 發表於 12-2-14 17:56
如果係食完野, 先 '5' 度, 絕對係正常WOH>.

我都覺得政府有D 煩, 我剛都係飲完糖水唔PASS, 要返去見營養師 ...

我琴日第一次去左醫院糖尿產科覆診...
佢完全冇講過有關我既糖尿問題..
我連自己超標左幾多度都唔知!!
去到醫院都剩係得驗尿,磅重同聽心跳.....
我覺得完全無謂..又唔可以REF番屋企就近既健康院......想直得唔係政府到產檢...
剩係搭車都要轉三程.....

大宅

我琴日驗小便時驗咗2次都唔合格今個星期六要去飲糖水...我得22週幾咋!!! 其實我都有諗過唔驗...因為又無藥食...純粹控制飲食之嘛, 最多自己留意吓囉!!!

別墅

我上次小X時在醫院要飲糖水,發現超標,依家有左,醫院果度跟得好足,所有野都會同我安排,又會早D見醫生,結構又唔同普通照果D,我反而覺得好安全,

男爵府

畀面勳章

妹妹2 發表於 12-2-14 18:52
我上次小X時在醫院要飲糖水,發現超標,依家有左,醫院果度跟得好足,所有野都會同我安排,又會早D見醫生,結構又 ...

小X後先飲糖水???

男爵府

畀面勳章

babybabyEE 發表於 12-2-14 18:48
我琴日驗小便時驗咗2次都唔合格今個星期六要去飲糖水...我得22週幾咋!!! 其實我都有諗過唔驗...因為 ...

係囉.......唉..真係好煩!!

別墅

回覆 MEMU_HUI 的帖子

係呀,上次係壞胎入左QE,夜晚佢同我驗血同要我飲糖水,原來驗血糖,

男爵府

畀面勳章

妹妹2 發表於 12-2-14 19:12
回覆 MEMU_HUI 的帖子

係呀,上次係壞胎入左QE,夜晚佢同我驗血同要我飲糖水,原來驗血糖, ...

點解會壞胎既???

男爵府

BK Milk勳章

回覆:michaelytt 的帖子

我之前飲糖水唔合格見完營養師同入院大半日,跟住每個星期自己係屋企篤手指,我都唔開心㗎,不過跟咗餐單食又唔駛重得咁快,仲額外有得照超聲波睇吓bb會唔會過大過重!

大宅

為左你自己同BB嘅健康著想, 係應該去覆診, 我由18wks開始篤手指篤到依家36wks(要篤到生為止),每兩星期要返政府醫院覆診,雖然係麻煩D,但咁樣對我同BB都好,起碼成日都check住佢同我,因為自己唔聽話而之後有糖尿仲..........大鑊呀!!!

男爵府

MEMU_HUI 發表於 12-2-11 13:52
我次次食完野拮手指都底過5...仲要係未飽肚仲搞到頭暈暈...依家唔想去覆診...想直接睇私家算... ...

你覆診營養師應該會問你飽唔飽, 唔飽可能會同你改餐單

男爵府

MEMU_HUI 發表於 12-2-14 18:39
我琴日第一次去左醫院糖尿產科覆診...
佢完全冇講過有關我既糖尿問題..
我連自己超標左幾多度都唔知!!

醫院糖尿產科?

男爵府

babybabyEE 發表於 12-2-14 18:48
我琴日驗小便時驗咗2次都唔合格今個星期六要去飲糖水...我得22週幾咋!!! 其實我都有諗過唔驗...因為 ...

唔同架, 見下好, 你唔會識得點控制, 我開頭驗倒未見營養師都唸住自己戒口, 多肉少飯, 食肉食到怕…見完營養師之後食得開心好多, 起碼你知道咩可以食咩唔可以食, 食咩先對bb好

大宅

畀面勳章

食一日糖尿餐唔煩喇~到後期仲要食多次架~
我飲糖水超標~之後都冇跟餐呀~但冇再超~(可能飲糖水前2個week 成日出街食飯~撞正當時要搬屋~唔得閒煮~)

男爵府

畀面勳章

kmpurin 發表於 12-2-14 23:23
我之前飲糖水唔合格見完營養師同入院大半日,跟住每個星期自己係屋企篤手指,我都唔開心㗎,不過跟咗餐單食 ...

我係醫院照就話BB偏大碼...但搵左2個私家睇只係話BB岩岩中碼...
加上我跟餐單食成日食唔包搞到頭暈暈...
我驚BB出世只係細碼

男爵府

畀面勳章

penguinding 發表於 12-2-15 09:44
你覆診營養師應該會問你飽唔飽, 唔飽可能會同你改餐單

完全冇問過我一條問題..只係磅重..驗小便..聽心跳就叫你閃...

男爵府

joystin 發表於 12-2-15 10:27
食一日糖尿餐唔煩喇~到後期仲要食多次架~
我飲糖水超標~之後都冇跟餐呀~但冇再超~(可能飲糖水前2個week 成 ...

之後冇再超係指之後再飲糖水還是?

男爵府

MEMU_HUI 發表於 12-2-15 12:07
完全冇問過我一條問題..只係磅重..驗小便..聽心跳就叫你閃...

呢D唔係醫生做既? 見營養師又係做呢D?

首頁

尾頁

跳至