家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

唉....有d人講極都吾明,真係好頑固! (我吾係担心你呀, 我只係担心果d聽你講而吾買/cut保險嘅人有事點算咋..)
咁旅遊保險呢?吾知果位仁兄又點睇....吾通又要計自己如果可以比錢包機運送傷者返港咁就吾好買(仲有好多項目吾list出嚟喇)??????
都係果句啦, 買醫療意外保險吾係賺錢, 只係對自己對家人負責任....!

子爵府

回覆 sai_sai 的帖子

佢上次都無覆我....!

其實我只想大家睇清楚自己需要去決定, 而吾係聽人亂講! 當然, 呢個世界每一個行業都有害群之馬, 保險都吾例外, 大家買之前一定要諗吓自己需要及能力(計吓自己有事時有/無保險嘅分別), 問多幾個人, 比較吓幾間公司提供嘅產品......了解多d先去買...!

ps: 我只係一個單親媽媽, 無全職工作(從無做過保險agent, 因驚比人話我係agent口吻)

子爵府

又係呢d....

我見好多case都係人壽同基金出問題, 咁我想問吓"大力", 對醫療同意外保險有咩高見 ? 又係吾買?自己攪掂? 有病等政府? 定有更多相關嘅case比我哋参考吓?

子爵府

回覆 大力大力 的帖子

其實呢d吾係你親身經歷, 你又有咩能力証明果d case 100%真實?(成日都copy & paste係咪證明你只係得咁多? 講真, 幾煩囉!) 而且,中間仲有好多細節你跟本吾清楚(咩年份買, 保單細節, agent點樣講解, 受保人當時了解幾多.......仲有好多好多), 你作為一個成年人點可以吾清吾楚之下就判斷"買保險"一定係騙局, 你言論好偏激囉, 其實作為一個成年人你會吾會反醒吓呢? 同埋你細心諗吓, 呢個世界真係有人需要架, 次次一有人問你就copy & paste嚇佢哋, 如你真係咁好心, 你不如細心教佢哋要留意嘅地方仲好啦.....!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊