跳至

首頁

尾頁

男爵府

想識多d 朋友~
等我介紹下自己先,
我係80 後媽媽,有一個15個月大既仔仔
住london, 想搵下有無jm 係住london?

別墅

有呀,我住咗喺倫敦三年嘞,仔仔依家九個月,係呢,你住倫敦邊度?

別墅

我呀...我都係80後媽媽..黎左1年半...有個15個月囡囡

民房

Hi~ any of you know a good chinese doctor in London?? I'm afraid to go to those in China town, they all looks like " Wong Green" Doctor... not sure if they can be trusted or not and never know how much they will cost. Thanks

洋房

回覆:有無ftm 住london 架?

我啊!I went back to hk to have the baby but am now back in London! Baby is 3 months old! Would love to meet some we mommy friends!! We are living in Brooks Green. You gals leh?

男爵府

回覆 回覆:Coldsteel的帖子

哎呀,乜原來有人回我,點解無提醒架?
我住 south woodford 架,
但成日都會出唐人街,
你地多唔多出去架?
不如出黎飲茶啦。

男爵府

回覆 回覆:Ju_Mum的帖子

brooks green?
係邊頭架? 咩線?
我 south woodford. 紅線架。

複式洋房

回覆 回覆:hk430的帖子

i live in Docklands.

洋房

Hi~ any tips on chinese doctor in London? Do you gals see any?
Brook Green? That's a nice area, esp for raising kids!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我以前住Loughton 嘎,但上年搬咗翻香港,我好掛住London

別墅

I live at barking/Ilford, alone green district line, I'm 3 kids mum, elder girl 5 2nd girl 2.5 and son 16mths

複式洋房

你哋好AR, 我住係GREENWICH嗰頭, 二月預產期, 第一胎, 都想識返D媽媽住係LONDON. 留言俾我AR!

別墅

Hi guys! I live in Peckham London.y daughter is almost 8 months old.

大宅

唔知我住kent ok麻近倫敦,我都係80 後媽媽囝岩岩5歲,9月開始佢係倫敦讀中文學校

複式洋房

回覆 angie127 的帖子

邊度有中文學校? 可唔可以SHARE D 資料? 唔該晒!

大宅

回覆 emmaho21 的帖子

我囝9月開始讀哩間係Greenwich,好近你呀

http://www.chinese-channel.co.uk/en/comm_3_info.php?id=41

禁止訪問

複式洋房

回覆 angie127 的帖子

咁你住得近唔近AR? 我而家18周啦... :)得閒約出嚟傾計AR? 仲有。。。 我唔係成日CHECK呢度。我可以PM你我個EMAIL。 :) 

大宅

你有facebook?

大宅

引用:+本帖最後由+angie127+於+12-7-21+05:29+編

原帖由 angie127 於 12-07-21 發表

Greenwich 的中文學校好嗎?我見 central London wardour street 都有一間。

我有個兩個月的囝囝,有排都未洗讀中文學校。你地喺屋企讀中文或英文?小朋友有無混淆中英文?

首頁

尾頁

跳至