夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說,上年年中同C6關係跌至冰點,我愛上了另一個男人.

過去十幾年,都係我一個人養家.C6無比家用不特止,仲經常炒股欠債要我代還,間中有賺都唔會有一毫子比我.去年,講好唔再炒股,唔夠一個星期,又靜雞雞用我的錢,再輸一舖大大的,無左六位數字!前前後後輸左約一百萬!
真係傷到我癲!
我的積蓄無晒啦!

同時,有個男同事調左來我部門,好關心我,好好傾,我既感情突然好似失晒控咁,成日諗起佢,掛住佢.

後來上來BK呻,咁當然比人剷到我飛起啦,淫婦,賤人…一句句飛埋來.
大家話我搵藉口背夫偷食.

依家,過左就快九個月啦.個男同事都已經轉左工好耐啦.
我地仍有聯絡,亦有見面,但真係無野發生過.只係我係心裡面繼續暗戀佢.

我繼續做個好媽媽,照顧孩子,做好新抱,過時過節繼續孝敬99.
C6繼續無比家用,繼續間中問我攞錢洗.
我無背夫偷食,無做淫婦.

但係,我經常獨自一個人流淚,
經常失眠,眼光光等天光.

條路,可以點行落去呢?
你地又仲會唔會繼續鬧我,然後買定花生睇我幾時紅杏出牆?
或者,繼續鬧我思想出軌,都算係淫婦,賤人?

baby1011  家家有本難唸的經,樓主你要努力.  發表於 12-2-28 10:22
961123    發表於 12-2-27 23:09

侯爵府

心如飛絮 發表於 12-2-27 17:55

過去十幾年,都係我一個人養家.C6無比家用不特止,仲經 ...
我覺得幸福係自己揀嘅, 就算揀第一次錯咗, 都唔洗認命, 唔通咁就一世, 你有權揀你覺得開心, 快樂嘅生活, 咁先對得住自己, 而且你老公, 都咁....再落下又有咩意思, 要付出到點先係合理呢? 個把尺係你自己心內面, 當然, 為一時之氣, 唔值, 但如果真係考慮清楚唔可以一齊嘅, 先搞清楚而家嘅關係, 調整好自己嘅心情先開始另一段關係.

yee183    發表於 12-2-29 16:16
myc70  Agree  發表於 12-2-29 14:10
powerlady  講得好好  發表於 12-2-29 11:22

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

我唔明點解你仲要同老公一起生活? 既然你都覺得唔開心, 咁辛苦, 點解唔解決!! 但個問題係, 你仲愛唔愛你老公?

男爵府

回覆:條路,可以點行落去呢?

感情千其唔好拖泥帶水,亦唔好做些傷对方的事,就算是離婚都要大家講淸楚

子爵府

回覆 skybiebie 的帖子

十分認同,人生係自己既,最緊要你知自己有選擇權,加油!

珍珠宮

skybiebie 發表於 12-2-27 18:06
我覺得幸福係自己揀嘅, 就算揀第一次錯咗, 都唔洗認命, 唔通咁就一世, 你有權揀你覺得開心, 快樂嘅生活, 咁 ...

無錯! 就係咁簡單! 所以點解要2年分居先離婚, 就係畀時間大家諗清楚大家嘅路向! 你完咗一段關係, 再發展第二段感情, 就光明正大, 開開心心!

I9528    發表於 12-2-27 18:52

男爵府

比著係我, 我會離婚. 你而家的婚姻係活受罪, 有等於無, 或者可以講話有衰過無. 如果個男人對我都有意思的話, 會增加離婚的決心.

男爵府

條路,可以點行落去呢? -->唔係問人, 係問你自己.
只要你過到自己果關, 咩野問題都可以解決.

伯爵府

睇過你以前嘅post,其實唔係唔可以解決喎,
但你又想紅杏出牆,又要攞貞節牌坊,咁就有
d難度囉.

大宅

條路,可以點行落去呢?

如果真係已經吾愛而個老公又咁衰,做乜吾比條生路自己行,咪正式分左手至同第二個一齊囉。老實說幸福要自己找緊

複式洋房

如果真係考慮清楚,就分開啦!

大宅

條路,可以點行落去呢?

做賤人吾緊要,緊要係做個幸福既賤人。

複式洋房

唔好計嗰個男人,你都應該先好好諗下同你老公點算。呢d咁嘅生活,點可以過一世呀?為自己打算下先啦,jm...

男爵府

唔會。

1. 感你痛苦,但要努力改變,可以找輔導人?
2.暗戀,感覺因你先生對你不好才產生出來!
有點怪。

男爵府

之前嘅事我未入BK, 所以我唔會COMMENT...

但如果你覺得生活唔好, 應該一單還一單, 如果因為你覺得你老公唔好, 離開的話, 理由都應該係呢個, 而唔係因為有另一個男人出現而令你覺得有機會走...

再者, 完左一樣先再開始, 咁樣對你小朋友點睇你都好有影響, 你過得辛苦, 你小朋友都應該會知道, 如果有咩行為令小朋友覺得你唔值得依靠, 佢會好迷茫架...

主要理左你同你老公之間嘅問題, 先講其他男人啦

水晶宮

畀面勳章

引用:話說,上年年中同C6關係跌至冰點,我愛上了另

原帖由 心如飛絮 於 12-02-27 發表

過去十幾年,都係我一個人養家.C6無比家用不特止,仲經 ...
離開個衰佬 剩係識得呻 好快就一世

別墅

離婚啦,女人搵番另一個男人好易姐!

伯爵府

有小朋友離婚搵第個男人,件事要處理得好好避免傷害佢地

瑪瑙宮

記得您個 case, 行屍走肉咁, 有軀売, 無靈魂, 您又要忍落去, 但我唔係好清晰唔離開佢而忍落去的理由?

其實大家罵您都係想您醒, 因為您始終無選擇離開呢個男人, 既然唔想分開, 無謂行差踏錯比人冠以紅杏出牆, 呢個行為令您的兒女羞恥係主要.

到今日, 您都膠著, 都係同佢一齊. 婦道就係婦道囉.

離婚後有新開始, 第二春, 大家都係鄧您開心, 做人為咩生存, 為佢, 您都盡左力. 幾時搵番自己呢? 婚姻, 好又一生一世, 唔好, 又一生一世?? 我唔係咁諗.

yee183    發表於 12-2-29 16:20
catfitfit  三個大母指  發表於 12-2-29 15:46

複式洋房

點解你可以俾c6用晒你d錢?佢都唔理你同d仔女,你都唔好理佢囉?你重俾錢佢洗?

首頁

尾頁

跳至