夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆 回覆:心如飛絮的帖子

咁你可唔可以講下你為左乜野原因而要繼續咁委屈去守呢段婚姻呢??你老公仲值得你愛咩??仲值得你留係佢身邊咩??佢有盡過做老公做爸爸的責任嗎??你老公係我眼中係到無是處,唔明你仲留係度做乜,前世咪比人折磨過咩??咁耐以黎佢都你改過,你認為佢有珍惜過你咩??你有無諗過你有份寵壞佢,令佢可以唔使工作都有頭家有人養,仲有錢攞去買股票,你問下自己想要乜仲好喇,咁大個人都唔好好為自己打算,你自己都唔愛惜你自己,邊個會珍惜你呀!!

男爵府

伸係冇用的. 咁個男人點解吾離婚呢. 路是自己行出來的. 幸福是靠自己.

別墅

係呢段婚姻裡面,我都有錯,我太縱佢啦.
所以,我依家都做番d野,首先,我改晒我銀行密碼,佢唔可以拎我張提款卡去提款,又唔可以網上轉我錢去佢戶口.然後,久唔久就提下佢,要比家用.
雖然佢依家仍然無家用,但開始做番野.

我留底,係唔忍心唔理佢,希望扶助佢,但唔係養埋佢.
佢始終係我仔女既爸爸,我想佢企番起身.
而且,我都有錯,所以我都要負番一定既責任.

就咁帶埋子女走左去,對佢,對子女,對我,都未必係一個最佳既選擇.
我痛苦,只要有盼望,暫時都仍然頂到.
上來bk,係舒發感受,因為呢d野,真係唔方便同身邊既朋友講.
有時真係好傷心時,我會自己寫信比自己,開解自己添.

公爵府

熱血金章 畀面勳章

為咗D小朋友,再同老公好好傾吧!mouth:

複式洋房

回覆:ylc1015 的帖子

就係為咗個女,先繼續忍

伯爵府

好媽媽勳章

回覆 回覆:心如飛絮的帖子

我寫的第一句已經有個賤字了,因為我不想你作賤自己,要愛自己絕不因為所謂的暗戀者。女人,連自己都讓自己幸褔,誰都沒能力給你幸褔!

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

子爵府

畀面勳章

離婚啦

大宅

救C6的方法只有一個
就係唔好再給錢他用
等他自己找錢自己用

伯爵府

好媽媽勳章

條路,可以點行落去呢?

其實離開他,可能是迫他自救的一種方法?男人有時不到絕路是不會改變的。

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

複式洋房

加油呀, 路係自己揀架, 而家呢個年代邊有賤唔賤人架, 合則來不合則去, 何況你c6咁對你, 分開其實是一件好事, 對大家都好.

公爵府

我支持你選擇快樂的生活
add oil~
人生沒有劇本,沒有固定的線路,但我相信每一條路上都能看到雲起雲落,只要我們耐心而堅持!------鳳凰衛視著名主持人-陳魯豫

大宅

回覆:條路,可以點行落去呢?

Support u. 盡力做好,對得住自己同關心你的人就得啦

男爵府

回覆:條路,可以點行落去呢?

有乜理由佢有access to your accounts??? It is illegal!!!

你因住銀行告返你轉頭

心如飛絮  告我咩呢?  發表於 12-2-29 21:53

男爵府

心如飛絮 發表於 12-2-27 17:55
話說,上年年中同C6關係跌至冰點,我愛上了另一個男人.

過去十幾年,都係我一個人養家.C6無比家用不特止,仲經 ...
我有睇妳之前既post, 我想當時人人都說妳不是
並不是認為妳必須無止竟容忍, 並不是要妳就此活在黑暗
而是認為妳跟丈夫還沒有了斷, 就愛上了別人
這樣跟賤男數臭大婆, 然後理直氣壯找小三沒有分別
如果真的覺得不可以跟大婆走下去, 請先分開
等一切成定局, 再找自己的幸福

子爵府

好媽媽勳章

其實你又想點呢?
希望那個男的飛咗女朋友和你一起還是希望個老公變好?
我真係覺得你有d騎牛揾馬的心態.
如言語有得罪請原諒,因為你呢件事同我朋友件事有少許雷同,只不過是她離婚了,你還在撐
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

大宅

我認為你應該早啲行你自己想行的路,如果想離婚就離啦,無謂日日都對住個不負責任的人,你自己又有經濟能力,仲洗乜怕,唔行前一步的話,你永遠都要活在痛苦中!加油!

侯爵府

路係自己, 感覺係自己, 何必要因為其他人而做或唔做????!!!!!連屬於自己可做的選擇也不掌握, 相信這樣的人生是很可悲

診今天你仍有能力去反思自己認為有問題的婚姻, 就認真去處理, 無論決定係點都係自己再一次的選擇, 免得他日自己人老珠黃, 個老公仲係咁, 而自己只可以無病呻吟, 但又無能力去變

大宅

畀面勳章

樓主

如果咁唔開心,唔好再迫自己.
行番自己鍾意行的路啦~~

加油

別墅

部份JM一口咬定我係水性楊花.冤枉呀!
我係鍾意左第二個,但我無同第二個發展呀.
1.我地絕無任何曖昧的言語或行為.
2.我將所有的情感,收係心裡面.好似有D人鍾意左劉德華梁潮偉咁之麻.

之前我都講過,友情比愛情更恆久,更值得我努力珍惜.
我情願多一個知己,好過有一個霧水情人.
都咁耐啦,我肯定個男同事真係無野架,
而我,都一定唔會超軌.我知自己係咩性格.

至於C6,我自覺有虧欠,因為我有份縱佢.所以,要幫佢改過囉.

路係難行,但已經比好多JM既遭遇好架啦.人地都努力緊,我都唔應該咁容易就話放棄.

我都只係上來呻下,有些JM,跌左個銀包都上來呻啦.大家比D同情心,包容下我呢個低能女子啦.

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

條路,可以點行落去呢?

你唔低能,你好勇敢,你對你老公仲有一份情,留低要好大勇氣,我支持你!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

首頁

尾頁

跳至