夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

支持你, 上來哩到呻下的確不錯, 心裡會舒服D, 加油 !!!

珍珠宮

畀面勳章

回覆:條路,可以點行落去呢?

我明白人人都渴望被愛,被重視,被尊重嘅。希望你都可以搵到你嘅幸福啦!

大宅

感情 - 要分清楚先後去處理,唔能夠因為你老公對你唔好就同第二個男人一齊,咁樣點都係你唔啱,亦都會比人有藉口講你一世,更加可能比小朋友誤會你跟第二個男人走而唔要佢地爸爸

切記!

心如飛絮  我無因為老公對我唔好就同第二個男人一齊呀,救命呀,大家講極都唔信:(  發表於 12-3-2 18:33

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:心如飛絮+發表於+12-2-27+17:55+話說

原帖由 07mama 於 12-02-29 發表
我有睇妳之前既post, 我想當時人人都說妳不是
並不是認為妳必須無止竟容忍, 並不是要妳就此活在黑暗
而是認 ...
完全同意。

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆:條路,可以點行落去呢?

我都有睇樓主D文。
當時係話因為宗教理由唔離婚,但個宗教又可以接受一個女人唔愛自己老公,而愛上第二個男人。

你係好慘,嫁個唔中意嘅人,拜個對婚姻唔尊重嘅神。

俾著我一定離婚,同離開D邪教。

心如飛絮  點樣拜個對婚姻唔尊重既神呀?愛上一個人,唔等如犯罪架.愛本身無錯架.  發表於 12-3-2 18:34

別墅

真係唔明,點解尊重婚約會變成拜邪教?

愛上第二個,但都堅守婚盟,係痛苦,你地咪最多鬧我蠢,或攞來賤囉,洗唔洗又屈我話我數臭C6搵第二個呀?

出軌既,唔係我呀.我無呀!冤枉呀!
如果話心裡面鍾意左第二個都係罪,我諗,好多人都鍾意D男明星架啦,咪要拉晒去坐監??

真係想死呀!唔係因為我段婚姻,係因為有時睇大家既回應,真係logic亂晒.

伯爵府

2024年龍年勳章

心如飛絮 發表於 12-3-2 18:38
真係唔明,點解尊重婚約會變成拜邪教?

愛上第二個,但都堅守婚盟,係痛苦,你地咪最多鬧我蠢,或攞來賤囉,洗唔洗又屈我話我數臭C6搵第二個呀?

出軌既,唔係我呀.我無呀!冤枉呀!
如果話心裡面鍾意左第二個都係罪,我諗,好多人都鍾意D男明星架啦,咪要拉晒去坐監??對

真係想死呀!唔係因為我段婚姻,係因為有時睇大家既回應,真係logic亂晒.

就係唔尊重婚姻先至係邪教!! 如果妳想信教,妳不如番吓天主呀,基督教呀果D教會啦。佢地果D婚姻係承諾一心一意愛自己嘅伴侶架。我去我D 朋友嘅婚禮,佢地係響佢地嘅神父牧師同神明面前承諾架。

我就唔信教嘅。佢地成日想叫我去我都唔去。

心裡面鍾意左第二個都唔係罪,人,係可以變心嘅。我絕對支持妳。

不過妳鍾意妳個男同事,同D 人鍾意男明星,係完全兩回事,呢D野,呢D感覺,呢D午夜夢迴思念對方嘅感覺,妳自己係分到嘅。

妳同我一個朋友好似,佢係男人,娶個太太,佢覺得太太教仔教得唔夠叻,做家務事有工人幫手都做得唔好,又瘦,樣又老唔襯佢,又成日駛佢錢,又係買股票又買袋。
佢睇中一個對佢好好嘅同事又識彈琴英文又好,日日SMS,個女仔唔會同佢一齊因為其實個女仔都幾好樣,而佢已婚佢又係話為小朋友唔會離婚。但,我估如果個女仔主動要佢對佢好D,佢會同個女仔一齊囉。

大宅

無論任何原因,只要自己開心,已是最好的理由。但你必須攪清和丈夫的關係,不要拖泥帶水,小朋友會無所適從。

首頁

尾頁

跳至