興趣嗜好

跳至

首頁
23456...22

尾頁

禁止訪問

引用:屋企其中一隻貓貓,叫豆豆.今年約八歲.係我

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:louis_em 的帖子

RIP我都好掛住CoCo呀

珍珠宮

我都掛住mocha, 妹頭同埋魔怪呀 !!

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 louis_em 的帖子

豆豆RIP!!

善終好處是有骨灰,永遠也在我身邊
但果刻極度難過~~
◕順其自然啦~♥ ◕

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 louis_em 的帖子

豆豆RIP!!

善終好處是有骨灰,永遠也在我身邊
但果刻極度難過~~
◕順其自然啦~♥ ◕

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

一路睇一路流眼淚,因為我都好掛住bb(我隻松鼠狗),佢都走咗5個月,希望bb在你所講的彩虹穚生活得開心

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:貓貓尋日早上走左

我仲有一貓一狗,之前老狗走,係我第一次經歷,我好難想像,下一次他們再走我會點

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

豆豆, R.I.P.

我Dedee豬上年年中意外走左, 埋左佢喺屋企花園度... 我到依家都平伏唔到... 仲係好掛住佢...

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:+本帖最後由+chocolate9592+於+12-2-28+23:

原帖由 chocolate9592 於 12-02-28 發表

回覆 isa_ty 的帖子
嘩,你好似好多呢d經歷?!我在另一個topic見你話生完bb就消失哂。好神奇咁呢!

男爵府

畀面勳章

isa_ty 發表於 12-2-29 00:38
嘩,你好似好多呢d經歷?!我在另一個topic見你話生完bb就消失哂。好神奇咁呢!

...

我都聽人講過未生BB前有呢種能力,但生完BB後就無哂架

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都好掛住我隻貓仔細細呀
佢係前年八歲時離開,因為腎衰竭。不過傳心術師話佢而家喺彩虹橋負責採花,希望我可以放低
我都努力學習中

男爵府

畀面勳章

死啦,我其實唔係想搞到各位JM眼濕濕同掛住自己已經走左既寶貝架... SORRY呀.
其實我係想帶出一個信息就係佢地既離開未必係一件壞事,因為佢地黎到我地每個主人身邊,都係希望幫到主人架,佢地要走就係佢地要幫你既野已經做完,佢地要去幫第二個人,其實即是我地已有所得著.
或者咁講丫.佢地走左,我地唔好用一個唔開心既心情去面對,反而係用期待既心情去迎接我地下一次既相聚咪仲好

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

RIP

男爵府

畀面勳章

mechu 發表於 12-2-29 00:50
我都好掛住我隻貓仔細細呀
佢係前年八歲時離開,因為腎衰竭。不過傳心術師話佢而家喺彩虹橋負責採花 ...

我個傳人師話我隻狗做亞SIR,負責教岩岩離開左人世去到彩虹橋既小動物生活. 我聽到果陣好開心架,心諗"個衰豬咁叻仔做亞SIR"

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:mechu+發表於+12-2-29+00:50+我都好

原帖由 louis_em 於 12-02-29 發表
我個傳人師話我隻狗做亞SIR,負責教岩岩離開左人世去到彩虹橋既小動物生活. 我聽到果陣好開心架,心諗"個衰 ...
可能佢都有教細細呢
喺細細過身無耐,我感覺到佢返黎喺我床邊,同平時一樣捲埋喺我手臂訓,個樣好開心。之後我就醒左,傳心師話佢有返黎探我地,想比我知道死亡唔係咩一回事,亦都冇恨過我
我覺得小動物比人更睇得開,但你話要放低真係好難,我當佢係親人黎

子爵府

醒目開學勳章

貓貓RIP.

男爵府

心情開朗的一天

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

貓貓尋日早上走左

RIP

伯爵府

louis_em 發表於 12-2-28 19:38
多謝各位JM,其實我無唔開心架勒,正如我講過,因為舊年我搵左傳心師同我所有在世同離世既寵物做哂傳心術,知道 ...
我隻貓係1月中走左,係因為我自己既疏忽而令到佢離開左我,我到依家仲每日每晚掛住佢,心裡面好難過,我睇哂你所有post,我知道你只係想share番啲message係想話比人知,心愛既寵物離開並非係一件壞事,我只係想問問你,你係呢個傳心師果度除左佢講形容你兩隻離去既寵物外貌同性格之外,仲有咩理據係你會相信佢既說話,我唔係質疑你,係因為我仲未接受到自己隻貓走左,而且我真係想知道我隻貓依家係邊,我想你講多少少果位傳心師所講既野,因為我好希望我隻貓真係能去到大家所講既彩虹橋..............

首頁
23456...22

尾頁

跳至