2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個大肶好痕,個肚又痕,有無媽媽係咁?個醫生話無野搽,因為止痕既藥膏有類固純!好辛苦呀!

大宅

唔好用咁熱水沖涼,同沖涼後搽返啲潤膚乳!!
無法啦,有左好多野都搽得,好多藥都唔食得!!

我哩幾日隻左腳腳底好痛一行路就痛,仲腫埋,都唔可以食藥,
同亂搽野,有時間就用潤膚乳搽下按摩下,舒緩到少少咋!!
好痛,真係好痛~~

子爵府

回覆:好痕,超痕!你地有無?

我條頸同腳板底夜晚就好痕~

大宅

美好大世界2017勳章

原來你地有痕... 我琴晚痕醒左...
之後又訓唔番...

大宅

回覆:KooMan 的帖子

只好搽 AQ cream 頂住啦!

大宅

妊娠濕疹!!! 唉...

民房

好痕,超痕!你地有無?

use aloe la..natural aloe is good..coz natural ma

別墅

引用:妊娠濕疹!!!+唉... +

原帖由 karenwongwong 於 12-03-01 發表
妊娠濕疹!!! 唉...
妊娠濕疹......點攪?只用cream好似冇乜用

大宅

回覆 cmshk 的帖子

我自己上次試過, 超辛苦, 大部份有得妊娠濕疹既, 成個孕期都會有. (當然有d 會係中間好番~)

首先要戒口, 戒所有濕熱野, 糯米, 芋頭係大忌, 牛奶都濕熱的, 其他可以check下自己的中醫師.

其次可以試下用艾葉煲水沖身, 唔好用沐浴露, 用清水, 會好好多...

我上次6周開始有, 因為有呢樣野, 免疫力變得好低, 要超級小心, 食野要小心, 最好唔好同c6再行埋. 我上次因為免疫力太低, 感染到菌, BB 係17周走左...

唔係想嚇大家的, 都係親身經驗. 我好體會到果種辛苦, 希望大家安然度過, 萬事小心為上.

當日的情況: http://blog.yahoo.com/lammukmuk/articles/37047/category/%E7%9F%87%E7%9F%87%E2%9D%A4%E5%AD%95%E8%A8%98

大宅

回覆 KooMan 的帖子

我個肚底勁你好多, 你現在生左未??

禁止訪問

別墅

可唔可以煲金銀花水抹下呀?

大宅

陪月勳章

我本來已經都有濕疹,有左之後,可能飲奶,濕疹嚴重左,加上我d皮膚勁乾,好濕嘅天氣都會甩皮,醫生介紹左我用以下兩隻野,情況好左.
沖涼: 愛麗她潤膚沐浴油
潤膚: 舒特膚高效潤膚膏
萬寧同屈臣氏都買到,試下啦!

別墅

個胸痕到爆, 尤其沖完涼, 肚皮就好似未黎料,
開始個身有紅印同點點, 聽聞係黃褐斑...

唔知各位JM買左cream未呢,,, 有冇好野好牌子介紹先

洋房

I have same problem from 10th week... Then I went to see 何樹勛醫師!飲了2劑中薬!退了!but 一定要戒口!食得好清!只食魚、菜飯!瘦肉!now, recover lots!

大宅

回覆 karenwongwong 的帖子

睇左你的 blog, 覺得你好勇敢呀! 祝福你 & BB 健健康康~

首頁

尾頁

跳至