想生BB

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

想問下大家知唔知食排卵藥,係咪會增加孖胎既機會架?

男爵府

2024勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:關於排卵丸藥

係呀

大宅

回覆 回覆:little_stars的帖子

唔知要點先會開比我食呢!

大宅

回覆 回覆:harmonylove的帖子

睇婦科,你話自己排卵吾準或check 吾到,甘醫生多數會開比你同安棑番去照卵ga

大宅

回覆 回覆:雞多士mama的帖子

有無婦科介紹呀!?唔該嗮!真係未睇過!最好星期六下午都睇!

民房

回覆:關於排卵丸藥

你住邊頭?

大宅

我個婦科係荃灣區,吾知近吾近你呀,其他婦科你甘樣講都應該會開藥比你,你如想要可pm 你的

Ivy114  PLX PM TO ME  發表於 12-3-2 00:05

大宅

回覆 回覆:Cheribabe的帖子

我住旺角,想揾個好既婦科!今個月m之前會去睇!but依個月無咩假,同月尾會去旅行希望食藥可以二人去三人番啦!好期待呀!多謝各位幫忙呀!

大宅

之前半年隨緣都唔中無計日子唔識咩係排卵,之後我識多左認真左四個月又唔中,心郁郁想食排卵藥!

大宅

如果係好醫生,遠d都無所謂!最緊要星期六有得睇!唔該你比d資料我丫,祝大家可以一齊中分享多d!

大宅

已pm 你,我上個月都係第一睇佢食排卵藥,今日confrim 依家左,吾知有冇關呢?

大宅

BK Milk勳章

回覆:雞多士mama 的帖子

Pls PM me details! Thanks

大宅

係咪同佢講試左半年到都唔中,佢就會比排卵藥呀,定係佢check左你真係有排卵困難先比嫁?我打算下星期六去呀!多謝你呀!好開心呀,原來你已經左!

大宅

回覆 回覆:Cheribabe的帖子

唔該嗮呀!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

引用:我個婦科係荃灣區,吾知近吾近你呀,其他婦

原帖由 雞多士mama 於 12-03-01 發表
我個婦科係荃灣區,吾知近吾近你呀,其他婦科你甘樣講都應該會開藥比你,你如想要可pm 你的

...
Pls pm me thanks

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 雞多士mama 的帖子

我睇開果個都係荃灣,約左今個個星期日去睇,我m好準,一切正常,等左年幾都無,所以試下食排卵藥,但有少少驚會孖胎~

大宅

引用:我個婦科係荃灣區,吾知近吾近你呀,其他婦

原帖由 雞多士mama 於 12-03-01 發表

...
我都想要呀,可唔可以pm埋我呀,我等左2年啦

大宅

關於排卵丸藥

hello 各jm 好呀!有關排卵藥既事同我講下過程!我係第8cycle 先成功以往經期吾準是d26—45,排卵時有時冇,好心灰跟著我開始的起心肝睇中醫同婦科喇!照肚就冇事婦科了解完話我個人太緊張,所以排卵亂哂,又check 紅d綠d人都癲,叫我今個月咩都吾好做,扔開哂D咩排卵紙量體溫,仲話一定要放鬆個人吾好緊張又問我試吾試排卵藥仲講明食藥吾一定有卵排的,(我緊係咩機會都吾放過啦)但應承要返去做陰照gum!於是我照做同放鬆同咩都吾做,交哂比個天決定其間我中醫一星期食2次藥調理身體,(我都係宮寒怕凍血氣差)!又食天喜丸,買皇素比c 6食,煲海螺燙,早訓,做運動,改早上同下午先dodo 都的起哂心肝做齊哂!拜龍母都有剛正月拜的(我同c 6本身都係好誠心拜神的人).根住就得左喇!

個人覺得食左排卵藥加中藥(會早左排我d 13排左,我睇分泌的,食時吾覺有乜副作用,又吾知食排卵丸會生孖胎,醫生都冇講呀!

註;我係呢個月先完全放鬆心情,吾理!甘就得左!所以可以講係心情會影響卵子質數同排卵兼受精!所以要學會放鬆呀!

我bingo 又可能我又加埋中藥幫助!至於個婦e係第一次"瞎中中”去睇的,好吾好我吾甘講!

希望都幫到大家!

大宅

引用:hello 各jm 好呀!有關排卵藥既事同我講下過

原帖由 雞多士mama 於 12-03-02 發表
hello 各jm 好呀!有關排卵藥既事同我講下過程!我係第8cycle 先成功以往經期吾準是d26—45, ...
已pm 大家了

首頁

尾頁

跳至