婆媳關係

跳至

首頁
34567...47

尾頁

男爵府

回覆 Rainbow175 的帖子

我同意..但c6話一定要比...

而細佬而家只係爭人1x萬..但係如果細佬還唔掂..我都會幫佢

男爵府

回覆 canies 的帖子

嗯..我再同佢地傾傾..慢慢來...

大宅

回覆:想大家分析下,同比下意見THX

成家人沒完沒了去滿足兩老自私行為,值得嘛?

男爵府

回覆 LittleMss 的帖子

係丫>________<但係而家c6話已經講佐半年都係咁..佢話唔再講>_<

男爵府

回覆 renocheung 的帖子

我冇出去丫..如果佢係我面對講...我一定咩事都講哂出來....

男爵府

回覆 20070120 的帖子

之前有提議過.,..6299話佢地未至於要破產....

男爵府

其實我好想放棄呢個家.....

男爵府

唔值得...但如果我c6再唔做d咩行動..你覺得我應唔應該放棄呢個家?

男爵府

回覆 hauhauhau 的帖子

要你放棄
好似好衰
唔放棄又好似冇出路
真係好難決定
但俾我
我會試
如果老公緊張我
會唔理佢地
如果唔理我
我辛苦落去都係冇用

男爵府

回覆 renocheung 的帖子

我明白...多謝你..我會好好同c6傾下,如果再係咁落去..我可能會選擇放棄....我會好好想一下...起碼我會堅持先還錢比我丫媽.呢一點我覺得我冇做錯...

maoball  YES!無埋由外母貼c6父母的﹗  發表於 12-3-7 10:28

大宅

引用:回覆+20070120+的帖子 唔值得...但如果我c

原帖由 hauhauhau 於 12-03-05 發表

唔值得...但如果我c6再唔做d咩行動..你覺得我應唔應該放棄呢個家? ...
我會還返錢俾自己阿媽先,再同c6講真係唔會再extra攞錢出黎,因為佢地唔係有咩急事要救,係純粹佢地唔想改變生活而苛索你地

大宅

回覆 回覆:hauhauhau的帖子

你62有冇計傾?做生意嘅人,都曾經成功過吖,冇理由咁不可理予架?
冇理由6299兩個人生活繼續富裕,但你地就要借貸度日架?我覺得你同C6,同細佬可以約62出黎,攤開哂所有野傾,唔好比99知住。到你地達成agreement再知會99。大佬同阿妹幫唔到手,所以都無謂予佢地。
衷心祝福你!

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

睇左咁多,對唔住都要講句,我覺得你6299正人渣,佢兩個好自私,完全唔理自己d仔女,係米要攪到自己仔女d家散晒至知衰吖

你C6同細佬就愚孝,佢地幫唔到兩老之餘仲係迫死緊自己
你大伯就比較理性,因為佢唔係無幫,佢會攤開嚟講佢嘅能力去到邊
最不知所謂嘅就係你姑仔佢若然俾人飛都唔抵可憐
最慘就係叔仔女友,隨時會分手都唔定

我呢個外人的意見係,首先炒左佢地個工人,家陣咁嘅情況,仲要個工人,無嘢下化

跟住要佢地大屋搬細屋,個差價要嚟還晒你地爭銀行、朋友同埋你媽咪嘅錢先,至於62爭人嘅錢,佢點都唔可以退休住,必要時佢做食Q,99要去洗碗都要架啦 ............

而你自己的家,你幫左C6咁耐,都算係仁至義盡,佢有無諗過,盲目地咁樣幫佢地,其實對你都好唔公平呢你同C6好好傾下,仲值唔值得去填呢個無底深潭呢

希望你地好快可以解決呢個難題,加油

大宅

趁樓市小楊春, SELL 樓LAH. 妳兩公婆無細路,好易搞掂姐,租間套房都ok 啦! 賣樓嘅全數比62 99 lor, 當一路租樓住lor, 換細d幫唔到d咩, (一買一賣好多使費ga) . 妳姑仔係自私d, 又懶. 妳都冇佢乎wor. 妳叫妳C6同D兄弟姊妹齊心D, 同62 ,99 表達意見啦! 講真,妳62, 99 '爛船仲有三斤釘", 妳吔"釘都冇枝",真係無得撑wor. Good Luck!!

ailHO  不知所謂  發表於 12-6-2 22:48

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

俾我真係唔會再俾, 要俾佢自己俾, 佢想俾叫佢做part time賺$俾, 唔係唔想俾, 俾都要睇番自己能力, 你都算係咁, 幫佢撐左咁耐

大宅

畀面勳章

唔肯體諒人同唔肯面對現實的 62 99.

反一次面同佢地講清楚,個個都唔掂,叫佢地唔好再留戀係佢地個童話世界裡面啦, 唔通想攪到個個都申請破產先安樂咩.

男爵府

我決定今晚同c6傾..

男爵府

回覆 angieody 的帖子

62其實唔想煩我地..成日想按樓..62最大既問題係鍚老婆..佢自己可以唔食..但係唔會比身體既人冇飯食..但係有時做偉人都要自量..佢就係太偉大..又唔自量..我梗係好想再傾..問題係我c6放棄再傾...咁點都係佢地既家事,我僧首先同佐自己個c6傾佐先..聽完大家意見..覺得真係唔可以再拖

cwhtcybb  唔會比身體既人冇飯食 ?? 妳都係佢辛邊既人喎, 妳有魏食咩 ?  發表於 12-4-20 15:02

男爵府

回覆 hauhauhau 的帖子

加油呀
支持你架
希望真係可以解脫到

子爵府

引用:+本帖最後由+hauhauhau+於+12-3-5+14:47+編

原帖由 hauhauhau 於 12-03-05 發表

我首先update佐尋晚宵夜既情況先..慢慢覆各位
唔好理個自私姑仔。

係要大伯,叔仔,和你老公講好 : 要減就齊齊減!
咁叔仔可以還銀行,你可以還比媽咪。

每人減一至二千,3千乘4都有萬二。
佢地要用多d唔該自己找工作/賣樓!

首頁
34567...47

尾頁

跳至