自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我比人呃,用蔡瀾代言既(名厨匯)

入會買左銀河酒店住宿..簡直接受吾到,因酒店貨不對板,大家小心,

http://www.tt517517.com/index.html

上星期收到(名厨匯)staff(king)打電話:賣水舞間門票..以及澳門銀河酒店包早餐住宿+珠海酒店住宿套票,因佢所講的優惠我部份合我用,

,(內容是,$2,188港元,包二晚澳門銀河酒店(包早餐)+送一晚珠海酒店/還有二位九展中午自助餐卷/2盒朱古力+一些飲食優惠)

因我想暑假帶小朋友去玩銀河,所以有意思,但吾想要珠海酒店.,所以話要放工後再搵佢傾,之後我又叫細佬打去比亞king問清楚有關酒店和贈品內容(我怕自己笨聽錯)…經細佬問完之後清楚是否包早餐等問題,還說如果珠海酒店可以改其他酒店的話就更好,

等到放工後staffking再次打電話給我,我問佢珠海酒店可否選其他酒店,我吾喜歡珠海酒店,

當時他說幫我問上司,之後答我可以幫我把珠海酒店換上海酒店,

我說剛去過上海所以要再想想,後來佢問我換(長隆酒店比我,),佢是至在開單(因佢之前受傷休假一段時間,所以要追單)所以好緊張單希望我買,

我還話佢知,如果d票收到後ok的話,一定有朋友介紹比佢幫佢再買,攪左一輪之後,就幫佢購買左一份套票,

佢還說為左多謝我幫佢介紹朋友,自己私人送2晚上海酒店比我,會一同寄上.

,

king話處理好會籍約10日就會收到快遞送貨,快遞員會把套票送到公司比我, (,叫我簽收証明/信用咭才會過數)之後fax回公司,會籍才生效

點知今日收到(名厨匯)封套票.完全接受吾到, 酒店貨不對板(除左私人送的2晚上海酒店外和中午自助餐卷)

,

二晚有人做沙灘既銀河酒店à變左澳門皇庭海景酒店(不包早餐)

一晚長隆酒店à變左番禺麗江明珠酒店(不包早餐)

其他餐飲優惠卷,10幾張都係大陸先用得à無佢講的香港店舖$200x4張的優惠卷,

而且沒有簽收文件à我打去信用咭公司問查到228已經過左數啦共$2,188,

於是我打去比亞kingà,但我是打直線電話的,接電話的人和亞king一樣都是講野吾正音既,但佢

話亞king不在公司

搵佢上司-à開緊會,

打去(名厨匯)à接線生話幫我通知有關人了解後回覆,

等左一個鐘先回覆再打去(名厨匯)留言,如果不覆電話,今晚就會在討論區講單野出黎,…

再過30分鐘,..終於有一位自稱(名厨匯)劉經理話開完會即覆電話了解情況

我講晒一切之後,(我話無理由我和細佬2個人都問清楚左係有人做沙灘既銀河酒店架wo)

佢話要星期一先番查到公司電話對話錄音,因當時過了6:30放工時間負責錄音的人放左工…,)星期一中午再覆我點處理

,

我真係好火….點做生意呀!有無攪錯呀!.

..

最衰消委會投訴熱線5:30收工又要等星期一….

manicheung    發表於 12-3-10 11:25

複式洋房

用左$2188,..比d垃圾我...

複式洋房

QQ豬媽 發表於 12-3-9 23:54
用左$2188,..比d垃圾我...

吾知投訴消委會有無用呢?

manicheung  試下打去問  發表於 12-3-10 11:26

民房

分享愛 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆 QQ豬媽 的帖子

如果同你所講的野不同或者有出入~
你可以拿齊有關證明文件去消費者委會員投訴
我吾知你住邊區~
但九龍區可以去黃大仙龍x中心個度 有間消委會連埋民政事務署~你一入去會見到~你可以去投訴 ~
如要詳細地址資料~我可以陣間搵比你再pm比你都可以~

QQ豬媽  THX  發表於 12-3-10 06:20

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

回覆:我比人呃,用蔡瀾代言既(名厨匯) 買左酒店住宿貨不對板,

會唔會口同鼻拗又無錄音。。。明呃你啦

水晶宮

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆:我比人呃,用蔡瀾代言既(名厨匯) 買左酒店住宿貨不對板,

一定要去消委會投訴。
呢啲嘢通常貨不對辦,你打去公司投訴沒用的,佢地只會拖,根本不會處理。好多年前我買咗個buffet club會藉,收到後先知星期一至四先用得,我即投訴但佢地只會推嚟推去。

伯爵府

畀面勳章

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

去消委會投訴

伯爵府

引用: 我比人呃,用蔡瀾代言既(名厨匯) 入會買左

原帖由 QQ豬媽 於 12-03-09 發表

我比人呃,用蔡瀾代言既(名厨匯) 入會買左銀河酒店住宿 ...
幫你推

大宅

環保接龍勳章

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

複式洋房

吾該晒大家,...我都預佢會推嚟推去,
佢話比我知住銀河,仲話只限3000套,我先買架炸....

複式洋房

攪到我成晚訓吾到..眼光光到今朝...今日仲要返工,眼訓都訓吾到...

複式洋房

個STAFF話貢大間名厨匯) 點會呃人,
而且在九龍城有間(醉名厨)同集團店舖,.叫我去換朱古力先,

禁止訪問

男爵府

PUSH

複式洋房

回覆 回覆:QQ豬媽的帖子

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

好衰wor~

大宅

就算唔計其他野 (大陸酒店, 飲食優惠... ) $2188 住到兩晚銀河?!
肯定有古怪啦!

Charlotte_mom  仲送長隆tim, 肯定無可能啦!  發表於 12-3-18 18:59

首頁

尾頁

跳至