論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

主要係家務方面你個印 會唔會做好D家務 做得乾唔乾淨
定是真係無BUN做得咁好?

男爵府

bun 真係醒啲乾淨啲,印真係豬啲 "那西" 啲
但 10 個 bun 10 個精,10 個印 8 個純 .... 睇你要咩囉

大宅

回覆:有無用開BUN轉印的媽咪, 印好用嗎?

我開頭用印,醒目乾淨有條理,之後個bun蠢污穢懶唔跟指示要求多黑面!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我之前用開賓, 但而家開始轉印, 初時我都好怕印污糟, 但原來, 冇想像中咁差, 啲賓, 我用咗咁多年, 試過咁多個, 發現佢哋表面上乾淨, 但如果你睇到佢清潔過程, 就發覺佢哋好污糟, 即係佢哋精, 所以好識掩飾, 仲有一樣嘢就係, 啲賓好鈡意拖長啲功夫嚟做, 以我一年有一半日子係得2人家庭, 佢哋夠膽死晚晚做到12點都仲喺度洗碗(但我試過起身睇佢搞乜咁夜, 原來喺度煲電話粥), 但轉用印後, 晚晚9點幾已做晒功夫可以入房, 最遲都係10點半都可以入房, 仲要啲賓做到12點都唔係話做得乾淨喎, 啲爐灶一樣冇抹, 所以, 我唔覺賓係乾淨啲, 仲要黑面臭串, 為乜要請賓, 話佢哋英文好? 講真, 我真係唔覺囉!

公爵府

我用䦕賓轉印,勁後悔,賓雖然串但醒目又清潔,印雖然鈍不過刻苦又吾駁咀!我湊兩個小朋友,prefer 醒目!

侯爵府

BK Milk勳章

我之前既印 醒目 污糟 勁黑面 懶惰

依家既印 唔醒目 勤力 但乾淨 暫時都無黑過面

好似買六合彩 無一定

暫時我既賓姐好過印印多多聲

別墅

我用工人有十幾年,頭兩年係賓後,全都係印!我亦唔會再用賓:;pppp:

複式洋房

小朋友10歲, 用了10年工人, 6年印都ok, 但小朋友上了英文小學後, 轉了賓,諗住增加小朋友多說英文的機會, 結果三年內換了5個賓, 抄了四個, 另一個未約滿就申請去加拿大.

第一個賓做一個月, 嚴重公主病, 唔識/未做家務, 我地未食, 佢就偷食一半, 仲係主人床訓覺, 臨走仲要求坐的士.

第二個賓勁偷懶, eg:一斤菜俾佢, 得番半斤, 另外半斤丟棄係垃圾桶, 甘就可以摘少一半菜la! 做左6個月, 又偷衫又偷玩具.

第三個賓, 沒心機做, 接放學校巴都遲到, 之後才知道她等過加拿大

第四個賓, 做一個星期即抄, 日日係屋企偷食煙, 偷竊,

第五個賓, 做一日即病, 肺炎, 又唔食藥, 又唔帶口暈, 兩三日都唔沖涼, 來hk三個星期, 請兩星期病假, 又送佢返郷下

依家怕怕, 轉用印印, 我朋友同一個賓賓就用左10年,仲好好, 其實依d都要睇運氣

男爵府

好媽媽勳章

第一個賓用咗就黎完第二個約(無諗住再續). 我一啲都唔覺佢醒. 相反. 無SENSE都無人有. 得舖牛力&清潔. 唔主動, 就算有客人黎都唔會主動招呼. 碌木咁企係度.

我忍佢. 係因為佢真係好乾淨&一啲都唔沙沙滾(放假例9.00出門. 8點前一定返到屋企). 除咗呢兩個優點- 無其他. 所以忍佢四年.

伯爵府

我有幾個朋友用開印,仔女大了轉用賓, 佢地話賓乾淨D,又醒D... 放心D.
佢地仔女大DD要返學和興趣班, 覺得賓係安排時間上醒D... 佢地返工實會自己安排好家務和接送時間....

大宅

我頭一個係印, 因為為左就太婆, 可以溝通, 10日抄左, 因為講大話, 仲要比c6捉到底!

第二個菲, 超污穢不堪, 以為息事寧人, 忍左11個月, 最後發玩佢點阿仔, 抄左, 博咀博舌, 黑面神, 少少野搵阿仔出氣

第三個菲, 好乾淨, 仲話之前個工人好污穢不堪, 向我面前扮純情, 完來係是非精, 以個仔為藉問做左5個月走左, 仲借左財仔.

第四個印, 比之前個菲, 污穢dd, 但教左佢, 又ok d,請佢時, 係佢英文比較一般印好, 有時候我覺得佢英文好過d菲!! 煮飯方面, 佢話ok, 但其實唔係好ok, 好處係佢肯學, 教左就ok, 做野有時候係蠢d, 要講得好明, 都可以接受, 慢慢教, 不停提.

首頁

尾頁

跳至