興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

想問, 有冇APPS 係有 FREE WIFI ? 因為我個PLAN係冇上網,在屋企和公司時候都係用WIFI, 有時係地鐵, MCDONALS 等地方,見到有 WIFI ,但又上唔到,點解呢?

男爵府

FREE WIFI

嗰啲係要你本身有網絡商提供的wifi account, 連咗之後入密碼login 先可以用。
或者你去公共圖書館,govwifi就真係免費。

My little Son

大宅

畀面勳章

係啦,去到MCDONAL同地鐵見到個WIFI FULL 哂,但又要入PASSWORD一場歡喜一場空.
即係冇一個APP 係 免費 WIFI 嫁?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

McDonald 有 free wifi 20分鐘

別墅

設有iCentre提供免費Wi-Fi上網服務的14個港鐵車站:

香港站---車站大堂C出口(付款區)

中環站---港島綫往柴灣方向3號月台的樓層

灣仔站---港島綫往柴灣方向1號月台的樓層

銅鑼灣站---車站大堂B, C出口(付款區)

鰂魚涌站---往車站大堂A出口的樓層

車站大堂(付款區)
金鐘站
太古站
九龍塘站
九龍灣站
旺角站
太子站
深水埗站
葵芳站
荃灣站

別墅

每部已設定的流動上網裝置每日可使用港鐵免費Wi-Fi服務最多5節,每節15分鐘。

大宅

畀面勳章

但係我每次去McDonald 都上唔到喎?

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:FREE WIFI

你試下

大宅

畀面勳章

男爵府

回覆 迪士尼 的帖子

有理由喎, 我每次都用到,
但係好似第1次用前,
要先上佢個website登記咗資料先,
而且, 每機每天只能享用30分鐘免費wifi.

另外好多gov機構, 如大會堂, 劇院等地方,
都有gov free wifi架, 每次限時2小時,
以後只要重新登入, 又可以再用2小時架啦.

子爵府

BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

IPHONE 有個APPS 可以CHECK邊度有FREE WIFI
叫 HKFreeWifi

大宅

^ ^

大宅

^ ^

禁止訪問

大宅

公屋d商場都好似有free wifi...

子爵府

畀面勳章

不如轉plan,電訊數碼好平,$72,無限上網,好抵。速度快過人仔好多添。

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

PCCW 由以家開始到七月份, 提供 free wifi 服務申請...

"香港電訊現開放其Wi-Fi網絡**,讓全港市民能體驗無限Wi-Fi服務的好處,特別是在人流暢旺的地方。免費試用Wi-Fi服務將由即日起至2012年7月31日,適用於iOS、Android、BlackBerry、Windows Phone、Windows Mobile、Symbian及UIQ作業系統的智能手機及平板電腦。
如欲免費試用,用戶可在任何指定的「PCCW Free」Wi-Fi熱點連接他們的裝置,然後在登記網頁輸入姓名、流動電話號碼、香港身份証頭四位數字進行登記。一個「啟動密碼」將透過短訊發送到用戶手機,而用戶可輸入「啟動密碼」以完成一次性的登記程序及享用免費服務至7月底。"

# apps 係唔識令部機 free wifi 架...
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

複式洋房

PCCW個wifi
跟本駁到上唔到
太多人同時間使用了, 有等於無

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

如果係街邊...或人少既地區用..會不會好D呢? 全港電話亭都有...半年前用過3個月...等巴宜用過...都不過不失...今次佢免費...唔知係唔係 over load 呢...
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

大宅

認識瑞士牛牛第二回

FREE WIFI

我都試過pccw果個free wifi,上網登記左,但係就話我用唔到,都唔知點解

首頁

尾頁

跳至