時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

cy有冇講過唐豬所指的嘢我唔知,但全香港人都聴過佢講"車毁人亡"呢句說話!
公開場合都可以咁離譜,如果閉門會議我諗更過份的嘢都講得出!

大宅

and "totally rubbish"

大宅

唐豬正人渣

伯爵府

佢做過或者講過的, 有証有據都不是錯, 人地無証無據地被屈就已言入罪, 我就係擔心指鹿為馬, 是非不分就成為下一代的學習榜樣, 看看港大就令人憂慮。

男爵府

佢可能在3月24日或25日再發癲亂講野, 想香港陪佢一齊死, 唯恐天下不亂.

newbiee  散播豬流感  發表於 12-3-21 14:54
skinn  豬系度發豬瘟!!  發表於 12-3-21 13:45

大宅

有錢人小氣小家記仇,我公司出街個阿姐話佢個仔送Pizza去公屋都有tips,送上半山一亳子都冇,可想而知,豬什知民間疾苦

大宅

fefishhh 發表於 12-3-21 11:25
cy有冇講過唐豬所指的嘢我唔知,但全香港人都聴過佢講"車毁人亡"呢句說話!
公開場合都可以咁離譜,如果閉門會 ...

香港係一個言論自由的地方, 只要唔犯法, 公開講乜都得; 唐唐無唔認, 起碼都光明正大. 但CY就被人懷疑, 台前講一套, 台後又講一套; 究竟佢有無心去維護香港人言論自由及示威的核心價值呢?

珍珠宮

lamlambaba 發表於 12-3-21 14:27
香港係一個言論自由的地方, 只要唔犯法, 公開講乜都得; 唐唐無唔認, 起碼都光明正大. 但CY就被人懷疑, 台 ...

言論自由都要有道理, 是非黑白分明, 既然懷疑人地, 咩攞證據出呢囉!

明明無做錯野又點解要人地認錯呀??

如果你個仔係學校比人屈, 仲要同屈佢嘅同學仔道歉, 又無證人肯出呢證明, 咁你會唔會要個仔認錯呢?

newbiee  呢d人通常都係有隻重標準, 正常邏輯唔啱用.  發表於 12-3-21 14:55

子爵府

唐豬已為自己做緊導演,咩都生安白做,自編自導自演,而家個hk好似引隻豬係度發豬瘟都唔去生擒佢

WChan  好似張堅挺同佢做特訓練習演講技巧, 可能順便做埋佢導演  發表於 12-3-21 15:45
newbiee  佢中毒太深, 一定會負隅頑抗, 生擒係無可能, 應人道毀滅.  發表於 12-3-21 14:58

大宅

bobosweet 發表於 12-3-21 14:41
言論自由都要有道理, 是非黑白分明, 既然懷疑人地, 咩攞證據出呢囉!

明明無做錯野又點解要人地認錯呀??

無做過而比人話有做過先叫比人屈! 依家大家都唔知CY有無講過, 一個話有, 一個話無, 未有法庭裁決之下, 大家都只能憑自己的理解, 去覺得邊個可信. 而根據民意調查, 有45%信唐唐, 只有22%信CY. 所以懷疑佢講一套, 做一套都係好合理!

bbkiki2011  你都識講唔知有冇講,CY得22%人信,就要去懷疑?咁用天知地知去屈人有分別呀  發表於 12-3-21 16:48

珍珠宮

lamlambaba 發表於 12-3-21 15:36
無做過而比人話有做過先叫比人屈! 依家大家都唔知CY有無講過, 一個話有, 一個話無, 未有法庭裁決之下, 大 ...

好, 當我用詞不當, 我再問過!

如果有個同學仔一向係好增你個你個仔, 有一日同學仔話你個仔問候佢父母, 同學仔話左比老師聽, 你個仔話無咁嘅事, 無人出呢證實, 唔知邊個講大話, 個同學仔堅持要你個仔同佢道歉, 你會唔會叫你個仔道歉呢? 身為老師同家長會點處理呢?

大宅

bobosweet 發表於 12-3-21 15:51
好, 當我用詞不當, 我再問過!

如果有個同學仔一向係好增你個你個仔, 有一日同學仔話你個仔問候佢 ...

首先要睇下有無其他人在場, 如果無, 只係單方面的指控, 父母可以根據經驗, 去判斷個仔有無講過; 小朋友比人問多兩問, 好容易會露出馬腳! 如果佢堅持話無, 我地無理由去罰佢, 最多都係同佢講問候人父母係一件唔正確的事.

CY呢件事就唔同, 因為行會有10幾人在場, 如果CY無講過, 唐唐應該唔敢虛構話有, 因為佢隨時可能會因此負上嚴重的代價. 而至今CY都無告唐唐, 似乎真理在唐唐果邊多一點!

bobosweet  oic, 咁即係唔叫個仔會認錯啦!  發表於 12-3-21 17:23

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lamlambaba 發表於 12-3-21 14:27
香港係一個言論自由的地方, 只要唔犯法, 公開講乜都得; 唐唐無唔認, 起碼都光明正大. 但CY就被人懷疑, 台 ...

會推曬俾老婆,就係唐英年先生嘅核心核心嘅價值
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

大宅

rabbit75 發表於 12-3-21 17:08
會推曬俾老婆,就係唐英年先生嘅核心核心嘅價值

我地知道的事實就係佢老婆支持佢, 原諒佢; 對于僭建事件, 佢老婆承認責任. 至於妳話佢推曬俾老婆, 只係一個主觀的講法, 可能係啱, 亦都可能係錯.

大宅

回覆 lamlambaba 的帖子

佢好似推個老婆出嚟認咋喎,地庫事件自己從來冇認過!
至於感情缺失有証有據,唔到佢唔認,何來光明正大

侯爵府

畀面勳章

隻豬咁衰格,有証據又話人抺黑,幾厚臉皮,隻豬死剩把口,有口話人冇口話自己,咁冇口德,簡直刁架,:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:

伯爵府

咁真係雙重標準, 可能係啱可能係錯就當完全冇錯, 而指控人果d就一d証據都冇就可以睇下個人平時的表現來判佢有冇罪。請重新再去睇一次唐點樣去處理自己的事, 淨係講僭建, 你認為佢係真心知錯咩, 挖深少少, 放離物, 行政長官有訓示他們看看自己有冇犯規, 但冇叫他們匯報有冇犯規, 所以唔需要處理。要等到人地入屋後証實一切就話自己果段時間有感情缺失所以冇理個老婆, 間屋係老婆名下所以就可以推得一幹二淨, 我認為依d唔叫真心認錯, 如果我個仔係咁, 我一眼就睇得出佢囝果籠野, 一定唔會比佢欺騙到。

beaclem  其實明報最初白紙黑字問唐豬時, 佢係白紙黑字答"無僭建", 佢重話無講大話!  發表於 12-3-21 22:39

伯爵府

仲有如果我比人屈唔出聲就等如我真係有做過, 我由細到大都未聽過有人咁教我。歪理到離譜。

伯爵府

行政會內只得一個人聽到過就當係, 咁行政會內有幾個人話無聽過就唔成立, 咩道理呀?

大宅

回覆 lamlambaba 的帖子

咁請問你咩叫主觀講法? 啱係邊度? 錯係邊度? 佢地屋企潛建, 就係犯佐法錯就係錯 , 個老公無理由唔知, 叫個老婆出黎頂罪, 咩野居心大家心中有數

首頁

尾頁

跳至