論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

你仲敢俾佢喺度一個月?相信佢會有意冇意間搞到你家無寧日。若果你老闆話俾妳一個月通知,然後唔使返工。我諗妳都會hea做啦!

子爵府

回覆:有無jm比一個月通知工人走,教教我!

Hea都算,最怕佢懷恨在心,食物加料,對小孩不利,刮得就刮,搬/偷你屋企既野走。

複式洋房

我晤想博,費事要提心跳膽,怕佢落藥加料搞我寶貝仔,所以我之前件極品係補錢叫佢即刻走

禁止訪問

珍珠宮

O個個月人工橫掂都要俾,我唔會留佢O係度,無謂自己提心吊膽。唔單止 bb,佢要玩o野要o係水度做手腳幾容易。仲有,成屋o野,佢隔日同你 ’唔覺意’ 打爛o野就夠激氣

男爵府

睛靈勳章

回覆 ananlo 的帖子

你炒得佢, 當然有野不滿意, 双方都唔荒關係好, 她住在你家, 我覺得搏唔過 lor !

男爵府

我唔會慳嗰三四千但自己又要諗點防佢囉!!

男爵府

tys 發表於 12-3-26 16:17
我唔會慳嗰三四千但自己又要諗點防佢囉!!
agree.... 反正都要比, 唔會再忍多佢一個月....

禁止訪問

大宅

有呀!有什麼要知?
我成日都一個月通知工人走
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

別墅

ananlo: 我宜家正正煩緊哩樣野, 我工人都唔會單獨同bb係屋企, 但好多時都會自己係屋企. 但我每一個朋友都話博唔過. 所以我應該會即炒佢多.

bbsweet: 你係咩情況下一個月通知d工人走架?? 佢地果一個月都無異樣嗎??

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

我試過, 如果你地關係唔差係無問題既!

禁止訪問

引用:回覆+ananlo+的帖子 有呀!有什麼要知?我成

禁止訪問

引用:我試過,+如果你地關係唔差係無問題既!+

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我唔會搏,費事成個月心驚驚

大宅

I gave my maid one mth notice and her last day on 6/4. Because I need time to apply new one.My mother or myself will stay at home to incharge or double check. It's okay & under control.

大宅

If you are good employer and you know how to handle is no problem. Give her one month notice is okay. I am the boss and management the hold company. Also will gave one month notice for lazy or big mistake staff. But will gave her warning letter and signed by them. So, all are good to working until last day.

大宅

回覆 bighug 的帖子

I will never

心驚驚 because they done the mistake or wrong thing. Not me.

Also, I will let her know.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至