想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 LedTV 於 12-03-31 發表本帖

原帖由 Alma88 於 12-04-01 發表
請問你做ivf 定 IUI? 如Ivf Hk$30000好平呀,但你機票+酒店用了多少錢呀?
IVF,
total50000 內。

大宅

回覆:台灣IVF - 交流區

係咪一定要day1 m到就打去book?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:係咪一定要day1 m到就打去book?

原帖由 VY_VY 於 12-04-01 發表
係咪一定要day1 m到就打去book?

唔係,有SIS未黎m 就去左台灣見醫生拎藥先,返到黎香港就等m 到先開針。

大宅

大家好,有呢個post實在太好喇,我都book左老劉做ivf今個月尾出發,希望到時一切順利啦~

大宅

認識瑞士牛牛第二回

http://drliu.ez-drs.com/

找到劉醫師旣website, 好想試

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

我想問放完胎坐飛機OK嗎??會唔會有影響??

禁止訪問

引用:大家好,有呢個post實在太好喇,我都book左

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 餐包仔 於 12-04-01 發表大家

原帖由 Sincc 於 12-04-01 發表
包仔,祝你成功!我六月去!上星期五我地幾位老劉俱樂部嘅jm 約出來分享,談天,真係好開心,一見面就好似 ...
好吖,期待大家一齊帶阿B 出黎聚會啊。

瑪瑙宮

引用:大家好,有呢個post實在太好喇,我都book左

原帖由 餐包仔 於 12-04-01 發表
大家好,有呢個post實在太好喇,我都book左老劉做ivf今個月尾出發,希望到時一切順利啦~

...
包仔,祝你成功吖。

瑪瑙宮

babytwinstar 發表於 12-4-1 13:47
我想問放完胎坐飛機OK嗎??會唔會有影響??

我個次放完胎隔3個鐘到就上機啦~如果想安心D可以放完胎住多一晚~

大宅

引用:Quote:原帖由+餐包仔+於+12-04-01+發表大家

原帖由 Sincc 於 12-04-01 發表
包仔,祝你成功!我六月去!上星期五我地幾位老劉俱樂部嘅jm 約出來分享,談天,真係好開心,一見面就好似 ...
多謝你呀,我都想成功呀,不過我又唔敢祈望太高,怕希望越大失望越大,我去ivf都唔敢比人知真係有苦自己知呀,所以上黎bk傾下計舒發下~

大宅

引用:Quote:原帖由+餐包仔+於+12-04-01+發表大家

原帖由 LedTV 於 12-04-01 發表
包仔,祝你成功吖。
多謝你,我都係睇到你個case,先的起心肝起程去台灣ivf,多多指教呀~

別墅

回覆 LedTV 的帖子

我係台灣住架~所以我比較方便~係day9之後差唔多日日跑醫院照卵子

別墅

回覆 餐包仔 的帖子

祝成功,好孕到呀

別墅

回覆 Sincc 的帖子

我唔係去搵老劉~我係醫院做架~iui大約而家用左NT$28000(藥+醫院費用)(冇健保),聽日早上就去交精子植入,好緊張呀~

禁止訪問

禁止訪問

瑪瑙宮

引用:回覆 Sincc 的帖子 我唔係去搵老劉~我係醫

原帖由 fd0604 於 12-04-01 發表
回覆 Sincc 的帖子

我唔係去搵老劉~我係醫院做架~iui大約而家用左NT$28000(藥+醫院費用)(冇健保),聽日早上 ...
預祝你今次iui 成功,我地都有sis 明天放胎吖,希望2星期後收到你地既喜訊。

fd0604  多謝你既祝福呀~而家真係好需要姊妹既精神支持  發表於 12-4-1 23:43

公爵府

陪月勳章

其實真係唔明台灣仲遲過香港發展ivf 技術,點解佢收費仲平過香港?
唔通d 儀器無o甘新?!

瑪瑙宮

vivi0707 發表於 12-4-1 16:05
其實真係唔明台灣仲遲過香港發展ivf 技術,點解佢收費仲平過香港?
唔通d 儀器無o甘新?! ...

1978年,全世界第一位試管嬰兒路易士布朗英國誕生。由於生殖科技的日新月異,如新式排卵針的誕生,超級排卵方式的改良,經陰道超音波取卵的使用,體外受精技術的重大突破,體外培養技術的改進,以及胚胎植入方式的改變等等,各項技術已日趨成熟,使得試管嬰兒技術已成為所有不孕症夫婦求子的其中一種最受歡迎的輔助方式了。
台灣則在1985年於台北石牌榮總誕生出台灣本土第一位試管嬰兒。
香港則在1986年12月12日晚間於養和醫院誕生出香港本土第一位試管嬰兒。

首頁

尾頁

跳至