想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

fd0604 發表於 12-4-1 23:47
回覆 LedTV 的帖子

係呀~我係台灣做輸卵管檢查第一次NT$2400比香港平好多~第二次就有健保+醫院費用先大約N ...
嘩,HKD600 左右咋...我係香港做...cheap cheap x光室...都HKD1700

呢個價錢好似係最平架啦,一係就政府醫院囉..但係唔知要排幾耐

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如願以償 發表於 12-4-1 23:57
台灣d醫生+護士識講廣東話嗎?我和老公不太懂普通話,怕溝通有問題喔

...

我同老公D國語都超差,台灣醫生就英文好GOOD..如果你國語唔OK,可以同佢講英文..
姑娘就應該見慣香港人..所以佢地會好慢會就住我地講,同埋佢地超勁NICE
大家一定溝通到...台灣D國語易聽過大陸個D好多....不過大陸就容易搵到人識講廣東話...

大宅

畀面勳章

引用:台灣d醫生+護士識講廣東話嗎?我和老公不太

原帖由 如願以償 於 12-04-01 發表
台灣d醫生+護士識講廣東話嗎?我和老公不太懂普通話,怕溝通有問題喔

...
我的普通話都係好差,佢地姑娘好好人,講得好慢,其中一個,英文好好的,幫到手的。

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+12-04-01+發表收cas

原帖由 餐包仔 於 12-04-01 發表
Thank you,咁我準備一下多d舊滙豐紙幣到時去台灣銀行暢先~
劉醫生診所下面,有四間銀行,轉左手面行,第四間是台灣富邦,沒有手續費,利率最高!

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 如願以償 於 12-04-01 發表台

原帖由 麥子媽媽 於 12-04-02 發表
我的普通話都係好差,佢地姑娘好好人,講得好慢,其中一個,英文好好的,幫到手的。

...
你都覺佢地好好人,其實我好掛住佢地。

大宅

引用:大家好,有呢個post實在太好喇,我都book左

原帖由 餐包仔 於 12-04-01 發表
大家好,有呢個post實在太好喇,我都book左老劉做ivf今個月尾出發,希望到時一切順利啦~

...
加油呀!餐包仔,等你好消息。

大宅

回覆:台灣IVF - 老劉俱樂部

我想問要預早幾耐打去book定架?駛唔駛好似香港等咁耐先有得做?thanks

大宅

回覆:麥子媽媽 的帖子

Thx~國泰世華都唔收手續費,等我到時同你呢間比較下個rate先!

大宅

遲來的報到劉醫師的姑娘超好,真係超好,仲記得抽卵果日好驚,因為有儀器check住血壓,脈搏,姑娘問我仲乜咁驚,之後係咁同我傾計,直至開始吊滴滴,醫師來到做抽卵,都繼續傾,連老劉都傾埋一份,雖然我巳經好想瞓...第三日放胎果日,姑娘送咗份禮物俾我,就係傾計時我說過喜歡食台灣的太陽餅,呵呵...很窩心。不是說有禮物就覚得佢地好,而係佢地對我迷迷糊糊時說的話都上了心,想我試試他們台灣的地度小食

瑪瑙宮

引用:遲來的報到劉醫師的姑娘超好,真係超好,仲

原帖由 BonnieBeBe 於 12-04-02 發表
遲來的報到劉醫師的姑娘超好,真係超好,仲記得抽卵果日好驚,因為有儀器check住血壓,脈搏,姑娘 ...
我個時既情況都係咁,已經眼訓到答唔到佢地嘢,勁搞笑。

你勾起左我d回憶

大宅

LedTV 發表於 12-4-2 11:48
我個時既情況都係咁,已經眼訓到答唔到佢地嘢,勁搞笑。

大宅

哈哈,係幾攪笑!妳點呀?應該無嘔得咁犀利啦照到b仔定b女未呀?

禁止訪問

大宅

呵呵,承妳貴言,我可以貪心d四人回來都ok喎!

瑪瑙宮

引用:哈哈,係幾攪笑!妳點呀?應該無嘔得咁犀利

哈哈,係幾攪笑!妳點呀?應該無嘔得咁犀利啦照到b仔定b女未呀? ...

係吖,上左岸啦,就算係嘔都係訓前嘔。舒服晒

瑪瑙宮

引用:哈哈,係幾攪笑!妳點呀?應該無嘔得咁犀利

哈哈,係幾攪笑!妳點呀?應該無嘔得咁犀利啦照到b仔定b女未呀? ...
不過未照到b仔定b 女,14w2照個時,佢收埋唔比我地睇。本應約左18w再覆診,但係結構又係19w 幾,所以18w個期會取消,留返結構先再望下佢係仔定女。

大宅

遲來的報到劉醫師的姑娘超好,真係超好,仲記得抽卵果日好驚,因為有儀器check住血壓,脈搏,姑娘 ...
嘩,你呢番說話令到我對ec嘅信心增加左,多謝分享。

大宅

大家一起加油!帶多d寶寶返屋企!

大宅

想問下已去還打算去台灣做ivf 的jm,你地有無做野le?

第二次去台灣要成10日, 這是我最大的考慮......

大宅

LedTV 發表於 12-4-2 13:15
不過未照到b仔定b 女,14w2照個時,佢收埋唔比我地睇。本應約左18w再覆診,但係結構又係19w 幾,所以18w個 ...

首頁

尾頁

跳至