自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

海洋公園 - 聖誕飄雪

將於 [size=small]12 月 17日至明年1月2日 推出「聖誕全城hohoho」特備活動,特別從荷蘭訂購了大型製雪機,在3000呎的場地不斷噴出真雪,孩子可以坐在巨型水泡滑下雪坡,又可堆雪人﹔公園並安排了聖誕老人「吊威也」從天而降。

第一炮是「飛天聖誕老人」,每日聖誕老人會5次坐在空中鹿車,經過海洋公園的上空。

第二炮是「至激真雪樂園」,樂園的3000呎海洋綜藝廣場會變成白色世界,從荷蘭訂購的製雪機會不停噴出飄雪,孩子亦可坐巨型水泡從真雪台滑下。真雪機每日可製造36噸真雪,雪滑梯可同時容納5個小孩,估計每小時可讓千計孩子玩樂。另外,他們亦可在一旁的「雪玩場」裏堆雪人。

此外,海洋公園在大門口設置溜冰場,邀請了拉斯維加斯的溜冰好手,聯同海洋公園吉祥物威威獅令,每日3場表現冰上匯演。

今年仲加開「聖誕老人學堂之精靈速成班」,讓孩子學習成為聖誕老人的得力助手。

....上星期日o岩o岩去過,雖然 HoHoHo 17 號先開始,但已見有聖誕老人屋 + 同Santa 影相+ 屋外噴雪喇,個女 (見到D 雪)玩得好開心呀!
  Love your family!

大宅

Re: 海洋公園 - 聖誕飄雪

Thanks 我諗住帶亞囡去玩!請問而家大人/小童收費幾$?幾多歲以下小童唔洗$架?邊度買票平呢?唔該!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

公爵府

我20號去呀, 希望唔好太迫人啦!

子爵府

瑩瑩,

thx.....

我19號去呀, 我都希望唔好太迫人啦!

danielboy 寫道:
我20號去呀, 希望唔好太迫人啦!

Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

thx~

男爵府

我都想20去, 你地買門票未 ?? 那裡平 ? thanks

珍珠宮

好媽媽勳章

大宅

我都想聖誕節假期時同個仔去玩下雪,唔知會唔會好多大陸團呢??
我剛剛問過價錢 :
中旅 :
大人$159 小童$81

工聯會
大人$152 小童$77.50

教協
大人$152 小童$77

豬仔媽

民房

請問知吾知全年仲有冇Pass賣, 同埋有冇Discount添?

大宅

你吔可以去二手市場睇吓, 有人平賣喎, 我都買咗, 諗住 18 號去玩雪.

伯爵府

好媽媽勳章

我都諗住 18號去喎 ,希望唔好咁多人啦~
pico 寫道:
你吔可以去二手市場睇吓, 有人平賣喎, 我都買咗, 諗住 18 號去玩雪.
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

男爵府

請問「至激真雪樂園」要否另外收費 ???
瑩瑩 寫道:

將於 [size=small]12 月 17日至明年1月2日 推出「聖誕全城hohoho」特備活動,特別從荷蘭訂購了大型製雪機,在3000呎的場地不斷噴出真雪,孩子可以坐在巨型水泡滑下雪坡,又可堆雪人﹔公園並安排了聖誕老人「吊威也」從天而降。

第一炮是「飛天聖誕老人」,每日聖誕老人會5次坐在空中鹿車,經過海洋公園的上空。

第二炮是「至激真雪樂園」,樂園的3000呎海洋綜藝廣場會變成白色世界,從荷蘭訂購的製雪機會不停噴出飄雪,孩子亦可坐巨型水泡從真雪台滑下。真雪機每日可製造36噸真雪,雪滑梯可同時容納5個小孩,估計每小時可讓千計孩子玩樂。另外,他們亦可在一旁的「雪玩場」裏堆雪人。

此外,海洋公園在大門口設置溜冰場,邀請了拉斯維加斯的溜冰好手,聯同海洋公園吉祥物威威獅令,每日3場表現冰上匯演。

今年仲加開「聖誕老人學堂之精靈速成班」,讓孩子學習成為聖誕老人的得力助手。

....上星期日o岩o岩去過,雖然 HoHoHo 17 號先開始,但已見有聖誕老人屋 + 同Santa 影相+ 屋外噴雪喇,個女 (見到D 雪)玩得好開心呀!

大宅

「至激真雪樂園」要否另外收費 ?.... [size=small]不需要
  Love your family!

男爵府

<至激真雪樂園>係咪o係兒童王國o個邊? 小童幾多歲以上要收費?

大宅

上年係紅磡果邊玩, 不過好多人.

大宅

唔知會唔會整濕d衫 ?
可能要帶定多套衫去換 !

瑩瑩 寫道:

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我21號去,都一樣希望唔好甘多人 如果多人的話,攪日平日再去多次 :mrgreen:
My Two Princess

大宅

聖誕飄雪係唔係好似買平時門票咁, 可否玩其他機動遊戲.

thanks

伯爵府

多謝報料

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

summer_66 寫道:
聖誕飄雪係唔係好似買平時門票咁, 可否玩其他機動遊戲.

thanks

係好似平時的門票甘買,可以玩其他機動遊戲 除左賽車之外
My Two Princess

首頁

尾頁

跳至