跳至

首頁

尾頁

大宅

一般酒樓 滿月酒比幾多人情?

2大2小 ?? Au$ ??? + DIY baby hand made wool 冷衫

tks~

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

假若是在家中派對可以只送禮物+兩封利是各$20.

如是酒樓晚飯一家4口最低消費$200,
沒分大人細路, 要座位就要計人頭數,
呢道晚飯每桌飯菜都唔平, 擺酒菜重貴.
(主人家無賺, 等同夾錢食飯)

大宅

回覆 wiiabcd 的帖子

我聽親戚講話, 最少AU$100-150一位計, 小孩也是, 所以要$400-600左右

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

你之前是說“一般酒樓”, 當然就是一般價錢啦, 所以我咪話最低消費$200, 主人家無賺, 等同夾錢食飯. (一般酒樓一圍晚飯 $600-800.)

而你親戚講話最少AU$100-150一位計, 咁呢個就唔係“一般酒樓”啦, 直頭係City酒樓喎, 如果在金唐擺酒重要不少於 $200/位, 小孩當然當成人計, 至於你話要$400-600左右, 呢個係結婚擺酒價, 咁你估下你親戚會點做囖, 係富貴定經濟, 係叫食飯定派喜帖擺酒, 經濟許可咪做多D人情, 中規中矩咪 $300 都得啦, 呢度D 人好 nice 嫁, 唔會介意 $$$, HK 人成日話公價, 都唔知邊個定?

重之開開心心去賀主人家, 主人家就會開心啦, 都唔會介意 $$$

男爵府

OH MY GOD!! 澳洲食野真係好貴.... (T_T)

複式洋房

回覆:滿月酒比幾多人情?

我岩岩上海王朝擺囡囡滿月,$1300一圍

wiiabcd  樓主好富貴呀.  發表於 12-4-18 18:04

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:我岩岩上海王朝擺囡囡滿月,$1300一圍 +

原帖由 Tabosharon 於 12-04-18 發表
我岩岩上海王朝擺囡囡滿月,$1300一圍

首頁

尾頁

跳至