母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

尋日終於開始谷奶,每次bb餓,就無奶出。但係咁谷住,到呀b訓左,奶自自然然流出黎(激死),想買奶泵,請問邊隻奶泵好,同埋電動定手動好d? ...

複式洋房

BB防敏心得分享勳章

電噶就無咁嗮力,我用新安怡噶。

大宅

回覆:請教。。

手泵推介avent , 電泵我用freestyle , 都ok 架!不過好貴

大宅

趣教勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 tsztsz._. 的帖子

我用緊MEDELA既SWING~~OK呀`~

我未試過其他~~^^

我既BB係2012年2月10日出世啦~~~^^

我係全人奶媽....希望..可以餵到佢2歲~~

大宅

MommyPanel勳章

我都用ing medela既swing呀,幾好用呀!

男爵府

畀面勳章

推介 (我三款都會過,仲用過medela harmony手泵)
手泵:avent
單電泵:medela swing
雙電泵:medela freestyle

就算有電泵,都要備有手泵,因為萬一壞了都有得用。

複式洋房

引用:推介 (我三款都會過,仲用過medela harmon

原帖由 jelly208 於 12-04-09 發表
推介 (我三款都會過,仲用過medela harmony手泵)
手泵:avent
單電泵:medela swing
好似比較多人用swing阿。。

複式洋房

引用:回覆 tsztsz._. 的帖子 我用緊MEDELA既SWI

原帖由 amykwok6 於 12-04-09 發表

我用緊MEDELA既SWING~~OK呀`~
幾錢到呀?thanks

大宅

趣教勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我去BB CARE買,我唔記得啦~~

你可以上去佢個WEBSITE度睇~~~^^
我既BB係2012年2月10日出世啦~~~^^

我係全人奶媽....希望..可以餵到佢2歲~~

大宅

回覆:jelly208 的帖子

Medela hormony手泵,係咪唔好用,所以無提?

男爵府

BB防敏心得分享勳章

有奶嘅時候就泵出嚟先,到阿B餓就俾佢食~

大宅

我個人覺得貝親幾好,手動安全系數高過電動~~~

複式洋房

引用:有奶嘅時候就泵出嚟先,到阿B餓就俾佢食~

原帖由 LAMLAMLEI 於 12-04-09 發表
有奶嘅時候就泵出嚟先,到阿B餓就俾佢食~
如果一直只係泵出黎,而不埋身ok嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊