跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

今日在那焙烘店買淡忌亷,首先俾盒撞過的殘的一盒cream話大盒抵用,sell 我買話一樣可以打得起(明明個盒寫放湯),我話得唔得架都唔係淡忌亷,仲話自己教人整都係用呢隻,我

複式洋房

食左字??

珍珠宮

畀面勳章

男爵府

我心想開得舖唔會為了賺44蚊騙人,我仲要專登開車過來買,好啦就試下但我要盒新無撞殘的,個女人話盒盒都撞過啦,點知俾我立到其他原整佢先死死氣無聲出。返到屋企仲慶,真係打唔起d cream, 打電話問點解唔得仲s e l l我買,佢話我不是用高速打和不夠耐|佢都s h o rt,我不是高手但都整開蛋糕。.之後仲cut線。我不甘受騙,即刻開車帶埋盒cream和打蛋器去返舖頭理論。 待續-...

男爵府

我心想開得舖唔會為了賺44蚊騙人,我仲要專登開車過來買,好啦就試下但我要盒新無撞殘的,個女人話盒盒都撞過啦,點知俾我立到其他原整佢先死死氣無聲出。返到屋企仲慶,真係打唔起d cream, 打電話問點解唔得仲s e l l我買,佢話我不是用高速打和不夠耐|佢都s h o rt,我不是高手但都整開蛋糕。.之後仲cut線。我不甘受騙,即刻開車帶埋盒cream和打蛋器去返舖頭理論。 待續-...

男爵府

我話你試俾我睇,首先佢話我個兜太大,部機唔得,跟住佢就用自己個兜用自己部機,超同我有咩不同呢,打成十分鐘都唔得就話因為自己落cream太少,我話你倒多d囉,仲一路找藉口,低能到話我令到佢噴到周圍都係,但又係佢自己話用細兜的,我已經好嬲!最好笑係跟住用個坐檯式mixer,我話唔好玩啦,一般家庭整蛋糕都用手堤式啦! 最後都係發唔起!

真係估不到衰到咁,仲話我點解不用自己用開的,大嬏呀你開得舖仲教人整,無晒大盒的淡忌廉就sell人用其他cream,係昆人去買d賣不出的存貨,誤導人地,以為人地係新手做唔到不會追究。

仲cheap就係我要求退錢,佢死死氣扮晒野俾$40蚊我,但明明個盒寫$44蚊,知後話不記得賣幾錢,cheap到連$4蚊都口與不放過!

伯爵府

回覆 回覆:beaglelam的帖子

勁cheap ar

大宅

回覆:衰到無朋友-在翠屏商場焙烘店被昆,以後唔會幫襯!

黑店

大宅

好媽媽勳章

我對E 間野冇咩好感. 一來個女老板娘好冇禮貌, 問多句就黑哂面..二來D野成日過哂期, 特別係D 面粉冇過期日D材料..

男爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 畀面勳章

真係令人好激氣!個老闆娘都好多“籍口”, 謝謝樓主分享這個“因為盤大”打不起的藉口。

希望樓主呻左啖氣就無事, 繼續開開心心做CAKE!
我選擇了快樂!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 回覆:beaglelam的帖子

我都試過買野,態度衰到火都黎!

大宅

係吖 好衰 我上次去買野黑口黑面

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

我都試過,我部bread 機剛到我去買d 材料黎玩,我已經同佢講左我係用panasonic 隻面包機,要買instant yeast, 我部機有酵母格,佢仲要死要我買一磚磚d酵母,我又傻下傻下諗住佢唔會昆我掛開得舖.. 於是就買左。又教我份量要落double, 又話面包好難整

後來我行埋一田買埋d instant yeast, 同佢買磚酵母就宜家放左o係雪櫃,我跟receipe 做係實食無痴牙,我冇乜興趣去研究佢舊野.. 費事連材料電費都嘥埋..

我都唔會再去幫襯呢家野lu

大宅

翠屏嗰度係咪得呢間咋 ???

別墅

我試過於去學整蛋糕,個女人勁衰,都唔比我整,幾乎自己整曬

別墅

引用:我都試過,我部bread+機剛到我去買d+材料黎

原帖由 牛仔小怡 於 12-04-10 發表
我都試過,我部bread 機剛到我去買d 材料黎玩,我已經同佢講左我係用panasonic 隻面包機,要買instant yeas ...
我上以又係剛收到面包機,買左佢門口的面粉,整完成日發唔起後來去價真棧買泰粉,不知發得幾好

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

r828828 發表於 12-4-10 22:45
我上以又係剛收到面包機,買左佢門口的面粉,整完成日發唔起後來去價真棧買泰粉,不知發得幾好

...
哈哈,咁好彩我就發得起, 係浪費左幾廿蚊買左舊酵母磚番黎..

男爵府

本來好少幫襯這黑店,都知佢地d貨唔係好嘢,但剛剛有朋友來一起同小朋友整甜品無淡忌亷先去買,估不到俾個女人昆咗浪費晒時間,之後去惠康買貴幾蚊都以後咪叫我幫襯!

大宅

原來佢係黑店 ! 上次我去買糖粉, 佢俾包綿糖, $10包 仲要超細包, 佢仲話一樣架. 我仲以為自己唔識野.

男爵府

之前響bk聽其他jm講該處有間烘培店,我都去"鴿"過,發現那裡很up dup,店員懶懶閑,所賣的品種又貴又少,心想好唔掂喔,一點都唔專業,結果看完就算,沒打算幫趁.

首頁

尾頁

跳至