母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

囡囡六個月,一路全人奶,但自從我返工轉用bottle餵,佢就飲奶好差,一用bottle就狂喊,好多時要訓著先肯啜。奶奶成日話係因為我啲人奶難食,所以佢吾鐘意飲。我知佢間中都有餵奶粉,但尋晚佢又話,發覺囡囡越來越鐘意飲奶粉,吾要我啲奶,佢決定左餵奶粉!我十級無奈,唉,吾通真係要我倒晒雪櫃啲奶??!!我好吾想,因為好辛苦先捱到變富媽,但日頭佢湊,我真係控制吾到!越諗越想喊。。。
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]

大宅

回覆:kubemama 的帖子

你唔係要倒雪櫃d 奶,而係倒左d 奶粉等佢無得餵奶粉。點解媽媽唔可以決定自己bb 食乜?要由麻麻決定?出世紙母親果行寫麻麻個名架?

tareworker    發表於 12-4-11 22:38

大宅

引用:你唔係要倒雪櫃d+奶,而係倒左d+奶粉等佢無

原帖由 Sammyan 於 12-04-11 發表
你唔係要倒雪櫃d 奶,而係倒左d 奶粉等佢無得餵奶粉。點解媽媽唔可以決定自己bb 食乜?要由麻麻決定?出世 ...
講得好!
應該同99溝通一下, 唔準再餵奶粉~

大宅

引用:Quote:原帖由+Sammyan+於+12-04-11+發表你

原帖由 Cute美女 於 12-04-11 發表
講得好!
應該同99溝通一下, 唔準再餵奶粉~
要話比99聽bb 唔肯用樽飲因為麻麻唔同媽媽,麻麻比唔到同一種既安全感bb , bb 鍾意飲奶粉,因為夠甜。你試下比糖水佢飲,bb 都飲架!

別墅

回覆:好吾開心,奶奶吾俾我餵人奶!

你放工放假自己喂,平時返工就鎖哂d奶粉,如要喂奶粉,就叫你99自己俾錢買,奶粉咁貴,肯定她買幾次就唔會買呀。

大宅

好吾開心,奶奶吾俾我餵人奶!

係lu,收埋罐奶粉,佢要餵就自己買黎餵

禁止訪問

男爵府

有時婆媳好難好好傾, 不如叫老公出馬啦, 叫佢同99傾, 你老公支持你餵人奶嗎?

大宅

我99都有俾說話我聽,但個B係你嘅,你餵人奶,其它人要收聲。

大宅

BB防敏心得分享勳章

大家講啱啦,冇奶粉飲佢自然就會食返人奶啦

大宅

叫老公出聲, 同佢阿媽講
~~ 祂不應許天常蔚藍, 但應許祂的慈愛常在!~~
~~ 願我們常存感恩的心去讚美上主!~~

禁止訪問

畀面勳章

回覆:kubemama 的帖子

子爵府

當住佢面前倒哂D奶粉落厠所沖走佢!個女一用BOTTLE就狂喊係因為要搵媽咪而唔係D奶有問題!如果你99仲係咁就唔比佢湊囉!

複式洋房

多謝大家的意見!我依家on the way返緊屋企,吾知佢又會講乜說話俾我聽!!!最衰全家無人支持我餵人奶,就連老公都話食奶粉算。呢六個月真係靠呢度的奶媽的分享撐過來的!學大家話齋,我係阿媽,我要堅持!!!

複式洋房

多謝大家的意見!我依家on the way返緊屋企,吾知佢又會講乜說話俾我聽!!!最衰全家無人支持我餵人奶,就連老公都話食奶粉算。呢六個月真係靠呢度的奶媽的分享撐過來的!學大家話齋,我係阿媽,我要堅持!!!

公爵府

有「營」勳章 叻叻勳章

喺,你先至喺BB媽媽,你要堅持。

公爵府

有「營」勳章 叻叻勳章

唔肯飲就唔補奶粉,BB肚餓一定會飲架。

冇奶水先無奈要補,有人奶點解要補奶粉?

加油!

複式洋房

撐你撐你撐你!
我而家好辛苦半安一安咁都要泵,竟然有人話倒咗啲雪奶茶:;pppp:
叫你99小心唔好做陰質嘢!
老公呢?咪閃出返來!

男爵府

BB防敏心得分享勳章

唔俾佢再喂奶粉,依家有果D收起曬,唔再買新嘅,除佐人奶同糊仔,唔喂其他~

男爵府

BB防敏心得分享勳章

呢個系原則問題,一定唔可以讓步!而且6個月都開始食固體了,人奶都系做補充嘅~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊