懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

男爵府

引用:

原帖由 fanay 於 12-04-17 發表
幾大呀?? 而家訓左未??

大宅

我個b十五日大!呢排食完奶之後三個鐘都吾肯訓!放佢落床又喊!個嘴不停張開!喂佢飲奶又吾飲!抱佢又吾訓!不停扭計吾知咩原因吾肯訓!吾知點算好

男爵府

引用:我個b十五日大!呢排食完奶之後三個鐘都吾

我個b十五日大!呢排食完奶之後三個鐘都吾肯訓!放佢落床又喊!個嘴不停張開!喂佢飲奶又吾飲!抱佢又吾訓 ...
你試下幫佢掃多幾次風,之後包佢實d,再抱佢訓睇下點!!!

大宅

bb扭計吾肯訓!搞吾店!幫下我啦吾該!

可能有肚風,肚仔唔舒服,用檻欖油初下肚仔。

複式洋房

回覆:fanay 的帖子

真係可能掃風掃唔夠,試吓將BB 樸上膀頭上,打直幫佢掃風la ^_^
因為我個女兩個半月,情況都係gu

複式洋房

引用:我個b十五日大!呢排食完奶之後三個鐘都吾

我個b十五日大!呢排食完奶之後三個鐘都吾肯訓!放佢落床又喊!個嘴不停張開!喂佢飲奶又吾飲!抱佢又吾訓 ...
我同你一樣,十五日人仔。包實佢抱佢耐d

大宅

佢每日都有一次係甘!我已經不停掃!佢好難入眠!好難捉膜丫點bb!好想知咩原因!

男爵府

引用:佢每日都有一次係甘!我已經不停掃!佢好難

原帖由 fanay 於 12-04-18 發表
佢每日都有一次係甘!我已經不停掃!佢好難入眠!好難捉膜丫點bb!好想知咩原因! ...
你摸下佢額頭仔有冇凍,個肚仔有冇脹,如果有,應該係肚仔有風,肚痛

男爵府

回覆:bb扭計吾肯訓!搞吾店!幫下我啦吾該!

我個b都係咁,廿幾日人仔,通常我會俾個奶對咀佢食,抱佢一陣,比d安全感佢,好快佢就會食住奶咀訓著,之後就慢慢擺返佢落床仔度

大宅

我俾奶啜佢吾要丫!有時見佢有睡意放佢落床!又吾肯訓!自己係到玩!跟住又扭計!

子爵府

如果係肚風... 試吓買隻純銀介子... 烚熟隻蛋... 然後用薄毛巾包住雞蛋白(吾要蛋黃) + 銀介子"look"肚仔 ...

子爵府

有無比少少水beb飲... 可能口乾... 或者d奶"張"住個口仔吾舒服

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆:bb扭計吾肯訓!搞吾店!幫下我啦吾該!

試吓俾white noise佢聽吓

男爵府

放係床仔度,包實佢,坐你旁邊聽下歌,播下音樂陪佢聽,喊就拍下佢,慢慢試,一定搵到適合你BB的方法

大宅

多謝大家意見!我每個方法都會試下

複式洋房

我個仔13日啦... 佢之前都係咁. 每日都有2-3個鐘係咁扭... 我初初都唔知點. 因計過又冇咁快飲奶. 之後我就餵小小水佢飲. 抱住佢行黎行去..啍吓歌仔. 佢好快就瞓返.. 不過唔放得低架.. 一放一陣就喊.. 所以我個段時間會抱住LOR.. 冇法.. 但差一個鍾就飲奶既時候..佢就喊得好勁... 我打去問健康院姑娘.. 佢問我呀仔D尿多唔多. 我話多架. 2個鐘要換一次.. 姑娘話佢痾得多.. 所以快餓.. 叫我可以3個鐘俾奶佢飲.. 佢又真係飲晒.. 之後自己瞓 放低佢冇野啦.. 所以而家3個鐘多D佢喊我就開奶.. 如果唔係就等4個鐘先俾佢飲...

有時佢喊.. 你都要睇吓係唔係痾左尿OR屎.. 換左佢地會舒服好多架.. :) 同埋我都會俾奶咀佢食.. 佢唔係好鐘意食. 不過有時真係食左就瞓..:) 希望幫到你..

大宅

我都係三個鐘喂一次!我俾奶佢吾肯飲!之後扭計扭夠兩個鐘再喂又食點!你見佢有睡意放落床又發脾氣!

男爵府

引用:Quote:原帖由+fanay+於+12-04-18+發表佢每

原帖由 wendy333 於 12-04-18 發表
你摸下佢額頭仔有冇凍,個肚仔有冇脹,如果有,應該係肚仔有風,肚痛
BB肚仔多數都脤卜卜架,點分?

男爵府

回覆 回覆:AVYLUI的帖子

會比平時脹D咖,肚仔同額頭仔都會凍凍哋咖,拿D花生油滴落手掌心初熱佢先,再初下BB個肚仔幾分鐘抹佐佢試下

首頁

尾頁

跳至