烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我陀呢胎而家13w,但血壓一直都低,
試過低到得八十幾(正常至少要百一樓上),果排飲左幾日中藥,
中醫話我唔夠營養比BB,
我想問下各位有咩餸岩我?最好有營養又補血
我有煲緊花膠湯飲開,
唔該哂各靚媽

大宅

我無特別。陀B時食得好普通,仲要返工,好攰。
BB一樣健康。

男爵府

回覆:請教各高手媽媽,有冇岩孕婦既餸教教我?

我平時血壓都唔過100,醫生話無問題。
或者焗下紅棗水,方便又簡單

禁止訪問

回覆:請教各高手媽媽,有冇岩孕婦既餸教教我?

男爵府

引用:我陀呢胎而家13w,但血壓一直都低, 試過低到

原帖由 ching923 於 12-04-22 發表
中醫話我唔夠 ...
一星期一次桑寄生蛋茶,燉雞汁可一星期兩次。不過你既然睇開中醫可以叫佢介紹食咩

男爵府

引用:我陀呢胎而家13w,但血壓一直都低, 試過低到

原帖由 ching923 於 12-04-22 發表
中醫話我唔夠 ...
花膠易引起子宮收縮(係賣花膠既人講既,佢應該唔會倒自己米掛)

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

天山雪蓮 發表於 12-4-22 22:39
花膠易引起子宮收縮(係賣花膠既人講既,佢應該唔會倒自己米掛)
我嗰時1個月一次, 生產前2個月1星期一次, ok呀. 花膠好呀, 長胎不長肉, 我信的.
因為生大仔唔識食, 佢2.86kg. 生細女有食, 3.5kg.

男爵府

引用:Quote:天山雪蓮+發表於+12-4-22+22:39+花膠

原帖由 lovemy2kids 於 12-04-22 發表
我嗰時1個月一次, 生產前2個月1星期一次, ok呀. 花膠好呀, 長胎不長肉, 我信的.
因為生大仔唔識食, 佢2.86 ...
第二胎比第一胎大10%係正常架。不過我有早產傾向,我就唔搏,起碼36wk後先食

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+lovemy2kids+於+12-04-22+發

原帖由 天山雪蓮 於 12-04-22 發表
第二胎比第一胎大10%係正常架。不過我有早產傾向,我就唔搏,起碼36wk後先食

...
原來係gum. 我真係唔知會大d.
Gum, 如果有問題真係博唔過。

首頁

尾頁

跳至