單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

c6 終於戒了賭,腳踏實地返工。
他也可以身體力行去照顧兩仔仔,尤其是用心去教大仔的功課。

他也想大家一齊返,但我經過過去的黑暗日子,已對他沒有甚麼愛不愛了,我的心只有兩仔仔。

現在只好用時間來修補我們的裂逢,為了兩仔仔,重新令自己再接受番他吧。

有無媽媽是可以再接受c6 的?

大宅

恭喜你呀....

比心機呀 !!! ,,,難得個男人改過...你都要比時間大家,,唔好再記住之前D事啦...可以比到小朋友完整的家,,,自己辛苦小小都要啦...唔系好多男人會咁做架...雖然有小小美中不足,,,但都要感恩架啦...

我就無你咁好彩了.....

男爵府

如果他真的痛改前非,你亦為孩子著想,還他們一家和一個爸。至於你個人感受,能否慢慢調節一下。我深信如果他用心復合,他遲早能打動你心。當然有人仍會選擇保持距離,這要視乎你對他有多少信心啦。祝你們早日團圓。

複式洋房

人誰無錯,肯改過就當比個機會大家囉~~

大宅

如果佢是真心改過,真心對你們好,真心為自己D仔著想,就慢慢俾時間大家去適應,睇下系未可以再一齊,因為一個完整家庭對小朋友來講,真系好重要...如果過去的情再無法重拾,就唔好再俾任何希望啦

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得,除咗比小朋友一個家係重要之外,亦要顧個人感受,如果你已唔愛佢,只係因為想小朋友有個完整既家,咁不如算啦!你地唔一齊,你既小朋友亦同樣可得到父愛同母愛.

不愛而再喺番埋一齊,到你有一天遇到你愛既人,而佢又愛鍚你既人,你就會後悔呢個決定.

你而家先比多啲時間你,你EX,同埋你地子女既相處,而家諗應唔應該喺番埋一齊,言之過早.

大宅

嗯~恭喜~戒左賭係好事:)
但係佢既錢之後係咪比晒你KEEP?
好現實既事,如果佢仲有欠債,就唔好制

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

c6 終於似番個人及好爸爸

恭喜恭喜加油

人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

mandy1308 發表於 12-4-27 14:26

樓主
唔好咁快講到接唔接受,
經過咁多事,大家都要時間適應同回吓氣,

至於感情,我相信大家肯努力係可以培養

閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

男爵府

畀面勳章

希望他真係介左賭啦

大宅

回覆 回覆:mandy1308的帖子

恭喜曬~

男爵府

畀面勳章

回覆:c6 終於似番個人及好爸爸

樓主,可否分享下,你C6戒賭的經過啊?
即如何令他戒賭成功?

大宅

回覆:c6 終於似番個人及好爸爸

欠咭數欠到要破產,自然沒得再賭。

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

親愛的...

恭喜妳, 仲有那個你...

即使唔係埋一齊, 佢都要介賭啦...

致於係唔係一齊, 時間尚早, 比啲時間觀察吓囉...
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

大宅

樓主我唔系潑你冷水,沒錢賭和戒賭是兩回事。當破產期過左唔再接受破產管理處監管先算。[經驗之談]

男爵府

畀面勳章

算啦,你唔好潑他冷水啦,他老公可能真心悔改呢,可能係一個萬份之一會介賭的人呢,唔比機會,咪無左個,老公囉,咪當有個機會比自己囉
但相信還相信,就要提防
仲知唔好比他見到你的錢,自己又要剩下錢,有時走都走得安心

子爵府

BK Milk勳章

洗左既$可以再搵反,最重要既係親情。起碼佢都知錯!祝你有個溫馨的家!

禁止訪問

引用:嗯~恭喜~戒左賭係好事:)但係佢既錢之後係咪

複式洋房

我前夫現都好努力改過,我都係睇定些才算

複式洋房

引用:c6 終於戒了賭,腳踏實地返工。 他也可以身

原帖由 mandy1308 於 12-04-27 發表
恭喜你,加油

首頁

尾頁

跳至