懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我而家8w都唔想番,朝朝坐地鐵頭暈,又好似抖唔到氣咁,番到去又嘔又唔舒服

大宅

回覆:懷孕後期...真係好唔想返工呀

我6月中放,但呢排有新project

大宅

可否睇醫生寫病假,咪可以唔洗返工。

大宅

我6月中先放產假呀, 唔知到時個肚會唔會已經好巨型呢? so far 而家都行得走得, 唔太論盡.

大宅

妳地都好呀~我想返都冇得返啊! 日日係屋企好悶 :(

男爵府

我都係返埋10號,攞前三後七^ ^返工無咁悶,有班同事傾下講下,時間過得快好多

男爵府

引用:我做sales,+雖然公司好得閒,+但宜家33wk都

原帖由 Lingling0722 於 12-04-27 發表
我做sales, 雖然公司好得閒, 但宜家33wk都已經覺得好辛苦, 個肚又重
我都係做sales! 但我公司好忙,逢週末就有promotion! 雖然我只係收錢,成日講嘢都好累!依家先28w 咋!仲有排!

翡翠宮

引用:終於捱到36w了, 仲要返多兩星期先放產假.

原帖由 idykawaii 於 12-04-27 發表
終於捱到36w了, 仲要返多兩星期先放產假. 雖然返埋今日又連放四天, 到5月2日先返工, 但係都要返到5月10日先 ...
基本上我發覺成個孕期都各有唔舒服的地方,頭3個月害喜搞到頭暈頭痛作嘔反胃,仲要適應口味的轉變,我就係辛苦到要全天候訓床,搞到被逼辭職,本來一心諗住攞埋產假先走,但點知到我依架27 wks,原來都唔係想像中咁輕鬆,可能我本身無乜運動,依架行幾步都覺得好累,真係累到要揾地方坐,但坐得耐又要訓,我都唔知我依架算中期or後期,但如果依架頭我返工真係攞左我條命好過~~~

男爵府

回覆 Tamlyn 的帖子

唉, 我寧願係屋企坐, 起碼做下家務, 或者煮下飯, 又或者瞓下覺都好, 再唔係睇電視睇碟睇電影都OK, 最怕係公司無嘢做, 但又唔可以大無私樣咁蛇王, 係度燒我時間先難捱.

男爵府

回覆 Lingling0722 的帖子

做SALES要唔要成日企? 我覺得成日企仲辛苦呀, 個肚又重, 又要企, 腰骨都傷D呀. 咁你放前2後8嗎?

男爵府

回覆 yukiorigin 的帖子

咁慘...要收到咁夜, 你返屋企要小心呀!

子爵府

我而家先20weeks,都好難捱!
份工要成日企,仲累!

複式洋房

懷孕後期...真係好唔想返工呀

我返埋星期四就放假,日日都好攰,前2後8真係好攰,好彩我返工有得坐!

別墅

回覆:idykawaii 的帖子

多謝關心,好彩嗰晚c6堅持要等我收工,等咗成3個半鐘,仲喺出面瞓著埋陰公!

別墅

回覆:nicole0223 的帖子

遇著d衰客點嚟點去,又冇禮貌,好似妹仔咁,仲SAD呀

男爵府

回覆 sukibaby817 的帖子

你就好, 返到星期四就開始放, 我仲要捱到下星期四先開始放

我返工雖然係坐多過行, 但係公司的新office未裝修好, 依家仲係臨時office, 得一把抽氣扇及兩把風扇, 已經有一把係對住我吹, 但係都好辛苦, 兩個人的新陳代謝搞到我好熱, 日日返工都係似粒蝦蛟或燒賣咁, 套製服出汗出到濕晒, 加上又無嘢做係度燒時間, 真係好苦呀>_<

別墅

畀面勳章

我覺得冇野做仲慘過多野做啊...d時間過得超慢

大宅

我原本攞前2後8,但係到34週時實在太辛苦,結果攞病假直至放產假為止,好彩攞左病假,我37週2日就穿水生左啦!如果唔係真係要做到生為止吖!

複式洋房

回覆 回覆:idykawaii的帖子

我得一把風扇仔吹下!不過我食完晏可以瞓一陣

別墅

回覆 idykawaii 的帖子

公司知我有左,調左我去間靜鋪,
成日都可以坐.1日都未必有1單生意

係牙,放前2後8.

首頁

尾頁

跳至