自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:因為佢地係千億呀麻,出街都坐車唔洗行,著

原帖由 llmanll 於 12-05-08 發表
因為佢地係千億呀麻,出街都坐車唔洗行,著咩都得啦
又岩wor

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我聽完都mouth:mouth:mouth:

男爵府

回覆:因為千億心抱嘅言論,比個女質疑我教佢嘅野!!!

有錢人訂咩買咩都得啦,仲可以同個女上太空看地球添

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

男爵府

男爵府

]

子爵府

千憶有咩錯呢? D人係都要插下人至可以平衡妒忌心?
我唔係千憶新抱, 我都送咗過一對高跟鞋比我當時3歲的女,
心意啫, 也是一個很美好的童年回憶, 對鞋冇著過, 依家一直放在亞女房飾櫃入面,
每個媽媽都有唔同教法, 自己搞唔掂自己個女, 唔好賴人啦!

Ocean11  同意,點解人地講句嘢都要鬧人?大把人食白粉咁比佢個女見到又點教?  發表於 12-5-10 09:41

大宅

我都有同事有訂D 有少少踭既鞋俾兩歲BB 著...
佢話BB 恨著行路"cock cock" 聲既鞋喎...所以買俾佢玩下...
我覺得如果只係晌屋企玩下就可以囉, 出街就真係唔適合喇....

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

大宅

因為千億心抱嘅言論,比個女質疑我教佢嘅野!!!

男爵府

人地門口對門口, 唔駛點行路架 mouth:

ka媽  係門口對車門?  發表於 12-5-10 11:43

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我冇睇, 不過會唔會比正常小朋友鞋高少少就叫高跟鞋

子爵府

high heel只係對細路腳唔好咩﹖對大人無影響﹖成年人著high heel就唔影響對腳﹖呢d只係個人選擇!
況且人地買又無話日日著,我唔知諗咁多做mud!
只係因為佢係徐子淇,所以就被借題發揮﹖

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

:;pppp::;pppp:

公爵府

因為千億心抱嘅言論,比個女質疑我教佢嘅野!!!

樓主 。我好明白你想講咩,你唔係話恨佢地有錢咩咩咩咁,而係依家啲細路醒咗,傳播媒體一啲說話、做法都會影響到小朋友。咁冇得避免嘅,當然公眾人物要為自己言行負責任,佢咁講一講你個女就聽咗佢以為啱又lur你買,俾著我都嬲爆。咁但係佢有自由講,你唯有教個女電視睇到嘅唔係啱晒,籍著咁話佢知咩係反面教材囉。

公爵府

引用:千憶有咩錯呢? D人係都要插下人至可以平衡

原帖由 ka媽 於 12-05-10 發表
千憶有咩錯呢? D人係都要插下人至可以平衡妒忌心?
我唔係千憶新抱, 我都送咗過一對高跟鞋比我當時3歲的女, ...
樓主個女係lur要著,睇完千億新抱之後好似有個後台支持佢咁,繼續lur喎。樓主個女唔係要嚟睇或收藏,係真著!!細路仔係會覺得電視上面啲人好叻嘅,電視入面個人都咁講,咁就有理據同阿媽爭取。樓主忟嘅係呢啲,我諗。

mrsjacky  agree with KA媽!傳媒大把反面野,自己動腦筋見招拆招!  發表於 12-5-10 12:54
ka媽  又唔係著10個鐘, 小女孩貪靚梗有, 連呢D都應對唔到, 日後點做亞媽?  發表於 12-5-10 12:16

子爵府

回覆 hchu06 的帖子

認同

男爵府

畀面勳章

引用:樓主 。我好明白你想講咩,你唔係話恨佢地

原帖由 molasses 於 12-05-10 發表
樓主 。我好明白你想講咩,你唔係話恨佢地有錢咩咩咩咁,而係依家啲細路醒咗,傳播媒體一啲說話、做法都會 ...
多謝你呀!終於有人明白我想表達啲乜野啦

若要人不知,唔好太低B~~~

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 ka媽 於 12-05-10 發表千憶有

原帖由 molasses 於 12-05-10 發表
樓主個女係lur要著,睇完千億新抱之後好似有個後台支持佢咁,繼續lur喎。樓主個女唔係要嚟睇或收藏,係真著 ...

若要人不知,唔好太低B~~~

子爵府

引用:Quote:原帖由+molasses+於+12-05-10+發表樓

原帖由 shino_mok1983 於 12-05-10 發表
多謝你呀!終於有人明白我想表達啲乜野啦
樓主,
似乎係你唔明白點解會被批評囉!
每人都有唔同價值觀/做人宗指,我地作為家長,只需要貫徹始終將自己果套價值觀/做人宗指灌輸比自己小朋友,清晰教道自己小朋友乜嘢做得,乜嘢唔做得,原因係乜,後果會點,自己底線去到邊..........人地講咩/做咩係人地嘅事,點會咁易影響到你教女?除非你自己價值觀/事非觀模糊不清。

我仔由小六開始lur我買iphone因為大半班以上同學擁有,我有我原則,唔通我要去怪人地家長點解要比自己細路用iphone?

上到中一同又我bargain要12點先瞓因為大部分同學係咁,都係果句我有我原則,難道我又要怪人地家長點解比自己仔女夜瞓?

自己仔女教唔教得掂就好睇你有幾多知慧,唔好郁d就賴囉..........

首頁

尾頁

跳至