自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:可能有人誤會左,我唔係唔抵得人地有錢,我

原帖由 shino_mok1983 於 12-05-08 發表
可能有人誤會左,我唔係唔抵得人地有錢,我地亦唔係貪慕虛勞死充大頭鬼,要人地有我都要有。我講緊嘅係身為 ...
完全諗唔明點解你比個女質疑就要賴落人地度呢
更加諗唔明人地做乜,著乜,食乜又關你教女咩事呢

Sumyeema1  諗唔明 x 2  發表於 12-5-9 13:49
望咩呀  冇錯,教壞细佬應該呢世千奇咪睇電視嘛  發表於 12-5-9 12:26
WinnieJason  啱聽  發表於 12-5-9 10:07

子爵府

引用:Quote:Sumyeema1+發表於+12-5-9+13:43+哩句

原帖由 小蘅媽媽 於 12-05-09 發表
我唔明咩叫咒佢。如果一個亞媽連基本常識都冇,係都要做埋d蠢事,well,咁係佢既事係咪,點解佢要講出來? ...
咁嚴重
人地買比自己個女著啫
又無迫你要跟佢咁做
唔洗反應咁大嘅

子爵府

引用:Quote:原帖由+molasses+於+12-05-10+發表樓

原帖由 shino_mok1983 於 12-05-10 發表
多謝你呀!終於有人明白我想表達啲乜野啦
樓主,
似乎係你唔明白點解會被批評囉!
每人都有唔同價值觀/做人宗指,我地作為家長,只需要貫徹始終將自己果套價值觀/做人宗指灌輸比自己小朋友,清晰教道自己小朋友乜嘢做得,乜嘢唔做得,原因係乜,後果會點,自己底線去到邊..........人地講咩/做咩係人地嘅事,點會咁易影響到你教女?除非你自己價值觀/事非觀模糊不清。

我仔由小六開始lur我買iphone因為大半班以上同學擁有,我有我原則,唔通我要去怪人地家長點解要比自己細路用iphone?

上到中一同又我bargain要12點先瞓因為大部分同學係咁,都係果句我有我原則,難道我又要怪人地家長點解比自己仔女夜瞓?

自己仔女教唔教得掂就好睇你有幾多知慧,唔好郁d就賴囉..........

首頁

尾頁

跳至