懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:男人永遠都唔明生仔的痛苦!

所以母親偉大過父親

大宅

俾我呢...我會係產房同阿媽一齊罵佢..."你下生呀..!!!"

我C6應該唔會出聲...

男爵府

引用:未陀過BB的女人都係唔會明我們這十個月的壓

原帖由 winladyship 於 12-05-11 發表
未陀過BB的女人都係唔會明我們這十個月的壓力.
Agree!!! 未生過個d有時又唔底得自己無得生

大宅

男人係唔明架!我c6仲成日激我,明知大肚唔激得!真係只有經歷過先明有幾辛苦

珍珠宮

idykawaii 發表於 12-5-11 09:04
今日入左醫院等見麻醉師及醫生,在產前房等待途中,有位孕婦見紅+陣痛,所以姑娘叫番我出去等陣。在姑娘檢 ...
當然啦~
正如我永遠都唔明男人養家同追求成就果種壓力~
輸入搜索內容

男爵府

引用:Quote:idykawaii+發表於+12-5-11+09:04+今

原帖由 anna_my_baby 於 12-05-11 發表
當然啦~
正如我永遠都唔明男人養家同追求成就果種壓力~
男人養家果種壓力我一樣明,要供樓,公一份婆一份,大家等同的,做女人真辛苦

mrs.crown  SAME HERE~!!  發表於 12-5-12 13:52

珍珠宮

idykawaii 發表於 12-5-11 18:29
男人養家果種壓力我一樣明,要供樓,公一份婆一份,大家等同的,做女人真辛苦

...

又要返工又要煮飯做家務~~
輸入搜索內容

別墅

引用:Quote:原帖由+anna_my_baby+於+12-05-11+發

原帖由 idykawaii 於 12-05-11 發表

...
算吧啦,其實每個人都唔同!男又係,女又係:有D老公真係身同感受咁仲緊張擔心過佢老婆;有D孕婦又真係拕得舒服又唔洗麻醉仲要話咁快就生咗!D人唔Openmind又唔理人感受好難會明。我老公係同好多人一樣識講辛苦你,但其實唔mean it嘅!前排我先賺D係街喊咗出來,話說佢講有錢嘅話有乜想買,(我依家冇做嘢,屋企佢一份糧撐得辛苦),我話不如有錢俾D我先(因我都用咗好多儲蓄啦),佢一路唔肯應,浄係話冇錢,跟住話我點解唔諗下自己賺。我真係心都寒埋,你估我唔想?大咗肚冇人請!我忍唔住話,咁你生BB啦!諗下生又係我,take care B又係我,教又係我,錢又要自己賺,唉!同單親媽媽一樣。不過佢唔會答到咁佢可以嘅話佢生囉,因佢驚血,連陪產都唔敢!我都認同上面一位媽媽講,其實就算自己都估唔到大肚咁辛苦,真係大家都要加油呀!

大宅

公爵府

男人永遠都唔明生仔的痛苦!

我生完呀仔係醫院要c6扶我去toilet,佢見到我個傷口同超多血嚇到 佢先話生仔原來好辛苦。我話你想像你c眼爆到咁咪知幾痛lor

phylliz    發表於 12-5-12 19:21

侯爵府

lovebabyking 發表於 12-5-11 10:05
我C6都係咁, 成日都話佢同事大肚同我大肚D行為/食慾都5係咁, 我就會1句得埋去,你老婆我高 0 丫麻: ...
我仲衰啦, 我第二胎, 初頭幾個月都見紅見啡, 要瞓牀, 我c6見我日日攤喺度, 佢同我講: 點解我都唔見我啲同事要瞓牀嘅? 我真係好想x佢, 但當事唔想再動氣, 我話: 你地駛話你知啊? 你經手咩? 人地小x埋你都唔知啦.
跟住初頭個胃成日好多胃酸, 想嘔, 一餐又唔食得多, 所以耐唔耐又要食啲餅. 跟住佢又扮專家: 其實頭三個月都係吸收母體營養之嘛, 邊駛食咁多. 我話: 你識咩啊, 你陀過咩, 個胃唔舒服就要食架啦.

我知佢唔係有心, 但男人真係唔會明架囉

侯爵府

yyjanice 發表於 12-5-12 03:56
算吧啦,其實每個人都唔同!男又係,女又係:有D老公真係身同感受咁仲緊張擔心過佢老婆;有D孕婦又真係拕得 ...
我老公都係, 陪產都唔敢, 其實好多男人得個殼高大, 其實無鬼用. :;pppp:
講真, 而家個囡都係我交學費同食用, 生活費, 我就梗係自己養自己之嘛. 係我99成日以為自己個仔好本事, 養得我好好, 唔執輸咁成日搵錢尼駛, 得閒又問我老公攞十萬. 我好想講: 99, 你個仔淨係養緊你架咋, 我同個女食自己架咋, 你再盡情啲洗錢啦.

公爵府

男人永遠都唔明生仔的痛苦!

個男人當啲女人係生仔機器咩,機器就唔會痛!

公爵府

回覆 回覆:SiuDic的帖子

我老公除左呢句,有第二句,當我陀到叫曬腰酸背痛時,老公會話:你遲吓就習慣ga la! 跟住我會答:你都痴線,點習慣?遲吓會死tim ar

ArFi    發表於 12-11-7 10:56

男爵府

畀面勳章

我諗睇個人有無同理心者, 我作嘔腰痛o固d自己覺得無咩, 老公反而覺得我辛苦.

大宅

水晶宮

idykawaii 發表於 12-5-11 09:04
今日入左醫院等見麻醉師及醫生,在產前房等待途中,有位孕婦見紅+陣痛,所以姑娘叫番我出去等陣。在姑娘檢 ...

佢地係唔會明, 我連叫佢陪產都好多野講

大宅

認識瑞士牛牛第二回

生過就唔痛咩?
俾人斬完一隻手會痛,唔通斬第二隻手就唔痛呀??

大宅

比較才知原來老公真的好好,主動請我去私家醫院開刀生,心疼我會痛。Love u!

cattz288  開刀都係先甜後苦咋....  發表於 12-5-12 19:07

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至