爸爸專區

跳至

首頁
45678...20

尾頁

男爵府

回覆 回覆:caydenBB的帖子

吾認老都吾得,當年司力架,小福星,歌路娜DX真係冇勿人吾識!

禁止訪問

回覆:終於買左車!

大宅

CRX.大錡斜尾......
MR2..趕絕外母車

複式洋房

good!!!

男爵府

弓喜晒樓主,

其實我係呢樹都一直有睇你地 Sienta既post

但有好多問題都唔係好明, 其實已經爬左文架喇(希望唔會比人話啦)

因為而家想入返架sienta

見到樓主你呢部好正,(隻色都好岩我心水)

想請教各位及樓主心得

1) 計分紙係指外型內籠定成部車連埋機件計?
2) 係咪多數d 車運返黎香港都要重身驗過, 驗完就可以買牌費?(即係等完6年打後d車一年驗一次果種) 定係到買牌又要驗過????
3) 如果係日本bid返黎, 淨睇相同埋分紙, 係咪保正部車一定正常, 起碼唔係壞車呢?
因為驚bid左部壊車返黎, 到時係咪冇得唔要?

因為我真係唔係咁識揀車, 太多問題(可能你地覺得低B問題),但我係好衷心去跟你地學下野 請見諒!

THANKS

禁止訪問

引用:弓喜晒樓主,其實我係呢樹都一直有睇你地+Si

男爵府

889388 發表於 12-5-26 12:36
吾認老都吾得,當年架司力,小福星,歌路娜DX真係冇勿人吾識!

我以前都係用司力架,架車真係好好玩。

大宅

引用:Quote:889388+發表於+12-5-26+12:36+吾認老

原帖由 Evan 於 12-05-31 發表
我以前都係用司力架,架車真係好好玩。
我都係wor, 當年有AE82, AE86, EF civic, ST162 但全部係2000年後入手

男爵府

瑤瑤爸爸 發表於 12-5-31 19:31
你放心!我地呢度唔會叫人爬文嘅
其實日本分紙都好清楚講左部車嘅質素,因太多嘢好難喺度儘錄,而 ...
多謝你咁詳細講解比我呢位c9聽

咁請問你可唔可以pm你買呢架車間野比我知呢?

同埋點解你搵呢間野呢? fd 底? ( 恕我直言 )

因為我真係好驚入左架 爛車, 話晒都成萬錢....我唔想返黎對住爛鐵喊

因為我見到有d話就話4分車, 但都有 個XX 附號, 呢個係咪撞過積象? 因為看圖我只知係REPLACED咁解

thank you so much

禁止訪問

引用:Quote:瑤瑤爸爸+發表於+12-5-31+19:31+你放

男爵府

瑤瑤爸爸 發表於 12-5-31 23:23
其實我都係上網搜集資料,見倒有好幾間都有代BID呢架車嘅水貨車行,跟住再問下的CHing喺邊度買同佢地嘅口卑 ...
咁有冇d水貨車行介紹?
其實我哥係玩開車, 佢d fd(車房) 都有幾部我揀,
但係你知啦...車行買車一定加多浸錢...因為佢地食水幾深(我古)......

不過anyway 好多謝你比左寶貴意見我

禁止訪問

引用:Quote:瑤瑤爸爸+發表於+12-5-31+23:23+其實

男爵府

瑤瑤爸爸 發表於 12-6-1 07:45
車行資料check PM

其實如果妳講價錢,喺日本訂返嚟未必會平過喺香港買,但係用相同嘅價錢喺車行買好大機會 ...
真係萬分感謝您既分享, 有你既分享真係袋左好多錢落袋
但我有d問題都想請教一下
其實d分紙有冇假架?
因為我見到有d係人手寫的, 有d就用電腦出?
有d 有英文既都識睇既, 但有d係用日文就唔係咁明佢講咩?
仲有有d內籠有相睇, 但有d又冇只係評分
我都擔心返左黎入面唔知係點既樣, 有冇煙整爛左既座位???

真係唔好意思, 咁多問題....你知啦, 大喇喇1幾個唔係少架嗎

都想對架車知多d

anyway 你都幫左好多了

MANY thankssssss

別墅

shingfx 發表於 12-5-26 10:45
請問Sienta食唔食偈油呀?
有食有唔食,有啲仲食得好快,快到幾百公里就得返三分一。但我部好彩冇事
My Love, My Soul mate~~

別墅

回覆 回覆:瑤瑤爸爸的帖子

我見其他討論區,講sienta個尾牌似兩塊木板加墊咁,同以前大陸d麵包車加兩個座位咁,有乜事撞起上黎就......係唔係真?

男爵府

引用:我見其他討論區,講sienta個尾牌似兩塊木板

原帖由 altezza1386 於 12-06-03 發表
我見其他討論區,講sienta個尾牌似兩塊木板加墊咁,同以前大陸d麵包車加兩個座位咁,有乜事撞起上黎就..... ...
其實好多車都好單薄,吾係祇是sienta,日本仔可將小車做到七人車唯有偷簿車身,先夠空間座七人,係有一定危險,所以係座满人先開尾箱兩摺椅,平時多數放單車,bb車,雜物,巴士都好危險㗎,因為巴士車身係纖維做,撞到乘客都危險㗎。

大宅

回覆:GL27 的帖子

通常都係,第一部車買平啲攞下路面經驗都好啊!

大宅

去日本投!?!?.....有無人可以教教我丫..........

禁止訪問

引用:去日本投!?!?.....有無人可以教教我丫.....

大宅

引用:Quote:原帖由 Kalok6 於 12-06-03 發表去日

原帖由 瑤瑤爸爸 於 12-06-03 發表
非常簡單!搵水貨入口商幫你Bid
呢架我見二手車場都賣緊100000-120000...如果bid連運費大約幾多銀??

首頁
45678...20

尾頁

跳至