論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我之前有個舊姐姐舊年年尾約滿返家鄉結婚, 無同我地續約. 咁我地又請了個新姐姐. 而今年年頭舊姐姐又返來香港打工, 同我地間中有聯絡. 我6299知佢做得唔開心. 上星期, 我依家的姐姐話掛住個仔, 向我Resign, 一個月通知我. 咁我6299就話之前個姐姐試探想返來做. 問我好唔好? 不過, 舊姐姐話唔知未做夠幾多個月, 話要賠錢俾Agency.
我想問如果之前的姐姐Resign係唔係要賠錢俾Agency的? 咁手續要點做? 係唔係要搵返佢依家個Agency先搞到的??

大宅

回覆 回覆:開心小花的帖子

賠錢既問題你可以揾自己相熟既 agent 問下。 至於係咪要用返佢個 agent, 黎個應該唔使的

伯爵府

回覆 PEGGYMON 的帖子

唔該你! 咁佢需唔需要出境等VISA?

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

應該唔係賠錢, 似係未還晒agent既借款又中止contract, agent會追佢地還$

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

break contract 係要出境等VISA

伯爵府

回覆:舊姐姐話返來做?!

已經問咗相熟的Agency,佢返來做的手續都好麻煩,仲要睇Agency放唔放人,同埋要睇份Contract係點寫。

伯爵府

回覆:舊姐姐話返來做?!

Same ad me, 舊姐姐去左新有錢老板到打工,佢話唔開心要resign 返indo,佢話掛住我個仔,當然其實係R撈,我叫佢返黎做,佢臨走前我同佢簽好合約,佢就返indo過冷河3個月,入境處approve左同佢回港后,我就炒左個工人,佢就返黎做,佢走前比左500deposit 響agent 到,由頭還錢比agent!

伯爵府

回覆 SKB 的帖子

, 如果唔係見佢之前咁錫我個囡, 我個囡又幾肯跟佢, 真係費事煩. 不過, 請過另一個又係要搏.
請工人真係10個煩..

大宅

你要確認佢還晒d agent fee先..

首頁

尾頁

跳至