跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: 西九龍, 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾吓!(Part II)

tpmak 寫道:
豆,
就算有留到, 你都會心郁郁會買d新!

其實我都好少買野比kinki, 太多人買衫比佢, 玩具又係好多人比, 所以我好多用得既野都係二手!! 咩bb床呀, 學行車呀, 手推車呀, 全部都係人地供應, 我認為新新淨淨, 咁細個細路仔吾洗咩物質既, 無所謂!! 所以小b都吾會有咩新野架!

侯爵府

Re: 西九龍, 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾吓!(Part II)

tpmak 寫道:
我好開心, 老公送了一份好禮物給我-讓我申請助養計劃.
只要慳多小小, 付出小小, 就可以幫到個小朋友. 我真係好開心! 等考完試, 即刻可以申請.

我聽人講每月分分鐘用$20就可以助養喇喎?? 妳會助養那個地方既小朋友呀??

男爵府

Good Morning!!

複式洋房

各位,
早晨, 今日一入先見已經係新part, 希望大家都有個好開始!!!

tpmak
您真係好有愛心呀,:-P 即刻諗番同禽日睇電視見到領養國內傷殘兒童的感人事件 :-( :-( :-( :-( :-(

奇怪啦, 通常啲人都想一仔一女, 您居然想再生囡囡, 咁你蝦子餅會唔會唔慣一屋都係女人架

侯爵府

karenal66 寫道:

奇怪啦, 通常啲人都想一仔一女, 您居然想再生囡囡, 咁你蝦子餅會唔會唔慣一屋都係女人架

一仔一女係人人夢寐以求, 但我一開始已經對女瘋狂左, 所以無得變!!
我老公由我未生過時, 佢話仔女都無所謂, 依傢第二胎佢都想女, 因為依傢個囡好識痴人, 佢老豆比佢氹到成身軟哂!!

侯爵府

all,
妳地d小bb細個煲粥有無落鹽架??

男爵府

聰明豆 寫道:
all,

如果小朋友唔肯食淡味粥, 落少許都無防, 影響不大. 我阿媽話我哋以前細時食粥, 都有落鹽, 只不過係我哋e代多多要求喎!

大宅

我無落鹽呀.......
聰明豆 寫道:
all,

侯爵府

TwinsMother 寫道:
如果小朋友唔肯食淡味粥, 落少許都無防, 影響不大. 我阿媽話我哋以前細時食粥, 都有落鹽, 只不過係我哋e代多多要求喎!

kinki都有落少少, 上一代又真係吾會吾落咁講究, 但我地大人食都覺得吾落好難頂!! :tongue: :tongue: 我都覺得落少少無防!!

因為啱啱同阿多講完電話, 穎穎吾肯食無味粥呀! :cry: :cry:

侯爵府

Mandy2005 寫道:

妳小b都肯食嘛??

男爵府

kinki都有落少少, 上一代又真係吾會吾落咁講究, 但我地大人食都覺得吾落好難頂!! :tongue: :tongue: 我都覺得落少少無防!!

因為啱啱同阿多講完電話, 穎穎吾肯食無味粥呀! :cry: :cry:

我同佢講如唔想落鹽, 買魚大大件, 咁啲粥嘛有鮮味同甜味.

侯爵府

佢話之前用紅蘿蔔, 粟米之類有甜味既野, 佢個囡食到變哂樣呀??

男爵府

聰明豆 寫道:
[quote]

佢話之前用紅蘿蔔, 粟米之類有甜味既野, 佢個囡食到變哂樣呀?? [/quote]

紅蘿蔔, 粟米之類的甜味, 又唔同魚的鮮味和甜味. 比著我紅蘿蔔, 粟米粥我一定唔食.

複式洋房

又或者試吓蕃茄 (酸味), 蔬菜瓜果之類, 梗有一款啱口味:lol:

[quote]
聰明豆 寫道:
[quote]

佢話之前用紅蘿蔔, 粟米之類有甜味既野, 佢個囡食到變哂樣呀?? [/quote]

紅蘿蔔, 粟米之類的甜味, 又唔同魚的鮮味和甜味. 比著我紅蘿蔔, 粟米粥我一定唔食. [/quote]

大宅

我多數煲魚粥, 學twinmother話齋買件大舊d既魚, 有d味, 另外, 我都煲過南瓜粥, 有d甜味架
聰明豆 寫道:
[quote]
Mandy2005 寫道:

妳小b都肯食嘛?? [/quote]

大宅

小女咀刁,冇味的一定唔食.佢係刁到會吐出D冇KUM新鮮的魚肉 ,only食果D會游水的.佢冇可能食無味粥.婆婆會落好多魚或肉落煲粥度一齊煲, or用大量魚或肉肴湯再煲粥,煲好有鮮肉味的粥後先落蔬菜等料.

子爵府

我助養保良局, 一年大概$1200, 希望可以探訪一年有24次, 便可申請帶助養小朋友出去玩一天,
聰明豆 寫道:
[quote]
tpmak 寫道:
我好開心, 老公送了一份好禮物給我-讓我申請助養計劃.
只要慳多小小, 付出小小, 就可以幫到個小朋友. 我真係好開心! 等考完試, 即刻可以申請.

我聽人講每月分分鐘用$20就可以助養喇喎?? 妳會助養那個地方既小朋友呀?? [/quote]

子爵府

我個女好鐘意食雪梨粥.

侯爵府

紅蘿蔔, 粟米之類的甜味, 又唔同魚的鮮味和甜味. 比著我紅蘿蔔, 粟米粥我一定唔食.

可能個妹妹仔都係鐘意食咸野吾鐘意食甜野!!

大宅

tp,

雪梨粥點煲架?

首頁

尾頁

跳至