跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: 西九龍, 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾吓!(Part II)

karenal66 寫道:
又或者試吓蕃茄 (酸味), 蔬菜瓜果之類, 梗有一款啱口味:lol:

我諗要帶個衰妹去食下buffet, 睇下佢鐘意食邊類型既野先得喇!!

侯爵府

Re: 西九龍, 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾吓!(Part II)

Mandy2005 寫道:
我多數煲魚粥, 學twinmother話齋買件大舊d既魚, 有d味, 另外, 我都煲過南瓜粥, 有d甜味架

我個囡bb時因為去便便吾係咁好, 咁我地隔日煲南瓜粥佢食, 其實我自己覺得好難食, 到佢大大下真係好吾like, 煲親南瓜粥佢實食淨!!

侯爵府

mamamui 寫道:
小女咀刁,冇味的一定唔食.佢係刁到會吐出D冇KUM新鮮的魚肉 ,only食果D會游水的.佢冇可能食無味粥.婆婆會落好多魚或肉落煲粥度一齊煲, or用大量魚或肉肴湯再煲粥,煲好有鮮肉味的粥後先落蔬菜等料.

咁咀刁?? 睇落妳煲粥, 我諗起都想食呀!! 一定好入味!!

侯爵府

tpmak 寫道:
我助養保良局, 一年大概$1200, 希望可以探訪一年有24次, 便可申請帶助養小朋友出去玩一天,

呵............我以為妳助讓d係非洲國家之類既地方小朋友添, 原來本港, 仲好實際咁可以帶佢地出去呀??

侯爵府

tpmak 寫道:
我個女好鐘意食雪梨粥.

好特別喎??

子爵府

天氣乾燥, 真係好好, 而且又清甜, 好正!
聰明豆 寫道:
[quote]
tpmak 寫道:
我個女好鐘意食雪梨粥.

好特別喎?? [/quote]

子爵府

係, 不過我要考完試先申請, 希望到時唔好令大家失望, 真係可以一年去探佢24次.
聰明豆 寫道:
[quote]
tpmak 寫道:
我助養保良局, 一年大概$1200, 希望可以探訪一年有24次, 便可申請帶助養小朋友出去玩一天,

呵............我以為妳助讓d係非洲國家之類既地方小朋友添, 原來本港, 仲好實際咁可以帶佢地出去呀?? [/quote]

子爵府

買中國南瓜會好味d!
聰明豆 寫道:
[quote]
我多數煲魚粥, 學twinmother話齋買件大舊d既魚, 有d味, 另外, 我都煲過南瓜粥, 有d甜味架

我個囡bb時因為去便便吾係咁好, 咁我地隔日煲南瓜粥佢食, 其實我自己覺得好難食, 到佢大大下真係好吾like, 煲親南瓜粥佢實食淨!! [/quote]

子爵府

mandy,
1個黃色雪梨(鴨梨), 去心, 切成4-6件
1粒蜜"組"
可以加一個無花果,

差不多煲好粥前的20-25分鐘左右, 加雪梨就ok,
之後, 可以把雪梨打成生果茸, 下午t ea比埋bb食,
真係又好味, 又有益. 清火潤肺.
tp,

雪梨粥點煲架?

公爵府

好媽媽勳章

moon 姐

就有羊奶片同牛初乳, 我姑啦2月10幾號返來. 妳要乜話我知, 等我留比妳 :-P
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

大宅

聰明豆 寫道:
都未確實!!

有呀! 一早我未決定再生吾生我都吾會掉左d衫或送比人既! 因為就算生, 我仍然期待囡囡嘛!!

青蛙哥咁花心?? 咁同kinki一樣??

咁幾時會再照呀?你冇掉到d舊衫仔架?咁咪好多一袋袋囉 我一轉季,唔埋果d就會送晒比人架喇~~冇辨法屋企太細
:-(
本來想mark kinki架,不過我估細妺會再靚女d
del

大宅

Jamesmama 寫道:
moon 姐

就有羊奶片同牛初乳, 我姑啦2月10幾號返來. 妳要乜話我知, 等我留比妳 :-P

做乜叫我moon姐 :evil:

比d時間我,比條數你
牛初乳幾錢架
del

侯爵府

hellokitkitmoon 寫道:
咁幾時會再照呀?你冇掉到d舊衫仔架?咁咪好多一袋袋囉 我一轉季,唔埋果d就會送晒比人架喇~~冇辨法屋企太細
:-(
本來想mark kinki架,不過我估細妺會再靚女d

全部放哂一個櫃道, 其實真係好多衫, 我諗有d"擇擇"下見吾到都無著過!!

細妹靚囡d呀?? 吾知點解我凝住會再醜樣d啫!

侯爵府

做乜叫我moon姐 :evil:

咁妳的而且確係moon姐嘛!!

大宅

全部放哂一個櫃道, 其實真係好多衫, 我諗有d"擇擇"下見吾到都無著過!!

細妹靚囡d呀?? 吾知點解我凝住會再醜樣d啫! [/quote]

唔知喎,我見多數都係第二個靚d架
仲有咁多剩餘物資,你呢個會計真係精打細算囉
你地覺唔覺得bb細個時好多人比衫仔,大大下越來越少架
del

大宅

聰明豆 寫道:

咁妳的而且確係moon姐嘛!!

因乜解救我係moon姐呀? 豆姐姐
del

侯爵府

唔知喎,我見多數都係第二個靚d架
仲有咁多剩餘物資,你呢個會計真係精打細算囉
你地覺唔覺得bb細個時好多人比衫仔,大大下越來越少架

查實係我仲好期待另一個囡囡, 所以留住比個希望自己嘛!!

係呀!! 可能個個o係BB未出世就買定哂, 太多甚至乎無著過, 所以咪好多可以比人囉!!

大大下就啱身或者靚先埋比個小朋友, 少好多掛!!

侯爵府

因乜解救我係moon姐呀? 豆姐姐

無解救架, 好叫口嘛! 妳叫囉, 我無所謂既!

係呢! 幾時到妳整返多件呀?? 生返個囡囡玩下呢!!

大宅

無解救架, 好叫口嘛! 妳叫囉, 我無所謂既!

係呢! 幾時到妳整返多件呀?? 生返個囡囡玩下呢!! [/quote]

c野丫,舊公司d同事係咁叫我架,(不過唔係好like,叫老晒)
咁我叫返你夠本先 豆姐姐.....
del

大宅

hi all,

我lunch time去左harbour city間河馬仔呀, 佢地而家做緊4折, 都幾抵架, 如果你地有時間都去look look啦~

首頁

尾頁

跳至