潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:仲好貴啊!(純粹個人意見,不喜勿插)

原帖由 sandwich 於 12-05-21 發表
仲好貴啊!(純粹個人意見,不喜勿插)
我雖然好鐘意同欣賞H嘅品牌,但真有些少款式我係覺得唔靚而且仲會講句"唔係化,咁貴",不過佢地嘅出品係出名皮靚,耐用,個款仲好plain, 但因hand made 所以有佢嘅價值,而我亦只會買自己喜歡嘅款式作為收藏,因為大多數H嘅產品冇resell market。雖然話B仔有,但我估只係巿塲吹噓吧

大宅

引用:H+係人手一針一針造出來,所以物有所值。年

原帖由 hahaha_baby 於 12-05-22 發表
H 係人手一針一針造出來,所以物有所值。年紀細既時候都覺得H 唔靚,但現在30了,可能成熟左,就好like H袋 ...
我都會間中攞出來欣賞

公爵府

引用:Quote:原帖由+hahaha_baby+於+12-05-22+發

原帖由 grbb 於 12-05-22 發表
我都會間中攞出來欣賞
我嘟有咁嘅pick ho, 仲以為自己short short 地

公爵府

回覆 hahaha_baby 的帖子

我同你一樣,細個都係一d都唔覺得h靚又完全無興趣,過左30就突然有d興趣,買左第一個h袋 - lindy就好鍾意h喇,因為d皮比我原本好鍾意既bv皮感覺更正,手工又好,款又classic唔會out,同其他it bag相比,可以用一世都仍然好好睇,有低調又奢華既感覺。

littlecheung   envy!  發表於 12-5-22 10:01

男爵府

引用:Quote:原帖由+hahaha_baby+於+12-05-22+發

原帖由 grbb 於 12-05-22 發表
我都會間中攞出來欣賞
攞出黎欣賞,又可以順便睇下有無發mold.

珍珠宮

littlecheung 發表於 12-5-22 02:04
我鐘意 Birkin 30, GP36, Lindy 30...不過見jm們咁大投資買好多accessories, 件件幾千, 令我有d郤步, 我未 ...

我都係咁話....買個袋已經幾萬...仲要買兩條絲巾又幾仟....
而且自問唔係果D STYLE...即使用都唔好睇....所以睇呢樹D JM買就已經好開心了....

就好似剛剛買個MIU MIU時...朋友都叫我不如先買個平平地入門既GP先啦...
但試過上身...完全都唔似係我既野...所以都係CUTE D既STYLE啱我多D....
而且萬多元既手袋..對我黎講已經係極限...
我情願投資珠寶...

男爵府

引用:回覆+hahaha_baby+的帖子 我同你一樣,細

原帖由 Mrslot 於 12-05-22 發表
回覆 hahaha_baby 的帖子

我同你一樣,細個都係一d都唔覺得h靚又完全無興趣,過左30就突然有d興趣,買左第 ...
我都有收集BV架。不過自從迷左H, 就少左買BV. 不過內心亦仍然好鈡意BV。

男爵府

引用:Quote:littlecheung+發表於+12-5-22+02:04+

原帖由 lovelykitty 於 12-05-22 發表
我都係咁話....買個袋已經幾萬...仲要買兩條絲巾又幾仟....
而且自問唔係果D STYLE...即使用都唔好 ...
Kitty,我記得你係型同young既style. 所以young d 既袋啱你d。

公爵府

引用:Quote:littlecheung+發表於+12-5-22+02:04+

原帖由 lovelykitty 於 12-05-22 發表
証明你仲青春後生講笑姐,買貴買平,最緊要自己鍾意,啱自己style,唔係只會浪費!

珍珠宮

hahaha_baby 發表於 12-5-22 09:52
Kitty,我記得你係型同young既style. 所以young d 既袋啱你d。

HAHA...多謝您記得呀....
所以我最後都冇買GP....

珍珠宮

Sasalam2012 發表於 12-5-22 09:52
証明你仲青春後生講笑姐,買貴買平,最緊要自己鍾意,啱自己style,唔係只會浪費!

...

侯爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

Sasalam2012 發表於 12-5-22 09:18
只要自己鍾意和負擔得來,買多買少純自己喜好,不用因此卻歩呀
買1個半個還可以負擔, 但無時間巡舖, 無錢同SA建立感情, 等過多幾年生活好d 年紀又大左, 我都想好似你地H魔 咁買法, 而家腦海有wish list, 我都覺年紀漸大 生活好左 愛好奢侈品, H我鐘意佢既手工, 用料, 同埋品牌高貴優雅, 不過我呢個年紀身邊無朋友用, 我覺得好大可能我係第一個買H的

侯爵府

lovelykitty 發表於 12-5-22 09:47
我睇佢地買都好happy lovelykitty, 通常買靚袋係接二連三, 你好快會中毒 budget 越嚟越

珍珠宮

littlecheung 發表於 12-5-22 10:05
我睇佢地買都好happy lovelykitty, 通常買靚袋係接二連三, 你好快會中毒 budget 越嚟越: ...

kaka....應該唔會喇...我都係鍾意去旅行多d...
依家plan緊8月我生日時又去一轉東京...睇sky tree.....

公爵府

回覆 littlecheung 的帖子

我都係身邊無咩朋友用,所以係呢度有好多同道中人真開心

侯爵府

lovelykitty 發表於 12-5-22 10:13
kaka....應該唔會喇...我都係鍾意去旅行多d...
依家plan緊8月我生日時又去一轉東京...睇sky tree.....:hap ...
咁鬼多假期

珍珠宮

littlecheung 發表於 12-5-22 10:00
買1個半個還可以負擔, 但無時間巡舖, 無錢同SA建立感情, 等過多幾年生活好d 年紀又大左, 我都想好似你地H魔 ...

我公司d同事都比較簡樸既....就連我亞姐都只係用LV....我又點敢勁過佢呢...用H...想死咩...哈哈.
我身邊D朋友都係未有人用H..,C..都好似冇...

珍珠宮

littlecheung 發表於 12-5-22 10:16
咁鬼多假期

冇咖.....所以依家度緊囉....希望去6日...
咁連埋星期六日...希望唔駛拎多過2日NO PAY啦.....

littlecheung    發表於 12-5-22 11:21

侯爵府

Mrslot 發表於 12-5-22 10:15
回覆 littlecheung 的帖子

我都係身邊無咩朋友用,所以係呢度有好多同道中人真開心
係呀, 所以我好鐘意上嚟潮版睇靚野, 呢道好多志同道合既朋友 大家晒得好開心

男爵府

回覆:有無人同我一樣,覺得H袋唔係好靚

以前我都唔識欣賞H𠺢。但年紀大左,還是覚得H最好,可以用到70歳!

首頁

尾頁

跳至