自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛(晚上十點幾)同老公睇完囡囡行去搭巴士返屋企,途經比較黑暗靜啲嘅後街,嗰度有好多曱甴同埋狗便便,途經一個暗角位眼尾見到有嘢郁,即刻望一望,原來有對著住校服嘅中學生喺度法式濕吻中喺呢啲地方錫錫,真係好想知佢哋會唔會覺得好污糟同埋點解十點幾都仲著住校服喺街
上到巴士,得車尾倒頭車有空位,我哋兩公婆坐左喺左邊嗰兩個位,而右邊嗰兩個位俾一對廿多歲嘅情侶霸左,無錯,係霸左!!呢兩個人自己坐左兩個位,跟住用兩大袋嘢霸左對面兩個位,我不其然咁望下佢哋望下佢哋啲嘢,個女仔就同個男仔講“我哋唔好霸晒兩個位啦,霸一個好喇”跟住兩個繼續攬住嚟瞓,真係想問佢哋知唔知咩嘢叫公德心?

男爵府

畀面勳章

對而家啲年輕人真係甘拜下風……

巴士上個女仔識讓返一個位出黎算好喇……

公爵府

見 慣不 怪啦, 我 搭 巴 士日 日 見到一 袋一 位
期待2019

伯爵府

對而家啲年輕人真係甘拜下風……

佢地真係眼中只有對方,其他乜都睇吾到

joycehang41010    發表於 12-5-22 00:03

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆:對而家啲年輕人真係甘拜下風……

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

首頁

尾頁

跳至