跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 安安 的帖子

言下之意, 我係分身?

叉燒媽, 唔該CHECK IP, 謝謝!

伯爵府

回覆:mrs.so 的帖子

絕無他意。敬希原諒。

大宅

呢位MRS. SO吃不到提子 ,就話佢酸呀?

引導其他家長錯誤選校!

聰明的家長打 " 最具教育競爭力小學50強 " 就可以看到。
大埔只有田小入圍。

發表於 昨天 09:38 |只看該作者

街市一樓既檔口係出報紙前已經全部知道, 要知道有幾難...

加上報紙點會咁易放棄揭真相...

心水清既人, 一睇報紙就知校服顏色, 咁多顏色唔畫, 係要畫到一摸一樣, 再者, 大埔街市應該係李國英做當區議員, 係要去搵運頭塘既余智榮議員訪問, 余議員既義工一言一語點會唔知, 何況多次發生係同一地點檔口, 姨姨火起上黎, 叫埋隔離買童裝姨姨一齊報警捉人...

澄清我無話過間學校唔好, 只係可惜家長無深思熟慮, 就要叩門, 難為了小朋友.

公爵府

回覆 sonsonmama 的帖子

唔好意思!

五十強已經係自由個邊有人出左報紙話係出版社自行判斷, 重無人打去學校問.

我從無講過呢間學校係差, 只係替家長可惜, 咁樣就要叩門.

補充:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5004228&extra=page%3D5

如果我要誤導家長, 我可以一早已經講校名, 何必等而家.

由始至終, 我都係講緊家教何其重要, 讀幾好既學校都要父母教導

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

年年到了這個時間就有這個帖子,誰是誰非又需要如此執著,如果一個會員留言或出一個帖就能引導其他家長錯誤選校,我都封這位會員做偶像吧。

時間一過,煙消雲散。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

大宅

回覆 回覆:alfreday的帖子

不過你唔可以排除係有這個可能。所以唔係事實都係唔好講。聽返黎既未必真。你諗下日日幾多mama 睇哩個大埔forum. 佢既影響力係存在。

男爵府

畀面勳章 親子達人勳章

sonsonmama 發表於 12-6-5 11:02
呢位MRS. SO吃不到提子 ,就話佢酸呀?

引導其他家長錯誤選校!
我睇Mrs. So不是這意思, 唔好咁動氣
而且人地都係講事實, 又不是怪責校方, 又無誣衊成份喎

又有咩好葡萄呢....

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆 Grace007 的帖子

我又唔覺這位會員有乜影響力。哈哈!放鬆D喇!不如將時間投入多D畀子女好過喇!
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

大宅

回覆 CLong 的帖子

我個女係讀寶舊,唔清楚循小喎。

其實好似 Mrs So 同力奇大叔咁講,最緊要係學校嘅理念同自已嘅相同就得,之前大女讀寶舊果時無做research同住得近。過幾年到細女上小學就會重新選擇。

大宅

回覆 安安 的帖子

唔好意思,打錯咗,應該係5班先岩

大宅

mrs.so 發表於 12-6-5 10:14
回覆 安安 的帖子

言下之意, 我係分身?

唉,估唔到掛住做野分左心打錯咗,就搞出咁多風波,在此向各位道歉一聲。

等下午做完嘢再上來解釋一下我對寶舊的睇法,其實我絕無意思講寶舊唔好,相反覺得呢間學校係唔錯,祇不過係同對教育孩子嘅理念唔同。

公爵府

回覆 kmlui6613 的帖子

唔緊要, 好小事.

人各有志, 每個人都有唔同既睇法, 網上討論既好處壞處, 成年人應該好清楚, 或者呢個網上討論好玩之處, 就係咁樣呢!

fkdebby  大人有大量  發表於 12-6-9 18:32
jennyleung    發表於 12-6-5 13:04

大宅

回覆 回覆:alfreday的帖子

我都好少上forum . 不過都係想返影做媽媽諗法。哩個係我既出法点。 你都應該俾d空間共他人啦。

alfreday  請問這個留言是問我嗎?  發表於 12-6-5 13:18

大宅

今午經過余智榮議員寫字樓,順便咨詢一下小學雞盜竊黨事件。

巳CONFIRMED 唔係 '田小"。 唔好意思!!!

MRS. SO : 唔清楚事件就打電話去問啦!

請你以後CONFIRMED清楚先打資料出來。無謂令人誤會..
唉! ................較笑!

公爵府

回覆 回覆:sonsonmama的帖子

請你清楚我無講過係你所講既一間,我從無回應,現在係你講學校名稱。

加上你行入去問,個個都係咁問,你估余議員會點?

大宅

唔好意思,

余議員會多謝你囉! 見咁多靚太揾佢。

公爵府

回覆 回覆:sonsonmama的帖子

唔好意思!

都係講道,我從無回應係你所講既小學,我由始至終都係話家教,亦有傳言係多間學生,我只係講讀幾好既學校都要父母盡責教好。

最後我只係想講個位家長根本無深思熟慮,就去叩門,難為了小朋友。

大宅

回覆 mrs.so 的帖子

忍一時風平浪靜,退一步海闊天空。其實無必要一D言論勞氣啦,況且你都講話呢度有言論自由嘛,個口生係人哋度,祇要知道自已做緊乜就得啦。

公爵府

回覆 回覆:kmlui6613的帖子

多謝!明架!

每個人都可以有自己想法,right ?

何況我對得住天地良心,如果我有講大話,不得好死,橫屍街頭!(講大話唔可以當食生菜,會有報應)

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:其實間間學校都有咁既學生, 真係好睇個家長

原帖由 coyeeyee 於 12-06-04 發表
其實間間學校都有咁既學生, 真係好睇個家長點教自己孩子, 不要將所以責任推落學校身上, 父母點教導孩子才是 ...
同意,不應事事推比學校,家長亦有責任。要家校合作呀,缺一不可。

首頁

尾頁

跳至