親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

北海道有乜野係必買?bb用品又可以係邊度買呢?

北海道有乜野係必買?bb用品又可以係邊度買呢?

男爵府

Re: 北海道有乜野係必買?bb用品又可以係邊度買呢?

我果時去就買左白之戀人,六花亭草莓朱古力,蜜瓜朱古力,薰衣草枕頭仔,小樽音樂盒,"炭"洗面膏.....等~

大宅

小樽自製音樂盒 獨一無二ma

子爵府

馬油 cream for dry skin/hands, 果边有ToysRus ga!

大宅

vksophie 寫道:
我果時去就買左白之戀人,六花亭草莓朱古力,蜜瓜朱古力,薰衣草枕頭仔,小樽音樂盒,"炭"洗面膏.....等~

Yeah!!!!!! me too

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Vksophie,

白之戀人係咪係狸小路買會抵d?之前聽講有d舖頭有折頭,唔知依家仲有無呢?

我跟團實唔夠時間整自製音樂盒

Bbqueen,

馬油 cream係邊度可以買到?大約幾錢?

複式洋房

Fireman

男爵府

muimuichu,

當時係導遊帶我地去狸小路某店舖買有discount, 因我係93年去.....所以唔知而家果邊仲有無呢

我都無自製音樂盒.....因為見到有個好 cute o既兔仔音樂盒買左俾囡囡~~

複式洋房

聖誕節時, 我在狸小路2段的Sun Drugs買了DHA 70魚油丸, YEN3,980 一盒 (120粒), 當日行完6段狸小路, 都只是在這間藥房有得賣.

如果會到白之戀人Chocolate Factory, 可考慮買"美冬", 因為除了那裡和大丸外, 我在其他賣手信的地方都見唔到有得賣, 大丸重賣得好快, 我記那天吃完lunch之後再返去買, 已所剩無幾.

Fireman
Fireman

子爵府

muimuichu,

當時係導遊帶我地去狸小路某店舖買有discount, 因我係93年去.....所以唔知而家果邊仲有無呢

我都無自製音樂盒.....因為見到有個好 cute o既兔仔音樂盒買左俾囡囡~~

如果join tour, 導遊会帶你地去狸小路约4/5段店舖買,有discount, 好多hk 旅行社都係去呢間, 好似話只有呢間有discount & 平過 戀人factory wor(仲唔收税tim)! join tour 冇時間做music box ga la!

馬油cream 係熊牧場間souvenir shop 有ga! About 1200 yen (not really sure the price.)

男爵府

札幌jr站有間都幾大的akachan, 有好多bb野買ka
堯堯網站Part IIDec 18, 2004 2.43 kgJan 19, 2005 3.53 kgFeb 22, 2005 4.75 kgApr 02, 2005 5.90 kg (連衫)Apr 22, 2005 6.12 kgMay 30, 2005 7.00 kg (連衫)Jun 30, 2005 7.50 kg (連衫) 70cm長Aug 01, 2005 7.60 kg (連衫)

別墅

馬油係狸小路有間叫石屋製菓株式會社買話係東瀛遊就會有折,唔駛1200yen,其它好似白之戀人,六花亭朱古力,HELLO KITTY薰衣草公仔都有折...馬油幾好用,潤而不膩,早知我都買定多一盒,用完唔知香港D日本百貨公司有冇得買呢

男爵府

muimuichu,
係唔夠時間做gar, 不過妳可以o係o個度買自己鐘意的音樂盒&公仔, 帶返hk慢慢做, 都幾好玩gar, 當係一個紀念品.

我都買左2套比我d姪女當手信, 叫佢地自己慢慢整靚個音樂盒.
記住買埋支膠水
muimuichu 寫道:

我跟團實唔夠時間整自製音樂盒

伯爵府

Vksophie, bbqueen, LuLuBB, Fireman, hoyee, winwin323

Thanks for your information

Fireman,

我既行程無去白之戀人Chocolate Factory. “美東”係乜東東黎呀?我同老公最為食.

Hoyee,

我唔係跟東瀛遊喎!唔知扮係東瀛遊既團友得唔得呢?講笑

winwin323,

好辦法喎!如果唔夠時間整就一於買返hk自己整.

子爵府

muimuichu 寫道:

我唔係跟東瀛遊喎!唔知扮係東瀛遊既團友得唔得呢?講笑
去到狸小路你見有一兩間好多香港人入去買的便是了, 相信人多到時不用團章都得, 現在近年尾你可以買定手信到時返香港拜年時用得著呀!

民房

小樽音樂盒

複式洋房

hi muimuichu

"美冬"是石屋製菓(即白之戀人的生產商)的冬季限定新產品, 外面是朱古力, 入面類似威化, 一盒有三種味(blueberry, caramel, 另一種味唔記得), 可以一試, 白之戀人就周圍都有得賣, 可謂standard手信.

在小樽有一間"北菓楼", 一定要試試它們的雪條, YEN 120 一條, 有兩種味, 分別是蜜瓜和"山之梨", 一定要試吓"山之梨"呀, yum yum.

Fireman
Fireman

男爵府

muimuichu,

嘻嘻.....應該係2003年去,93年阿囡都未出世~

複式洋房

一定要買自製音樂盒玩呀!

大宅

我都有買自製音樂盒玩,我都係自已買返香港整的,店員會好小心幫你pack好的~!
我個時去左一間coffee shop飲coffee,飲完個套hello kitty杯碟可以攞走的,好靚ka,唔知而家仲有冇~

首頁

尾頁

跳至