親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 北海道有乜野係必買?bb用品又可以係邊度買呢?

MD 寫道:
我都有買自製音樂盒玩,我都係自已買返香港整的,店員會好小心幫你pack好的~!
我個時去左一間coffee shop飲coffee,飲完個套hello kitty杯碟可以攞走的,好靚ka,唔知而家仲有冇~

而家仲有ga! D cheese cake 都ok ga!

男爵府

在機場買長腳蟹一隻ren5,000, 超正

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

fireman 寫道:
hi muimuichu

"美冬"是石屋製菓(即白之戀人的生產商)的冬季限定新產品, 外面是朱古力, 入面類似威化, 一盒有三種味(blueberry, caramel, 另一種味唔記得), 可以一試, 白之戀人就周圍都有得賣, 可謂standard手信.

在小樽有一間"北菓楼", 一定要試試它們的雪條, YEN 120 一條, 有兩種味, 分別是蜜瓜和"山之梨", 一定要試吓"山之梨"呀, yum yum.

Fireman

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

好!等我買返香港,自制一個音樂盒送比囝囝

複式洋房

Hi muimuichu

除了去小樽, 重會去邊度玩?

Fireman
Fireman

伯爵府

fireman,

除左小樽,仲會到函館睇夜景,熊牧場,狸小路,層雲峽等等
fireman 寫道:

除了去小樽, 重會去邊度玩?

Fireman

複式洋房

是否去登別熊牧場? 還是昭和新山熊牧場?

Fireman
Fireman

複式洋房

bbqueen 寫道:
[quote]
MD 寫道:

我個時去左一間coffee shop飲coffee,飲完個套hello kitty杯碟可以攞走的,好靚ka,唔知而家仲有冇~

而家仲有ga! D cheese cake 都ok ga! [/quote]

是否講緊"銀之鐘1號館"?

Fireman
Fireman

複式洋房

銅鑼灣SOGO超市現有白之戀人賣, 最細size是12 pcs HK$98, 北海道是YEN630(連稅). 香港賣的包裝外沒有花. 我在札幌大丸買的就有花和俾足白之戀人紙手抽.

Fireman
Fireman

伯爵府

fireman,

應該係昭和新山熊牧場
fireman 寫道:

是否去登別熊牧場? 還是昭和新山熊牧場?

Fireman

男爵府

我11月尾去函館睇夜景好凍ka, 買支熱飲保暖 我買左罐粟米湯, 好正
堯堯網站Part IIDec 18, 2004 2.43 kgJan 19, 2005 3.53 kgFeb 22, 2005 4.75 kgApr 02, 2005 5.90 kg (連衫)Apr 22, 2005 6.12 kgMay 30, 2005 7.00 kg (連衫)Jun 30, 2005 7.50 kg (連衫) 70cm長Aug 01, 2005 7.60 kg (連衫)

複式洋房

[quote]
muimuichu 寫道:
fireman,

應該係昭和新山熊牧場
[quote]

相信餵熊人時, 一樣咁有趣!

Fireman

子爵府

fireman 寫道:
銅鑼灣SOGO超市現有白之戀人賣, 最細size是12 pcs HK$98, 北海道是YEN630(連稅). 香港賣的包裝外沒有花. 我在札幌大丸買的就有花和俾足白之戀人紙手抽.

Fireman
我在札幌都有買, 乜香港賣咁貴!

大宅

有無媽咪買過深海鮫魚油丸(High Spirits of
Deep Sea Shark-Pure Squalene)? 330粒--Yen33,000~導遊代買Yen21,000~小朋友毎天1粒,可以食一年~係導遊介紹,唔知好唔好?

複式洋房

肥仔媽咪 寫道:
[quote]
fireman 寫道:

Fireman
我在札幌都有買, 乜香港賣咁貴! [/quote]

收到SOGO的promotion material, 白之戀人系列, 價錢如下:

12 pcs $98 (YEN 630)
18 pcs $128 (YEN 945)
24 pcs $178 (YEN 1260)
36 pcs $328 (YEN 2100)
54 pcs $480 (YEN 3150)

真係貴好多, 有興趣買來拜年的媽咪, 在北海道要入多的啦!

Fireman

Fireman

子爵府

fireman 寫道:
[quote]
bbqueen 寫道:
[quote]
MD 寫道:

而家仲有ga! D cheese cake 都ok ga! [/quote]

是否講緊"銀之鐘1號館"?

Fireman [/quote]

Fireman

係ar! 另外, 出面(汽水機)罐裝粟米湯都有買, 好好味

係函館仲買咗D cheese cake 返嚟, 都幾好食! 記得飲佢哋ge 樽裝牛奶, 囡囡果幾晚都飲

侯爵府

yswong,

你買左?係咪金色盒?可唔可以post出來睇睇?

yswong 寫道:
有無媽咪買過深海鮫魚油丸(High Spirits of
Deep Sea Shark-Pure Squalene)? 330粒--Yen33,000~導遊代買Yen21,000~小朋友毎天1粒,可以食一年~係導遊介紹,唔知好唔好?

大宅

MomMom,

我剛開始比囝囝食,早上加入奶中,係藍色盒,導遊話食完一樽可以唔洗再食,DHA對眼同腦部發展好好,所以便試下....

http://www.imagestation.com/album/?id=2114571686

子爵府

bbqueen 寫道:

記得飲佢哋ge 樽裝牛奶, 囡囡果幾晚都飲
係呀! 啲鮮奶好好味飲完個口唔會覺得乾的!

複式洋房

講咗咁耐, 都未知妳幾時出發? 執好行理未?

Fireman
Fireman

首頁

尾頁

跳至