單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

呵,見工死哂

單親媽媽的我太夠沒去見工∼怎知一見工就比人問到口啞啞.一事冇成

有冇媽媽懂吋出正確的千和萬位數嗎,十幾萬又點吋.
佢問左我幾條問題大家媽媽可以答下我嗎
1) 1,9800
2) 11,9800
3) 200,000,00

把數字轉做英文∼∼ 完全死哂連續2日見工都 :-(

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 呵,見工死哂

1) 19,800 ~
nineteen thousand , eight hundred

2) 119,800 ~
one hundred and nineteen thousand ,eight hundred

3)20,000,000 ~
twenty million

我唔知道自己有冇錯到,如果有請指點一下!

男爵府

唔好意思 ! 我想提提妳 ,千萬不要將數位這樣分隔呀!!

1) 1,9800 ---------> 19,800
2) 11,9800 --------> 119,800
3) 200,000,00 -----> 20,000,000

男爵府

hauman ,

你想做那一行那一個位阿?
呢到人多細眾睇下幫唔幫到你.

複式洋房

文員啊~~?

伯爵府

文員?? 做咩要問d咁既問題嫁... 不過唔緊要啦...再搵過囉, 努力呀

大宅

係呀,現家見文員第一項便是考英文數目點寫呀,我老公公司請人也是這樣考人,不過hauman唔使 :-( ,因為我老公話有很多大學生都唔識寫

民房

Dear hauman

1) 19,800 is Nineteen Thousand and Eight Hundred

2) 119,800 is One hundred Nineteen Thousand And Eight Hundred

3) 200,000 is Two Million

Yanma

男爵府

yanma2004,

3)20,000,000======> 係 2 千萬

妳所寫既200,000 is Two Million 都錯喎 !!

200,000 係 two hundred Thousand
而Two Million 係 2百萬 呀 !!

複式洋房

突然!問起叫人點記起啊~我見過中原∼中原係要請個超級clerk同豐澤都係咁問
中原問d好大十幾萬 豐澤就小d
因為我唔知正確答案

10,000 佢可以寫成one million or ten thusand

所以想做文職真是唔易.

複式洋房

第2條就係考我點數∼∼你點知啊∼講緊中原地產 :-(
chan-loretta 寫道:

3) 200,000,00 -----> 20,000,000

提起我d傷心事

民房

dDear Loretta

yes, you are right, is my careless mistake.

Thanks
Yanma

男爵府

哈哈! 我第一眼睇落去就覺得d點數位好怪,照正常都唔會咁分隔. 我真係驚妳唔知道,所以想提提妳. 唔好唔開心啦,都過左去,不如諗定下一次去見工,要準備d乜野啦! 俾d信心,加油加油!

第2條就係考我點數∼∼你點知啊∼講緊中原地產

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

提起我d傷心事
:-P

男爵府

大家互相提點啫,希望唔好介意!

yanma2004 寫道:

yes, you are right, is my careless mistake.

Thanks
Yanma

男爵府

hauman,

我公司請文員, 只要求中五畢業及懂電腦.
有無興趣.
你住那一區?

男爵府

hauman 寫道:
單親媽媽的我太夠沒去見工∼怎知一見工就比人問到口啞啞.一事冇成.......

下次努力d啦 !!! add oil !!!

唔好意思, 想問下...
見工時會唔會寫自己係單親?
其實寫單身好或單親好呢 ?
thx
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

複式洋房

我點會介意~多謝你指教就真. ?-(
我有得試工試2日,希望過關啦~不過唔係文員.
大家互相提點啫,希望唔好介意!

[quote]
yanma2004 寫道:

Thanks
Yanma
[/quote]

複式洋房

pooh bb
我真是寫單親有一女.點知佢叫我去見,還叫我試2日工.
:lol: 我見飲食佢機會大d,文職經驗小啊.
PoohBB 寫道:
[quote]
hauman 寫道:
單親媽媽的我太夠沒去見工∼怎知一見工就比人問到口啞啞.一事冇成.......

下次努力d啦 !!! add oil !!!

唔好意思, 想問下...
見工時會唔會寫自己係單親?
其實寫單身好或單親好呢 ?
thx[/quote]

複式洋房

信媽∼∼我住太古成.你公司係邊區啊.唔介意我文職經驗小可以請我我得8個月文職經驗炸.

男爵府

hauman,

港島西有醫院請文書助理,
負責登記, office 支援, 詢問處等...
月薪$7000

合的話, pm個地址我, 我寄份職位申請表你.

首頁

尾頁

跳至